Marika Vanova Marika Vanova komentáře u knih

Ostrov žen moře Ostrov žen moře Lisa See

Této knize by náleželo deset hvězd, je neskutečná a moc jí doporučuji.

27.09.2021 5 z 5

Dcery naděje Dcery naděje Marie Lamballe (p)

Celá trilogie je čtivá. Ráda si od autorky ještě něco přečtu.

14.09.2021 4 z 5

Tajemství ostrova za prkennou ohradou Tajemství ostrova za prkennou ohradou Pavel Čech

Tento příběh se mi velmi líbil oproti pokračování Rychlých šípů. Byl pro mě trochu rozporuplný, dětsky veselý a zároveň smutný a taky nadějeplný. Slova mě potěšila a prohlížení ilustrací mě naplnilo pohodou po okraj.

07.09.2021 5 z 5

Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Lovkyně je super kniha, fiha, teď jsem dočetla a chci ještě, těch 600 stran bylo nějak moc málo. Kate Quinn je úžasná autorka. Knihy jako tato a Alicina síť jsou o velmi těžkých tématech, ale podány tak brilantně a často vtipně, že se musíte smát. Doporučuji.

04.09.2021 5 z 5

Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Tomáš Šebek

Super zápisky ze zahraniční mise chirurga všeuměla - obdivuji to doktorské umění, zaujetí, odvahu, lidskost.
Jen to uspořádání obsahu jednotlivých kapitol ( četla jsem to ve čtečce a myslela jsem, že to je problém mého stroje) mi přišlo lehce chaotické, ale po začtení jsem si na to zvykla a počítala s tím.

26.07.2021 5 z 5

Panský dům a jeho dědictví Panský dům a jeho dědictví Anne Jacobs

Z této odpočinkové série se mi nejvíc líbil druhý díl. Zde jsem pak už jen čekala a vyhlížela, jestli, kdy a jak...
Ale už je i díl čtvrtý a tak si ho taky ráda přečtu.

13.07.2021 4 z 5

O Červenáčkovi O Červenáčkovi Pavel Čech

O Červenáčkovi - měla jsem větší očekávání. Neznat Rychlé šípy, tak jsem úplně mimo.

12.07.2021 3 z 5

Tajemství hedvábného vějíře Tajemství hedvábného vějíře Lisa See

Nádherná, bolestná, poetická kniha z Číny 19. století. Autorka je skvělá.

05.07.2021 5 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Alicina síť je úžasná kniha o nelehkém a pro mě neznámém tématu žen špiónek z 1. světové války. Knihu i autorku doporučuji.

01.07.2021 5 z 5

Světla zimní noci Světla zimní noci Pam Jenoff

Úžasná kniha. A co víc se skutečnými příběhy v pozadí, což mám ráda. Pam Jenoff mě opět přesvědčila, že je to skvělá autorka.

21.06.2021 5 z 5

Trosky Trosky Ann Granger

Opět jedna dobrá anglická detektivka, ty mám ráda. Těším se na další.

03.05.2021 4 z 5

Broučci Broučci Jan Karafiát

Přečteno s pětiletým synem. Příběhy broučků a berušek nám zpříjemnilo pár večerů před spaním.

25.04.2021 5 z 5

Měsíc zapadá Měsíc zapadá John Steinbeck

Je to psané takovým zajímavým stylem, okupanti a zajaté město a na druhé straně zdvořilé dialogy, nějak mi to k sobě úplně nešlo, bylo to tak absurdní. Asi to má poukazovat na to, že absurdní je zde i ta válka. Rozhodně to nebyla ztráta času, na druhou stranu jsem ráda, že je to útlejší knížečka.

14.04.2021 4 z 5

Prach, popel a dým Prach, popel a dým Jarmila Pospíšilová

Prach, popel a dým - jak jdete s hlavní hrdinkou příběhem a spolu s ní pátráte, co se tehdy stalo, tak snad i ten prach a dým a nakonec i popel cítíte a vidíte. Moc mě to bavilo a jsem ráda, že jsem tuto útlou knížku objevila díky DK.

12.04.2021 5 z 5

Vyzvědačka Vyzvědačka Paulo Coelho

Tato zajímavá kniha se čte velmi dobře a velmi rychle.

08.04.2021 5 z 5

Hotel Sacher Hotel Sacher Rodica Doehnert

No, co k tomu říct, je to trochu, jako bych četla scénář, což mě moc nenadchlo, ale má to svižný děj, takže se to rychle čte, což je pro mě dobře. Nicméně jsem ráda, že už jsem to sfoukla.

27.03.2021 3 z 5

Korálky z klokočí Korálky z klokočí Naďa Horáková

Dobrá oddychovka, až na některé výrazy. A ještě si jednou přečtu, že se někomu klepotá jazyk na kafe, ta mě trefí.

25.03.2021 4 z 5

Nebeské pastviny Nebeské pastviny John Steinbeck

Proč nemohu dát deset hvězd, tato kniha je pro mě po dlouhé době něco mimořádného. Úplně jsem zapomněla, jaký je spisovatel Steinbeck Mistr slova. Nebeské pastviny doporučuji. Je to soubor povídek o různých farmářských rodinách v californském údolí , které se tak trochu prolínají. Je to lahoda číst.

23.03.2021 5 z 5

Nová doba Nová doba Marie Lamballe (p)

Tahle kniha je moc fajn, dobře se četla, až lituji, že skončila, těším se na další díl. Jen ta Hilda mě trochu štvala, ale pak si to vylepšila, holka jedna prostořeká. Fanouškům Anny Jacobs tuto knihu doporučuji ještě více než Panský dům.

19.03.2021 5 z 5

Záměna Záměna Caro Martini

Kniha se četla celkem dobře, ale co se týče děje, nebylo to úplně ono. Slovník Jasmíny mi přišel přehnaný. Knihu jsem dostala pod stromeček, ale poputuje zase dál a do bodu ČV.

08.03.2021 3 z 5