marwinmh marwinmh komentáře u knih

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Neuvěřitelné, že by existoval člověk, jehož jediným smyslem života je sběr všemožných bylin/travin a tomuto by obětoval naprosto vše, celý svůj život a jediným záchytným bodem by pro něj byl den odevzdávání výsledků svého každodenního úsilí ve sběrně. Téma me zaujalo, avšak mohlo zde být více prozrazeno z Annina života, namísto toho zde byl věnován téměř všechen prostor bylinám a jejich sběru, přesto se kniha četla dobře.

27.01.2019 3 z 5

Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Lidská psychika je vážně neskutečně křehká a dokáže náš život ovlivnit natolik, že nejsme schopni "fungovat" tak, jako většina ostatních. Myšlenka to byla dobrá, ale její obsahové podání mě však bohužel naprosto ničím nezaujalo.

20.11.2018 1 z 5

Dobrý den Brno Dobrý den Brno Hana Pražáková

Zajímavý náhled do života a osudů jedné české rodiny, na mě chvílemi příliš popisné - spousta jmen, funkcí.

16.10.2018 3 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Jednotlivé bajky se mi všechny do jedné velmi líbily, komentáře Albuse Brumbála včetně komentářů pod čarou mě na druhou stranu nezaujaly vůbec, do jejich čtení jsem se nutila. Bajky doporučuji, komentáře nikoliv.

31.07.2018 3 z 5

Paní Grimmová a případ mrtvého lichváře aneb Zimní případ Paní Grimmová a případ mrtvého lichváře aneb Zimní případ Josef Bernard Prokop

Nejsem žádný náročný čtenář, mám ráda spíše "oddechovky", avšak tato kniha mě nezaujala naprosto ničím, anotace byla poutavější než celý Zimní případ, a to mě mrzí. Oslovení "teto Nelly" snad celou vesnicí mi neskutečně vadilo, stejně jako bych s klidným srdcem postrádala postavu neteře Johany společně s bojem s city Heleny k vyšetřovateli Chvalovi a ještě doteď jsem nepochopila v jaké době se děj odehrává, protože Kostelec a jeho obyvatelé, jakoby zůstali v době Rakouska-Uherska, přitom používali výdobytky moderní technologie jako např. mobilní telefon. Těšila jsem se na čtení, ale bohužel za mě NE.

25.06.2018 1 z 5

Sex, víno a cigarety Sex, víno a cigarety Petra Zhřívalová

Kniha se mi líbila asi nejvíce ze všech tří, co jsem od autorky četla. Byla svižná, nenudila, výborně vykreslená intenzivní zamilovanost/láska k Romovi, hlavní hrdinka byla docela sympatická, ale nejlepší byla stejně Axla. Za mě příjemně strávený čas četbou.

15.06.2018 4 z 5

O fous líp O fous líp Petra Zhřívalová

Nenadchla mě, ani vyloženě neodradila, mám z děje pocit takové extrémnosti - pád na dno, "propadnutí" veganství, terapeutická činnost, návrat k manželovi ve chvíli, kdy bych ho měla spíš poslat ....

11.06.2018 3 z 5

Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Líbilo se mi to moc, miluji svět kouzelníků a Harryho Pottera, i když v tomto případě jsem výjimečně ráda, že jsem viděla film dřív než jsem četla knihu

03.04.2018 4 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Navzdory faktu, že Jo Nesba a jeho báječně napínavé příběhy s Hary Holem mám ráda, tato kniha pro mě byla zklamáním - až zbytečně popisná, napětí ani akce nebyly dostatečné, tak jako v jiných jeho knihách a celkový příběh mě nijak neoslovil. Škoda, na čtení jsem se těšila a spíš jsem těch téměř 600 stran přetrpěla.

02.04.2018 2 z 5

Milenky a hříšníci Milenky a hříšníci Lenka Lanczová

Ač mám tuhle spisovatelku ráda a jako náctiletá jsem její knihy doslova hltala, tato kniha byla pro mě naprostým zklamáním, dej byl celkově o ničem a nepochopitelně naivní jednání jedné z hrdinek mi lezlo na nervy

07.12.2017 1 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Výborná kniha - svižná, žádná vleklá místa, napínavá až do konce.

21.11.2017 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Ač neotřelý námět, kniha mě příliš nenadchla.

15.10.2017 3 z 5

Trojhra Trojhra Blanka Hošková

Taková nenásilná sonda do citové bouře tří zcela odlišných lidí. Nejlépe z toho nakonec vyšel Lancelot a jedno jsem si uvědomila, určitě bych nechtěla prožívat Kamilin ani Aniččin život, i když nakonec dostala sílu se mu postavit

19.09.2017 3 z 5

Normální debil Normální debil Robert Bellan

Vtipná jednohubka :-) U čtení jsem se bavila, zvlášť v první části příhod ze školy. Trochu mi vadil otcův "vytříbený" slovník, ale toť můj osobní problém :-)

18.07.2017 4 z 5

Krotitelka snů Krotitelka snů Simona Monyová (p)

Život není peříčko a někomu toho naloží víc než dost - rozvod, starost o blízkou osobu, nemoc....Mnohé v knize jsem poznávala z vlastního života...Při čtení jsem se smála i prožívala smutek

14.07.2017 4 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Příjemná oddychovka

02.05.2017 3 z 5

Poslední nosorožec Poslední nosorožec Zuzana Beranová

Námět nebyl špatný, avšak stylizace knihy a hlavní postavy me bohuzel vůbec neoslovili.

29.11.2016 1 z 5

Tymiánové dopisy Tymiánové dopisy Eve Makis

Kniha se mi libila, četla se lehce, dejova linka minulosti me naprosto strhla (uvitala bych větší prostor pribehu minulosti), dejova linka současnosti na me působila klasickym romantickym klise "vse se v dobre obrátí".

23.11.2016 3 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Byla jsem zvědavá na jiný příběh nez pribeh s Harrrym, a i kdyz námět nebyl špatný, kniha mela rychly spad a zajimavy dvojity konec, přesto me nijak zvlášť neoslovila.

24.06.2016 2 z 5

Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Pěkná oddechovka, která se příjemně četla, hlavní hrdinka mi z počátku přišla trochu rozmazlená, ale pak se z ní vyklubala docela příjemná osoba. Jen ten konec na necelé 2 strany pro mě byl až přílišné klišé, ale nevadí :-)

15.03.2016 4 z 5