matas888 matas888 komentáře u knih

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Příběh se mi strašně moc líbil, ale nemůžu si pomoci, ten konec... Chtěla bych vědět víc.

01.10.2020 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Tady už asi bylo vše napsáno. Opravdu stojí za to.

29.11.2019 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Tak jsem si téměř ve svých 32 letech přečetla první díl HP :-) A jsem z něj nadšená. Filmy samozřejmě znám, takže jsem trochu ochuzena o moment napětí a překvapení, co přijde. I tak jsem si strašně oblíbila vyjadřování spisovatelky (resp. překladatele?). Určitě stojí za to a budu pokračovat.

04.08.2019 4 z 5

Byl jsem Mengeleho asistentem Byl jsem Mengeleho asistentem Miklós Nyiszli

Většina svědectví sepsaných rukou přeživších jsou z pohledu vězňů, kteří měli v lágru priveligovanější postavení oproti ostatním řadovým vězňům, netrpěli takovým nedostatkem jako oni. I přesto v této knize bylo hmatatelné zoufalství autora, který ví, že kvůli přežití musí překročit hranice vlastního svědomí...

15.09.2019 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Ten závěr... To byl teda fofr. Řekla bych, že je to jedna z jemnějších knih s touto tematikou. Místy jsem si říkala, že je to jemné až příliš. Na druhou stranu, někteří vězni asi opravdu měli "štěstí", že se ocitli na místech, která jim přinášela výhody a díky nim třeba i přežili. a mohou se tedy o svůj příběh podělit. Kniha se mi četla dobře, téměř na jeden zátah.

07.09.2019 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Vynikají! Zajímavá zápletka a styl psaní, díky němuž jsem hltala slovo za slovem. Těším se až si od autora přečtu další počin.

01.02.2014 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Při první kapitole jsem si říkala, co jsem si to zase vybrala :-D Ale vzápětí jsem došla k závěru, že to bude to pravé ořechové... První třetinu jsem četla trošku rozvláčněji, ale pak příběh nabral spád a já jsem zbytek musela dát na jeden zátah, protože jsem prostě potřebovala vědět kdo za tím vším je :-)

21.10.2014 5 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

V mém případě to byla druhá kniha od autora (první byl Vzkaz v láhvi)) a líbila se mi ještě víc. Líbí se mi dvě dějové linie, které se v poslední čtvrtině propojí a musím říct, že ke konci to byl opravdu napínák, musela jsem to dočíst, i když byly dvě ráno :-)

15.03.2014 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Chvílemi jsem se trochu ztrácela v postavách, přestože jsem knihu přečetla během pár dnů. Nedoporučuji tedy číst dlouho a na několikrát. Paní Monštajnová píše hezky, čtivě a téma, aspoň pro mě, není obvyklé a určitě jsem si obohatila svoje povědomí o tehdejší době.

06.09.2019 4 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Tak nevím... Zprvu mě to bavilo, ale čím jsem byla v knize dál, tím mi děj přišel víc a víc překombinovaný, natažený, nudný... Hodně se mi nechtělo ve čtení pokračovat a četla jsem jí hodně dlouho a dočetla, ale tak nějak zbytečně... Zřejmě je to autorem, od Nesba druhá kniha a stejné pocity...

16.06.2014 2 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Dá se říct, že jsem úplně cítila s Louisou a prožívala tu bezmoc - až tak je příběh živý. Opravdu silný příběh, který se dotkne srdce a donutí člověka přemýšlet nad tím, co je opravdu v životě důležité..

20.03.2014 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Příběh bohyň je bezpochyby zajímavý, ale způsob jakým je interpretován mě absolutně nenadchl a chvílemi jsem si pohrávala s myšlenkou, že to prostě nedočtu.. Tato kniha není pro každého. Já jsem se do ní pustila ze zvědavosti, ač téma mi nijak blízké není, ale bohužel jsem se u čtení dost trápila.

01.03.2014 2 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Bez pochyby ta nejlepší kniha co jsem kdy četla. Propracovaná, postupně se rozkrývající zápletka, postavy, které se mi velmi rychle zažraly pod kůži. Přestože jsem první viděla film, díky knize jsem celý příběh lépe pochopila a dověděla se i něco navíc. Z tohoto díla jsem nadšená a s chutí se těším na zbylé díly trilogie.

06.02.2014 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

První čtvrtina mě popravdě moc nechytla, ale od poloviny už jsem knihu hltala. Je to rozhodně hluboký příběh, který vyvolává spoustu emocí a otázek. Co mě trochu rušilo byla vedlejší dějová linka, která ale není nijak obsáhlá.

31.12.2019 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Ze začátku jsem byla trochu zmatená z velkého množství postav, ale nakonec jsem si je všechny zapamatovala i s jejich charaktery a životními příběhy. Bavilo mě to neustálé očekávání, kdy víte, že se něco stane, ale nevíte, co ani kdo... a tak šel v podstatě příběh až do konce. Navíc pro mě byl vývoj nepředvídatelný a za to velký bod.

20.02.2016 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ke knihám, které mají velkou reklamu přistupuji už dost skepticky - většinou je to mnoho povyku pro nic. Dlouho mi nepřišla pod ruku knížka, kterou jsem nedokázala pustit z ruky, tak jako tuhle. I tenhle styl psaní mám strašně ráda - příběh z více pohledů, které se ke konci potkají. Vážně pěkně postavený příběh!

28.12.2015 5 z 5

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Za mě silný příběh... Některé pasáže mě úplně nebraly, ale zase to bohatě vynahradily ty, které mi nedaly spát :-) Musím říct, že mi sedl Styronův styl psaní, tak možná v budoucnu zkusím nějakou další jeho knihu.

10.09.2014 5 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Jemný příběh se silnou myšlenkou.

07.03.2014 4 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Neurazí, nenadchne. Jako odpočinková četba proč ne...

16.02.2014 3 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Larsson je pán. Příběh je skvěle sestavený, Lisbeth výrazná osobnost, která přitahuje pozornost a určitě nejen moje sympatie. Tak vzhůru na závěrečný díl!

08.02.2014 5 z 5