mariva mariva komentáře u knih

Zima bez tebe Zima bez tebe Beth Good

Příjemné odpočinkové zimní čtení zasazené do nádherné cornwallské krajiny - navíc splňuje jedno z témat Čtenářské výzvy.

06.01.2020 4 z 5

Pán mého srdce Pán mého srdce Jo Beverley

Zajímavý historický román z anglického středověku, ale trochu moc rozvláčný a zdlouhavý. Jinak ale zajímavé nahlédnutí do méně známého období historie.

04.01.2020 3 z 5

Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu Méně mít, více žít - Najděte si vlastní cestu k minimalismu Klára Haunerová

S autorčinými názory souhlasím a i když mi to jde pomalu, postupně se snažím snižovat množství toho, co mám. K úplnému minimalismu těžko dospěji, protože partner je pravý opak a hromadí stále více věcí. I proto jsem si už na toto téma přečetla pár knih a tak mi v této knize spousta věcí připadala jako opakování už jinde přečteného. Potvrzuje to i množství odkazů a citací, takže co u této knihy oceňuji jsou pouze vlastní zkušenosti autorky a příběhy některých jiných lidí. Zbytek je opravdu z velké části čerpán odjinud.

03.01.2020 3 z 5

Stejně se vrátíš Stejně se vrátíš Nora Roberts

Příjemná odpočinková knížka, typická Harlekýnka, ale tentokrát nepůsobí děj hloupě. Výborně se čte a vzhledem k počtu stran přečteno na jeden zátah.

02.01.2020 5 z 5

Závěje Závěje Tess Gerritsen

První kniha, kterou jsem od této autorky četla, a velmi příjemně mě překvapila. Přečetla jsem ji jedním dechem a bylo to hodně napínavé a hlavně mrazivé čtení.

02.01.2020 5 z 5

Láska po italsku Láska po italsku Fanny Blake

Knížka se odehrává na mnou oblíbených místech a umožnila mi vrátit se v duchu na některá známá místa. To bylo asi největší plus. Jinak byl hlavně v počátku trochu problém se začíst a zorientovat v jednotlivých postavách a ve střídavém vyprávění děje. Taky trochu moc popisů kulturních památek poukazuje na to, že autorka absolvovala nějaký podobný zájezd a podrobně si zapisovala jednotlivá místa, ale děj tím dost utrpěl. Přitom námět byl zajímavý a kdyby se víc soustředila na děj, mohla se knížka číst mnohem lépe.

02.01.2020 3 z 5

Poslední léto Poslední léto Judith Kinghorn

Knížka se sice dobře četla, ale působila na mě hodně smutným dojmem a ten pocit přetrval i po přečtení knihy. Myslím, že generace narozená na přelomu 19. a 20. století měla hodně smutný osud - dospívali v období 1. světové války, která poznamenala jejich život i v případě, že ji přežili (a to ještě netušili, že je před nimi 2. světová válka). Z knihy právě hodně dýchá ta atmosféra války, po jejímž skončení už byly životy lidí úplně jiné než před ní.

30.12.2019 4 z 5

Volání minulosti Volání minulosti Barbara Wood

Trochu něco jiného, než jsem u autorky zvyklá, ale nemůžu říct, že by to bylo špatné. Každopádně nechybělo napětí a autorka ho stále stupňovala, takže se nechtělo knihu odkládat a nakonec jsem ji přečetla za jediný den.

30.12.2019 4 z 5

Udatný horal Udatný horal Amy Jarecki

Sice šlo opět o příběh ze skotské historie, které mám moc ráda, ale tentokrát byla kniha o hodně slabší než první díl série. Příběh byl vyprávěný dost chaoticky a dokonce i Angličané tentokrát nepůsobili tak hrozivě. Takže spíš odpočinkové čtení, pokud se člověk dokázal zorientovat, kdo je kdo.

27.12.2019 3 z 5

Půlnoční růže Půlnoční růže Lucinda Riley

Autorčiny knížky mám moc ráda a tato mi opět potvrdila, že oprávněně patří mezi mé oblíbené. Trochu jsem se obávala indické části děje, ale četla se velmi dobře a děj odehrávající se v Evropě měl spád, ať už se jednalo o historii či současnost. Vše se zajímavě prolínalo a jediná postava, která mi do děje moc nesedla, byla "Alice". Výborné čtení.

26.12.2019 5 z 5

Jako v pohádce Jako v pohádce Danielle Steel

Připadá mi, že knihy D.Steel už nejsou tím, čím bývaly. Tato rozhodně patří k těm slabším, něco jako moderní pohádka o Popelce. Děj klouže po povrchu, prostě hodně slabá oddechovka.

26.12.2019 3 z 5

Kouřová clona Kouřová clona Sandra Brown

Opět velmi dobře napsaná kniha, napínavá od první do poslední stránky.

23.12.2019 5 z 5

O chlapci, který toho věděl příliš mnoho O chlapci, který toho věděl příliš mnoho Cathy Byrd

Zajímavé téma, hezkým způsobem napsáno, jen na můj vkus je v knize až příliš mnoho baseballu a tím se ztrácí původní příběh.

20.12.2019 3 z 5

Cabin Porn - Za dveřmi Cabin Porn - Za dveřmi Zach Klein

Krásné fotky, zajímavé stavby úžasně zasazené do překrásných přírodních scenérií a kouzelná atmosféra vnitřních prostor. Ráda se nechám inspirovat a zejména dřevěné stavby jsou moje srdcová záležitost.

20.12.2019 5 z 5

Nedotknutelný Nedotknutelný Amanda Quick (p)

Příjemná oddechová četba, trochu tajemna i napětí i romantiky, prostě dobře namícháno.

20.12.2019 4 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Pro mě zatím nejlepší autorčina kniha. Napětí se stupňovalo a nedovolovalo knihu moc odkládat. Po celou dobu jsem se opravdu bála o osud hlavních postav. Krátké kapitoly se dobře četly a rychle posouvaly děj. Jen postavy vyšetřovatelů tentokrát byly spíš jen do počtu.

18.12.2019 5 z 5

Život udeří, kam se mu zachce Život udeří, kam se mu zachce Petra Hülsmann

Vážné téma zpracované s respektem k vážnému onemocnění, ale současně i s humorem. Výborně se četla, chvílemi jsem se smála, chvílemi měla slzy v očích.

14.12.2019 4 z 5

Po italsku do hubky Po italsku do hubky Marta Kučíková

Recepty skvělé a určitě lákají k vyzkoušení. Jen mi chybělo trochu víc povídání mezi recepty. Baví mě autorčin humor a tady ho bylo dost málo, takže to byla spíš skvělá italská kuchařka.

14.12.2019 4 z 5

Chalupáři - Nová generace Chalupáři - Nová generace Vladislav Kučík

Zpočátku jsem se nad knihou dobře bavila a byla to docela legrace. Ke konci už autor začal příliš tlačit a snažil se o humor za každou cenu, často i za cenu vulgarit, které mi ke knize vůbec nesedly. Škoda, vypadalo to na výbornou zábavu. Stačilo trochu ubrat a udržet původní tempo.

12.12.2019 3 z 5

Takhle jsem si to teda nepředstavovala Takhle jsem si to teda nepředstavovala Halina Pawlowská

Docela jsem se pobavila. Historky z rekonstrukce domu mě dokázaly rozesmát víc, než v dřívějších knihách např. oblékání apod. Navíc je autorčin dům známý z jejích pořadů o vaření, takže si čtenář dokáže představit, o čem píše.

10.12.2019 4 z 5