Marika Vanova Marika Vanova komentáře u knih

Ďáblův spár Ďáblův spár Lara Dearman

Ďáblův spár je velmi čtivě napsaná kniha. Pachatele jsem samozřejmě usuzovala mylně, autorka mě pěkně vodila za nos. Myslím, že jsem diky DK pro sebe objevila další dobrou detektivní sérii, těším se na další díly, doufám, že budou brzy.

01.03.2021 5 z 5

Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Němci - kniha s osobitým drsným a přesto poetickým stylem vyprávění, které mě hned zaujalo a budu se těšit na další autorčiny věci.

20.12.2020 5 z 5

Maminka Maminka Jaroslav Seifert

Básničky, ucelené pod názvem Maminka, jsou moc krásné. Na poezii moc nejsem a proto mám radost, že díky ČV jsem se k tomuto dílu dostala. Díky pane Seiferte, stálo to za to.

08.12.2020 5 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Kniha Chirurg mě lehce zklamala, těšila jsem se na ni, ale pro mě to nedopadlo dobře, kdybych ji nečetla, nic by se nestalo. Osud tohoto lékaře mi k srdci nepřirostl, chování postav v tomto příběhu mě neoslovili.

28.11.2020 2 z 5

Útěk Útěk Tatjana Dönhoff

V knize Útěk jsem čekala trochu jinak podaný příběh z konce druhé světové války, ale i tak se to čte celkem dobře.

09.11.2020 4 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Šikmý kostel je další víceméně těžší smutné čtení ze života před sto lety. Každá malá radost tam hned zapadne, jako by ani nebyla. Na knihu jsem se těšila, ale teď jsem z ní trochu unavená a rozladěná. Musím to vstřebat, život určitě nebyl jednoduchý, já si teď nemám na co stěžovat. Ráda jsem nakoukla pod pokličku česko-polských vztahů na ostravsku, to je hodně zajímavé čtení. Na druhý díl se těším, styl psaní paní spisovatelky mi vyhovuje. Dávám 5 hvězd, ale pro mě nejsou úplně naplněny, tak na 4,5.

29.10.2020 5 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Mistrně vyprávěný příběh dvou bratrů v nelehké době. Doporučuji.

15.10.2020 5 z 5

Děti hněvu Děti hněvu Nela Rywiková

Pro mě taková taková dost svérázná a syrová detektivka, která se někdy až moc táhla, ale konec to vylepšil.

06.10.2020 4 z 5

Agathe Agathe Anne Cathrine Bomann

Knížka útlá, dobře se čte, ale upřímně, moc jsem ji nepochopila. Tak snad příště. Hodí se mi do ČV.

30.09.2020 3 z 5

Čekala jsem dlouho! Čekala jsem dlouho! Danka Šárková

Příběh čtivý, děj trochu splácaný, konec mě moc neuspokojil.

25.09.2020 3 z 5

Dáma v modrém Dáma v modrém Naďa Horáková

Výborný detektivní příběh, který rychle odsejpá, i když by se dalo o některých věcech polemizovat, ale mně se to líbilo.

23.09.2020 5 z 5

Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Sice krátký, ale zato velmi čtivý příběh z knihovny s krásnými obrázky. Konec jsem neuhádla.

23.09.2020 5 z 5

Světlo a tma Světlo a tma Danka Šárková

Zajímavý pohled do života psychicky nemocného muže. Absolutně si nemohu představit, co tito lidé prožívají. Doporučuji k přečtení.

23.09.2020 4 z 5

Bláto a mršiny Bláto a mršiny Ann Granger

Četlo se to dobře, budu určitě pokračovat. Po dlouhé době jsem tušila vraha a to mě potěšilo.

22.09.2020 4 z 5

Z neznámých důvodů Z neznámých důvodů Zdena Frýbová

Já jsem spokojená. Hodně jsem se poučila, nic si z toho zřejmě nezapamatuju, ale bylo to zajímavé a taky jsem se hodně pobavila a nasmála. Doporučuji.

13.09.2020 5 z 5

Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Je to čtivé, humorné, pobuřující... Ale občas na mě toho rádoby humoru a vulgarity bylo příliš. Nicméně si druhý díl ráda přečtu. A jak, že se hlavní hrdina jmenuje? Nějak mi to uniklo...

07.09.2020 4 z 5

Pod znakem orla Pod znakem orla Simon Scarrow

Už jsem dlouho nečetla knihu o Římanech, ale tahle mi sedla, autor píše velmi čtivě, těším se na další díl.

29.08.2020 5 z 5

Tichá odplata Tichá odplata Hania Allen

Tak jsem začala novou sérii s polskou detektivkou Daniou Gorskou a jsem nadšená, doufám, že se brzy dočkáme pokračování. Mimo vyšetřování vražd jsem se mohla dozvědět i lecos zajímavého o Chopinovi, polské kultuře, pití vodky, kultu druidů a životě ve Skotsku.

21.08.2020 5 z 5

Bukůvky Bukůvky Táňa Kubátová

Ach jo, tak jsem se neubránila slzám . Kniha se mi moc dobře četla. Příběh rodiny Bukůvkových, Michorowských a Klenovských je napsán pozoruhodně čtivě, i když jsem se zprvu formy dopisů a deníku obávala, příběh mě nadchnul a překonal očekávání. Toto pokračování knihy Osud tančil charleston se moc paní Kubátové povedlo, díky a doporučuji.

13.08.2020 5 z 5

Doktor Marcus a jeho rod Doktor Marcus a jeho rod Jaroslav Dietl

Toto dílo jsem našla jako audioknihu na youtube namluvenou našimi herci jako Viktor Preiss, N. Konvalinková, J. Štěpnička a další a tak jsem neodolala a těch 10 hodin jsem si vyposlechla a udělala jsem dobře, jsem spokojená a líbilo se mi to. Pan Dietl to napsal vlastně jako scénář pro německou televizi, ale nikdy se to nenatočilo. Kdyby ano, myslím, že by to bylo stejně oblíbené jako Nemocnice na kraji města.

02.06.2020 5 z 5