marti7729 | Komentáře u knih | Databáze knih

marti7729 marti7729 komentáře u knih

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Na mě to celé působilo fádně a bez nápadu. Vyloženě jsem se do knihy nutila. Je to spíše červená knihovna. Postavy jsou nedomyšlené a strohé, příběh Vám už na začátku dojde jak bude pokračovat a mezi tím se dva zázrakem magického proutku zamiluji a přestože je to láska zakázaná, tak logicky dobře skončí. Za me to nestoji a byla to ztrata casu. S dalsimi dily se nebudu obtezovat. Vetsinou nejsem tak tvrda, ale v tomto pripade… no zkratka nechapu ten hype okolo knihy.

27.04.2024 2 z 5

Porodní bábou navždy Porodní bábou navždy Patricia Harman

Také i za mě nejslabší, ale i tak tato série bude ve mě dlouho zapsaá. Opravdu se povedla a bylo mi ctí si ji přečíst. Ikdyž ten díl je nejslabší doporučiji touto knihou celou sérii uzavřít.

31.12.2023 3 z 5

Porodní bábou proti své vůli Porodní bábou proti své vůli Patricia Harman

Druhy pribeh byl snad jeste lepsi nez ten prvni. Pribeh se tentokrat tocil kolem becky a doktora bluma, ktery se zhroutil po smrti zeny a byla mu pecivatelkou. Jrasny strhujici pribeh plny vtipnych, ale i smutnych momentu. Ke konci knihy jsem byla opravdu emocne na dne a smutna za holcicky. Nedalo mi to a pokracuji ihned 3 dilem. Postava Becky je tak skvele napsana, ze si prejete takovou zenu mit ve svem zivote a rikate si jak je skvela.

21.11.2023 5 z 5

Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive Frida Skybäck

Moc příjemné čtení na večer. Knížka v sobě kloubí dvě časové roviny, díky nimž je kniha nadčasová a člověk hltá každé písmenko. Na konci ukápla slzička. Opravdu krásný a silný příběh. Doporučuji všem kdo chce něco lehčího před spaním. Opravdu povedená kniha.

30.10.2023 5 z 5

Velké dobrodružství malého dráčka Velké dobrodružství malého dráčka Petra Martišková

Na úvod musím říci, že mě kniha velice mile překvapila. Tento druh četby většinou nevybírám, ale holčičky (milovnice dráčků- 4,5 r a 2,5 r) ji dostaly k Vánocům od babičky a určitě se podívám ještě do autorky tvorby.

Kniha se krásně čte, je opravdu milá a řekla bych , že stylem je akorát pro předškolní děti. Kniha nás provází dobrodružstvím malého a tak trochu jiného dráčka Smrčka. Nejenom že je to krásný příběh o tom, že být jiný je v pořádku a každý máme jiné přednosti, ale také popisuje pěkně důležitost přátelství a různé emoce. Ocení ji určitě jakýkoliv milovník draků.

14.01.2022 5 z 5

Princezniny deníky Princezniny deníky Meg Cabot

Od puberty miluju filmy o princezně Mie a i dnes a to je mi uz 30, ale knihu jsem furt odkladala a asi bych ji už nikdy nepřečetl, protože tohle je něco co se vymyká me běžné četbě, ale sešlo se mi špatné období s vyčerpáním a tato kniha me rozecetla. Potřebovala jsem zkratka něco jednoduchého co mi pomůže nemyslet na každodenní shon. Krásné ctiva, krátká knížka pro všechny mladé holky. Je krásné si po letech připomenou jaký byl život a jaký problémy nás trápily v 14-15letech. Další díly už číst určitě nebudu, ale moc doporučuji mladsi věkové kategorii, jednou je půjčím svým dcerkam :)

17.04.2021 5 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Trosicku slabsi nez selma, ale moc povedena detektivka o chlapkovi co unasi, znasilnuje a vrazdi male chlapce. Detektivka je celkem vydarena, Teo je vic netrpelivy s policisty a taky to dava razne najevo. V knize je o dost mene toho vedeckeho vysvetlovani coz pro nekoho lepsi, pro me mene zajimave. Kniha se cetla sama, vlastne v tomto pripade slo o audioknihu, coz musim pochvalit, nacteno velice poutave, delala mi spolecnost u skladani pradla, u behani a uklidu. Za me kvalitne vyplneny cas. Dekuji a mohu doporucit. Urcite sezenu dalsi knihu od autora, jeho styl psani je mi moc blizky.

09.06.2020 4 z 5

Dcera čarodějnice Dcera čarodějnice Paula Brackston

Mám toto téma moc ráda. Knoha má pěkný příběh, ale upřímně občas jsem se přistihla, že myslím na něco jiného. Taková oddechovka, když se vám nechce přemýšlet. Nenadchne, ale ani neurazí..

