Marla komentáře u knih
Hezká anglická detektivka z divadelního prostředí. Jedna ze série s elegantním Roderickem Alleynem, čtení které mě nezklame.
Zajímavá detektivka o časech na tak dávných, docela dobře se to četlo. Člověk si při tom vzpomene na pár vysoce vážených šmejdů kteří byli ve šplhání po cizích zádech úplní šampioni...
Krásné pokračování knihy Tekuté slunce. Zase jsem byla v kraji vína, chodila po prašných cestách, potkávala staré známé, jedla dobrá jídla a těšila se ze života, který je těžký a plný překvapení, ale tak krásný, jako čas v Krásné sezóně!
Sága je v tomto případě poněkud přehnaný výraz, nicméně jde o velmi zajímavou knihu z dob národního obrození a o pohled do života několika žen. Opravdu nebylo co závidět....
Sága pokračuje, staří odcházejí, děti se rodí a vyrůstají. Jen Sázava teče stejně poklidně a přitom na jejich březích dějiny ubíhaji a svět se mění závratně rychle.
Ani další díl nezklamal. Tentokrát velká porce špinavé politiky, malé domů a kamarádičkování, ale vše tak věrohodně napsané!
Hrozný překlad, dost děsná větná stavba a všudypřítomné citoslovce Ó.... Na druhou stranu milá anglická detektivka s poklidně ubíhajícím dějem, záplavou potenciálně podezřelých a s pár duchy. Jako oddychové čtení dobré a už jsem si pořídila i další díly. :)
Ano, tato vědeckofantastická knížečka vyšla v roce 1964 a poprvé jsem ji - zcela uchvácena - četla ve věku mláděte, vyhrabala jsem ji tenkrát v knihovně rodičů. Z jejich knihovny se přestěhovala do mé, mám ji dodnes a při její četbě mě pokaždé trochu mrazí, i když ji znám skoro nazpaměť. Jednou nás nevyhubí žádná přírodní katastrofa, ale my sami, až se nějakým šíleným Graberům jejich pokusy podaří....
Nudné, ubrečené, nezáživné. A být studentem pedagogiky, tak utíkám ze školy jak nejrychleji mohu.
Kdo tuhle knížku ještě nemáte, hned si ji kupte. Kdo ji má a ještě nečetl, hned se do ní pusťte. Kdo ji přečetl, nestrkejte ji dozadu do knihovny, ale nechte si ji v dohledu. Dík Vítkovi za napsání a všem záchranářům za jejich práci....a vlastně si uvědomují, že jsem hrozně hrdá na to, že jsem v týmu jednoho zdravotnického kurzu, i když jen jako servisák, takže se starám o to, aby se lektoři nemuseli o nic starat a jen se mohli věnovat činnosti velice záslužné.
A aplikací Záchranka si opravdu stáhněte!
A pokud to jde, přihlaste se na kurs!
Melancholické, poetické, příjemné čtení o trampech a Zlaté řece. Krimi to bylo jen tak decentně, aby nerušilo pomalý a romantický tok Sázavy.
Merci a thank you, bylo to takové zábavné merde,až budu mít náladu a čas, půjčím si i další díly a zvláště i první, neboť jsem, jako už několikrát, přečetla jako první druhý díl...
Tak tenhle knižní poklad jsem si kdysi pravidelně půjčovala v knihovně/společné s druhým dílem/pořád dokola a milovala jsem tu úžasnou fantazii, kterou jsou obě pohádky nabité. A pak uplynulý roky a dávno nejsem dítě, ale s chutí jsem si osvěžila paměť a teprve teď jsem zjistila, jak poetické je to čtení a kolik se v něm skrývá životní pravdy.
Roztomilé čtení, mám doma všech pět dílů a čas od času se k nim vracím, i když je to z dob dávno minulých. Tento díl jsem sehnala v bazaru za cca 10,-Kč...:) a když jsem se pustila do čtení, zjistila jsem, že jisté místo v knize popisované docela dobře znám....a hned jsem byla s Danou kamarádka!
Než jsem pochopila, že j to "co by kdyby", byla jsem velmi zmatená. Nakonec to ale vůbec nebylo špatné čtení, korunované hromadou absolutně nezdravých receptů.
Poměrně útlá knížka a přece jsem jí četla velice dlouho. Čtení jsem přerušovala přemýšlením, co musí člověk udělat proto, aby měl to štěstí pocítit dotek Boha. Jan Saudek to dokázal díky své práci, výjimečnosti a složitosti své osoby. Knihu korunují reprodukce Saudkových děl a to z ní, spolu s rozhovory vybizejicimi k zamyšlení, činí novou ozdobu mé knihovny.
Upovídaná jakodetektivka. Od autorky jsem pár knih se Zuzanou W v hlavní roli četla, tato patří k slabším. Ale číst se to dalo.
Můj milý Ignát Herrmann opět nezklamal. Líčení života různých více či méně rázovitých pražských postav bavilo, dojimalo a občas nutilo k úvahám, jak se vlastně tenkrát v Praze žilo.
Saturninova ironie, dobrodružství šesti trampů, poetika rozmarného léta i nihilismus ruských autorů. Ano, opravdu to není kotlíkárna.
Krásné čtení o Praze jak kdysi vypadala a jak se v ní žilo. Čtení skoro pohádkové, člověku se ani nechce věřit, že je to vše pravda a že to vlastně není zas tak dávno, kdy se pro vodu chodilo ke kašnám a spousta dnes městských částí byl venkov!