marwinmh marwinmh komentáře u knih

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Po dlouhé době jsem sáhla po fantasy žánru a jsem z této knihy neskutečně nadšená, 6 hlavních postav, jejich temná minulost, podvádění, plánování, dobírání si sebe navzájem, ani chvíli jsem se při čtení nenudila, děj měl spád, žádné zbytečně rozvleklé pasáže. Na druhý díl se rozhodně těším.

05.12.2017 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Výborná kniha - svižná, žádná vleklá místa, napínavá až do konce.

21.11.2017 5 z 5

Když se žena svléká Když se žena svléká Irena Fuchsová

Některé povídky se mi líbily natolik, že jsem se během jejich čtení příjemně bavila, jiné nezaujaly vůbec, ale holt máme každý jiný smysl pro humor :-)

10.11.2017 3 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Další z řad knih, která otevřeně, barvitě a velmi poutavě vypráví o hrůzném období našich dějin. Opět jsem se dozvěděla kousek nových informací, tábor 31, snaha zajistit dětem co "nejběžnější" život v táboře Osvětim.

09.11.2017 5 z 5

Stárnu a užívám si - Deník zralé ženy Stárnu a užívám si - Deník zralé ženy Virginia Ironside

Podle přebalu knihy i komentářů na zadních deskách, jsem si myslela, že se při čtení budu bavit, avšak opak byl pravdou. Sonda do duše ženy, která se nemůže dočkat, až ji bude šedesát let a následně si na svém "stáří" náležitě zakládá, mě nijak neuchvátila.

26.10.2017 2 z 5

Nemám žádné jméno Nemám žádné jméno Dagmar Hilarová

Moc ráda čtu příběhy dle skutečných událostí a tento, ač oproti jiným tak krátký, živě vypověděl a vykreslil hrůzy let, ne až tak dávných. Hrůzy, které se neměly stát tehdy a neměly by se stávat ani dnes :-(
Líbí se mi, že v takto krutých časech mnozí lidé v koncentračních táborech nepřijali slepě svůj osud a nerezignovali na život - dál bojovali, dál se vzdělávali (tajně), "slavili" svátky, navazovali přátelství či dokonce našli spřízněnou duši.

20.10.2017 5 z 5

Povídky ke kávě Povídky ke kávě Hana Hrabáková

Nenásilně, mile a krátce podané příběhy ze života, které mě však příliš nepobavily.

18.10.2017 2 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Ač neotřelý námět, kniha mě příliš nenadchla.

15.10.2017 3 z 5

Takoví jsme byli Takoví jsme byli Juliet Ashton

Milá kniha, nenáročná na přemýšlení během čtení, pár hlavních postav a zbytečně neprekombinovana dějová linka. Hlavní téma láska a rodina.

23.09.2017 4 z 5

Kouzelný svět pohádek Kouzelný svět pohádek Joëlle Barnabé-Dauvister

Známe pohádky doplněny krásnými ilustracemi zaujmou malé i velké čtenáře

22.09.2017 5 z 5

Trojhra Trojhra Blanka Hošková

Taková nenásilná sonda do citové bouře tří zcela odlišných lidí. Nejlépe z toho nakonec vyšel Lancelot a jedno jsem si uvědomila, určitě bych nechtěla prožívat Kamilin ani Aniččin život, i když nakonec dostala sílu se mu postavit

19.09.2017 3 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Kniha se četla lehce, ale bohuzel dej, stejně jako hlavní postavy a jejich milostné peripetie mě vůbec nezaujaly, chvílemi jsem si připadala, jako bych četla knihu od Lenky Lanczové, která se jí ale vůbec nepodařila.....

18.09.2017 2 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

O povalecnem odsunu německych obyvatel z Brna a jejich dalším osudu jsem až do teď nic nevěděla, proto velmi oceňuji dane téma, podané strhujícím příběhem Gerty Schnirch a dalších žen. Vykreslení samotného odsunu, života v Perné a následně opět v Brně mě pohltil, a nuti mě k zamyšlení nad tolik odlisnym postojem k životu a všemu prozitemu Gerty a Barbory.

13.09.2017 4 z 5

Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Konečně jsem se rozhodla přečíst si legendární Foglarovku a příjemně mě překvapila, během čtení jsem byla napnutá, jaké tajemství ježek ukrývá, líbila se mi hloubka přátelství Rychlých Šípů.

16.08.2017 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Za mě příjemné a místy dost vtipné čtení ze života.

31.07.2017 5 z 5

Třináctá komnata Třináctá komnata Lenka Lanczová

Typická "lanczovka", četla se příjemně, děj byl svižný, ale - Linda se ke svým rodičům chovala víc než hnusně, ano, neměla to doma růžové, přesto bych od 20leté vysokoškolačky, čekala víc; Tomáš a jeho "je to kamarádka a nevidím na svém chování nic špatného" byl skutečně ze života (pár jemu podobných znám), hodně sympatická mi byla spolužačka Bára, a naprosto nesympatická mi byla Jana, Mili a v závěsu za nimi Šárka.

26.07.2017 4 z 5

Bruno Bruno Marie Majerová

Příjemne čtení o životě na vesnici, o pocitech a chování německého chlapce rok žijícího v rodině, kde zprvu nikomu nerozumí jediné slovo. Líbilo se mi, jak sourozenci Soukupovi stali při sobě, jak dovedli mít radost i z nepatrných drobnosti a jak snadno a srdečně přijali "cizince" mezi sebe. V té době bych žít nechtěla, ale bylo pěkné číst o rodině, která k sobě měla tolik blízko. A jako vsude a v každé dobe, i v této knížce najdeme děti zlomyslné, které mají radost z toho ublížit těm, kteří trochu vybočují z řady.

24.07.2017 4 z 5

Létem políbená Létem políbená Lenka Lanczová

Autorka nevybocila ze svého stylu a žánru - nenáročná, oddychova četba, neurazila avšak nenadchla - prázdniny, slunce a láska.

20.07.2017 3 z 5

Normální debil Normální debil Robert Bellan

Vtipná jednohubka :-) U čtení jsem se bavila, zvlášť v první části příhod ze školy. Trochu mi vadil otcův "vytříbený" slovník, ale toť můj osobní problém :-)

18.07.2017 4 z 5

Krotitelka snů Krotitelka snů Simona Monyová (p)

Život není peříčko a někomu toho naloží víc než dost - rozvod, starost o blízkou osobu, nemoc....Mnohé v knize jsem poznávala z vlastního života...Při čtení jsem se smála i prožívala smutek

14.07.2017 4 z 5