Máří91 komentáře u knih
Na divnější zápletku jsem asi nikdy nenarazila, ale strašidelná atmosféra naštěstí zafungovala a tak to dejme tomu jako čtení během podzimu projde.
Od posledních knížek ze série mívám vysoká očekávání a tohle teda nezklamalo, i když bych Benjimu moc přála jiný konec příběhu.
Tahle fantasy bichle mi opravdu sedla! Asi od třetiny jsem se už začetla tak, že se mi nechtělo knížku odkládat. Krásně vytvořený a popsaný svět, kouzla a draci, intriky a hodně zvratů - byla to jízda až do konce. Chtěla bych vědět víc o tom, co se dělo pak. Jen pro příště si místo e-knihy raději pořídím klasickou, abych se snadno a rychle dostala k mapě a postavám + si užila tu krásnou obálku. :)
Mám ráda severské krimi a tak nějak jsem od islandské čekala podobnou mrazivou atmosféru a napětí. Bohužel za sebe musím dát jen 2*. Knížku jsem dočetla, ale ke konci jsem už hodně přeskakovala. Zklamalo mě třeba to, že nápad s tajemným vysíláním byl dobrý, ale jeho využití v příběhu slabé. Postava detektiva jako by nepatřila mezi ty hlavní. Možná pokud se objevuje i v dalších knihách, dozví se o něm čtenář víc, ale já to tentokrát vzdávám a vracím se ke čtení Keplera.
Fantasy oddechová jednohubka, neohromí ani neurazí. Z postav byl nejzábavnější antikrist Lucy. Romantická linka byla jen okrajová, konec hodně uspěchaný
Z příběhů a událostí v knize by se dalo vyždímat hodně emocí, hrát na city a naštěstí se tak nestalo. Vše je odvyprávěné se snahou nezůstat u černobílého vidění světa, ale ukázat problém z více úhlů. Za mě skvěle napsaná kniha, kterou budu doporučovat dál.
Po dočtení Tajné historie jsem se nemohla dočkat, až se pustím do další Donny Tartt. Ráda si přečtu delší knížky, ale zrovna tahle neodsýpala a popravdě jsem se k dočtení musela trochu nutit. Už jsem ani nedoufala, že se ke konci stane něco zásadního. Naštěstí závěr byl povedený a přestože si Malého kamaráda znovu asi nepřečtu, líbil se mi pocit, jako bych před sebou viděla americké maloměsto, pochopila jeho atmosféru,poznala jeho obyvatele a problémy. Doporučila bych knihu v případě, že máte náladu na pomalejší čtení. ;)
Příběh o tajemném cirkusu beru jako příjemné čtení, ale nechytil mě tak, abych ho nedokázala odložit. Skvělý popis lokací, samotné zpracování knihy (obálka, prosvítající hvězdy v oddělovačích...), ocenila bych víc informací o tajemné výzvě, romantická zápletka nic moc.