16.05.2020 3 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Knížka se četla jedním dechem, byla velice poutavá a celkem rychle jsem ji přelouskla. Chvilkama jsem velmi soucítila se Suzette jakože i já jsem matka dvou holčiček a tohle bych nepřála ani nepříteli. Nakonec jsem to přehodnotila a nelíbilo se mi chování Suzette, jasně dcera se ji snaží dostat, ale furt je to její dítě. Neumím si představit takhle hrozně odpálkovat své dítě ikdyž telefonátem z léčebný je nejspíše manipulovala. Myslím, že jsou na léčebnu zralé obě. Konec je takový zvláštní, dle mého názoru chytře ukončený - při vysokých tržbách další díl.. Upřímne byla to taková příjemná změna, ale další díl bych si nekoupila a ani knihu nějak nemohu doporucit, protože nic extra ve mě nezanechala.

23.02.2020 2 z 5

Aha! Rodičovství Aha! Rodičovství Laura Markham

Dily knize, jsem se naucila seberegulaci, uvedomila jsem si ze musim byt trpelivejsi. Pro me byla prinosem, otevrela mi oci, ze to jde i bez rvani. A ne vse co se stane je takova tragedie.

14.06.2019 5 z 5

Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

Milý, vtipný , dobře čtivé dílo. vyjímečně musím tvrdit, že film byl 100x lepší, ale i tak se člověk dobře pobaví.

02.01.2019 4 z 5

Můj syn terorista Můj syn terorista Tomáš Lindner

Moc zajímavé čtení aktuální situace. Je to takový všeobecný přehled o IS doplněný o příběhy evropských radikálů.

07.04.2018 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Docela dobrá sranda, ale člověk nesmí očekávat moc. Když se nad tím člověk zamyslí je nereálné tolik "zvláštních" náhod. Příběh o ničem, ale ode dneška používám hlášku "politická strana jděte všichni do prdele" :D :D :D

07.04.2018 3 z 5

Pohádky Hanse Christiana Andersena (41 pohádek) Pohádky Hanse Christiana Andersena (41 pohádek) Hans Christian Andersen

Moje oblíbené dětské pohádky i přestože ne vždy to skončí zcela dobře. Přečteno znovu po 20 letech a můžu říct, že to byl pro mě mnohonásobnější zážitek než v dětství. Už se těším až je budu číst svým dětem.

21.05.2017 5 z 5

Chytře vedená prodejna - Jak mít více zákazníků a větší tržby Chytře vedená prodejna - Jak mít více zákazníků a větší tržby Richard Hammond

Pro začátečníka v oboru skvělá kniha. Díky knize jsem ztratila ostych a zavedla na prodejnu několik změn a zvýšila tržby firmě a následně i mých prémií. Děkuji bylo to velmi poučné - hlavně pasáže z očí vedoucích a manažerů. Ano mnohdy to působí jako pohádka jak z malého krámku udělat úspěšný řetězec, ale nováčky rozhodně nakopne k lepším výsledkům.

03.02.2017 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tak toto byla moje první od jojo Moyes a musím říct, že se mi celkem líbila. Ikdyž mnohdy to znělo spíš jako scifi (nějak nemůžu uvěřit že by se normální děvče, zamilovalo s prominutím do postiženého ). Co mi také trochu vadilo byl věk hlavních postov. Louisa i Will působily minimálně o 6 - 7 let mladší než je v knížce popisovánmo. Určitě jsem u toho nebrečela jak tu někteří píší, ale musím říct že kniha se úžasně četla, skoro sama. Jojo Moyes má určitě talent na čtivé knížky a rozhodně doporučuji přečíst, nudit se rozhodně nebudete :)

25.07.2015 4 z 5

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Knihu jsem přečetla před pár lety, díky ohlasům. A musím uznat že je to povedené dílo (až na nějaké zdlouhavé pasáže). Musím říct že kniha mě docela bavila a byla skutečně vtipná. Jen si nemyslím, že takovýhle podání píše muž :D

27.06.2015 3 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Toto je velmi emotivní kafe. Už se k ní nikdy nevrátím, protože kdykoliv se jen o knize či filmu někdo zmíní chce se mi brečet. John green je opravdu genius. Rakovina je téma o sobě velmi smutné. Je to dokanalé skloubení lásky a smrti. Uvědomíte si že nic na světě není důležité jako láska, rodina a zdraví.

27.06.2015 5 z 5

Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Jelikoz miluji historicke romany, ktere jsou nejlepe podlozeny pribehem, ktery se skutecne stal, tak pro me kniha byla radist od tacatku az do konce. Kniha vypravi o osudu jedne divky, ktera byla provdana proti sve vuli. Velice silny, dojemny pribeh plny zvratu. Hodne se mi libila ta cast ve druhe svetove valce. V tu chvili mi prislo vypraveni velice usmevne. Na jedne strane zide a obycejny lid, ktery se vyhlazoval ve velkem a na druhe strane rodina Ledeckych s problemy s nedostatkem kvalitni kavy a jinych dovazenych surovin. To mi prislo vylozene snobske. Valka tam byla popisovana jako neco, co se jich nedotykalo. Coz pro me je dost nepochopitelne. Zajimavy pribeh a rozhodne doporucuji.

20.03.2024 5 z 5

Zajíček si moc rád čte Zajíček si moc rád čte Peter Bently

Krásná knížka pro nejmenší. Za mě opravdu krťounká. Krásné ilustrace. Příběh vypráví o kájovi co rád čte a snaží se přimět kamarády, aby to zkusili také s knížkou. Kniha popisuje, proč je čtení tak úžasné.

19.10.2023 4 z 5