Marika Vanova Marika Vanova komentáře u knih

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Sice "přečteno jako audiokniha". Asi mi to trvalo déle, než kdybych si to přečetla normálně. Někdy jsem se ztrácela v osobách, ale je to pěkný příběh.

31.03.2015 4 z 5

Duhová ulice Duhová ulice Lisa Kleypas

Netušila jsem do čeho vlastně jdu, ale kniha se velmi dobře četla a byla doslova kouzelná.

28.03.2015 5 z 5

Kat lidumil Kat lidumil Jiří Hanibal

Po této knize jsem sáhla velmi ráda a potěšila mě. S postavou kata Karla Hussa jsem se setkala při pobytu na Seebergu, takže jsem trochu tušila o koho jde a ráda jsem si početla, autor mě nadchl, jeho styl psaní mi vyhovuje.

24.03.2015 5 z 5

Uvězněni Uvězněni Dana Šimková

Naprosto skvělá knížka. Těšila jsem se na každou volnou chvilku, kdy budu moci dál pozorovat "průběh cesty". Musím přiznat, že ze začátku mě hl. hrdinka trochu rozčilovala svou vážností, ale dál....
Pro čtenářskou výzvu 2015 si tuto knihu mohu dát do mnoha kategorií, ale píšu si ji do kolonky - kniha, která vás rozbrečela a to poprvé na 105. straně a pak ještě x.

15.03.2015 5 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

No výborný. A co teď, to mám jako čekat na další díl? Tohle mi nemůže autor dělat, takhle to utnout. Je to moc napínavé a výborně jsem si početla.

11.03.2015 5 z 5

Dům u jezera Dům u jezera Kate Morton

Tak konečně vím, co se stalo a jak to bylo. Některé prolínání současnosti a minulosti pro mě byly matoucí ale i přesto dávám 5 hv. Velmi čtivé.

05.03.2015 5 z 5

Velká kniha o psech Velká kniha o psech David Taylor

Tuto knihu mám již dvacet let a je bezvadná. Krásné fotky.

01.03.2015 5 z 5

Velká kniha o kočkách Velká kniha o kočkách David Taylor

Tuto knihu mám již asi dvacet let a je úžasná. Krásné fotky.

01.03.2015 5 z 5

Osudné dědictví Osudné dědictví Edgar Wallace

Líbilo se mi to, Wallaceovy knihy mají takový příjemný spád.

26.02.2015

Hodina dědiců Hodina dědiců Charlotte Link

Celá trilogie byla moc pěkná a čtivá, jen tento třetí díl mě nezaujal úplně tak jako předchozí dva. Období světových válek mě bavilo víc, ale celkově moc moc pěkné, myslím, že tuto autorku dlouho nepustím.

26.02.2015 4 z 5

Divoké lupiny Divoké lupiny Charlotte Link

Tak touhle trilogií jsem absolutně nadšená a nemůžu se dočkat třetího dílu.

17.01.2015 5 z 5

Dětem Zdeněk Miler a Krtek Dětem Zdeněk Miler a Krtek Hana Doskočilová

Dali jsme to synovi k svátku ve třech letech, jemu několikrát přečteno a teď to čte po dvanácti letech zase dcera. Krteček a pohádky od Milera jsou české zlato. Vůbec mě nepřekvapuje, že je to oblíbené i v zahraničí.

14.01.2015 5 z 5

Bouřlivý čas Bouřlivý čas Charlotte Link

Moc pěkný román, hned jdu do druhého dílu, jen mě mrzí množství chyb v překladu.

07.01.2015 5 z 5

Vánoční příběhy: Daniel a anděl / Slyš! Toť herold / Vyměněné srdce / Zázraky Vánoční příběhy: Daniel a anděl / Slyš! Toť herold / Vyměněné srdce / Zázraky Judith McNaught

Dalo se to číst, jen poslední příběh se mi úplně nelíbil.

20.12.2014 3 z 5

Vánoční příběhy Vánoční příběhy Astrid Lindgren

Krásné příběhy od oblíbené autorky, velmi vhodné na předčítání před spaním.

12.12.2014 5 z 5

Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Tak tuto knihu odkládám, nejde mi to číst, dala jsem jí šanci do 85 strany, ale hrdinové jsou mi tak protivní, že to nedám.

09.12.2014 2 z 5

To nejlepší z nás To nejlepší z nás Nicholas Sparks

Tento příběh mě úplně nenadchl, chtěla jsem ho i odložit, ale konec to vylepšil, i když trochu moc vykonstruovaný, takže za 3 hvězdičky.

05.12.2014 3 z 5

Tak už to u veterinářky chodí Tak už to u veterinářky chodí Cathy Woodman

Jak už jsem psala u těch předchozích dílů - odpočinková zábavná kniha právě akorát do mých dnů nemoci. Jen ten kolotoč se svatbou jsem úplně nepochopila. Taky jsem si u těch zážitků se zvířaty i pobrečela, opět.

26.11.2014 4 z 5

I to se veterinářce může stát I to se veterinářce může stát Cathy Woodman

I druhý díl je velmi čtivý. Zase jsem si pobrečela, když se musel nějaký pejsek "uspat", i když byl zlý. Hurá do třetího dílu.

21.11.2014 4 z 5

S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Tuto knížku jsem úplně nepochopila a to v tom způsobu života hlavní hrdinky, nemůžu si s ní vůbec rozumět, připadá mi jako když spadla z Marsu. Je to útlá kniha a tak jsem jí dočetla, ale zřejmě jsem s touto autorkou rychle začala a také rychle skončila. Vadí mi i ta spousta vulgarismů, nemám to ráda ani v životě ani v knihách...ondatra.

15.11.2014 2 z 5