Matri komentáře u knih
(SPOILER) Autorka ma zasa dokázala totálne zmiasť a pritom som sa do tohto príbehu totálne zbláznila už po druhý krát.
Ja nechápem tú nekonečnú fantáziu toto vymyslieť, pozapletať takto príbeh a hlavne.. ho aj rozpliesť!!! Som na to mega zvedavá, takže dúfam, že na záverečný diel nebudeme musieť príliš dlho čakať!! Už teraz som si pred čítaním tejto časti musela prvý diel z rýchlika pripomenúť, lebo by som bola totálne stratená v tomto labyrinte postáv, udalosti a vzťahov.
Príbeh bol plný zvratov, horúcich momentov ale hlavne šokujúcich udalostí. Neviem prečo, hoci je v knihe vykreslený katastrofálne (drogy, alkohol - ale vidím tam svetlo na konci tunelu), zaujal ma asi najviac Logan. Áno Brooks je úplne zlatíčko, Violet chápem, že si jej srdce (s jej minulosťou a skúsenosťami s mužmi) získal práve on, ako úplný protiklad každého v jej živote. No i tak.. štve ma ako neznáša Logana (dúfam v jeho prípade ma čaká jeho osobnostný happy end).
Úžasná druhá časť a trasiem sa na finále!!!
Áno, je to niečo úplne iné, ako som doteraz od Elle čítala. Už len to prostredie... stredná škola. Súhlasím s prirovnanim so štýlom L. J. Shen - má to temnejšieu atmosféru, je to sarkasticke a tajomné. Trošku až moc na môj vkus sa v knihe obmiela téma sexu a užívanie drog na dennom poriadku.
Dej ma ani chvíľu nenudil. RJ mi bol z dvojice hlavných postáv ten sympatickejší, hlavne jeho sarkazmus, humor a hlášky. Okrem neho bol super hlavne Fenn a ich riadiaci sa súrodenecky vzťah s RJom - to je pre mňa aj jeden z top momentov v knihe (RJ meniaci sa zo samotára na brata, partnera a kamaráta). Trošku mi zo začiatku vadilo striedanie pohľadov viacerých postáv, ale nakoniec som si zvykla a možno to aj pre ďalšie pokračovanie série bude prospešné. Koniec vcelku otvorený, takže čakám na pokračovanie.
Záverečný diel, a ja musím zhodnotiť, že to bolo naozaj skvelé rozhodnutie, začať čítať túto sériu!
Záverečná časť bola vynikajúca, prekvapivá, tragická, akčná, dojemná a čo ja teda určite môžem, tak aj romantická! Krásna romantická dejová linka, kde na začiatku série som netušila ako to vlastne dopadne ale dopadlo to!!!
Mne knihy naozaj sadli a nevylučujem, že sa k nim časom opäť vrátim :)
Som nadšená a u mňa má 5 hviezdičiek nie len posledný diel, ale aj celá séria!
Výborná séria a výborné zakončenie. Všetko bolo objasnené, uzavreté, srdiečka lietali. Som spokojná ;-)
Celej sérii dávam 4/5
Podľa mňa rovnako skvelý diel, ako aj predošlý. Ešte viac ma bavil vzťah medzi Thomasom a Audrey - ich doťahovanie a slovné bitky sú top! Dej bol pútavý, dynamický, hoci za mňa záver a odhalenie boli šokujúcejšie pri Jackovi Rozparovačovi, no i tak úžasne a aj prekvapivé rozuzlenie. Veľmi sa už teším na Hudiniho. Táto autorka sa stáva mojou čoraz obľúbenejšou.
(SPOILER) Na základe pozitívnych recenzií som sa do knihy pustila s veľkou chuťou (mam fantasy žáner veľmi rada). No za mňa bol príbeh strašne uponáhľany a vzťah Brisa a Stelly ma teda vôbec nebavil. Pozitívum knihy nastalo asi v trištvrte knihy keď sa príbeh zameral na vedľajšie postavy Katrin a Maxa, čo ma teda bavilo neporovnateľne viac. Chémia medzi nimi bola iskriva, a tej som na rozdiel od hlavných hrdinov, aj verila!
Kniha nebola zlá, dobre sa čítala, lebo sa stále niečo dialo. Ale, povedala by som, že na počet stránok sa toho dialo až moc. Preto bolo všetko veľmi uponáhľané, problémové situácie boli hneď vyriešené a vzápätí na to vhupneme do ďalších problém. Čakala som viac. Hoci nápad a svet boli fajn, len opakujem mooooc uponáhlaná kniha - veľa muziky na malo stranách. Čo v tomto prípade bolo na škodu. A že v jednej knihe sa hneď dej venuje viacerým hrdinom (párom), to som tiež hádam ešte v žiadnej knihe neobjavila. Celkovo hodnotím ako
stred 3/5.
Obálka je krásna!!!
Veľmi príjemná oddychovka. Nie som moc na historické romance ale táto kniha má na základe anotácie dosť zaujala. Príbeh pekne plynul, nič mi nevadilo a môžem zhodnotiť ako naozaj pekný príbeh. Hlavná hrdinka sa mi páčila a Ian bol úplne najlepší!!! Odporúčam romantickým dušiam určite prečítať.
Áno áno áno!!! Toto je presne kniha ktorá sa mi páči... Neskutočná chémia medzi hlavnými postavami, mafia, silný hrdina, ktorý si ide za tým čo chce, a hrdinka ktorá nie je krehká kvetinka ale má svoj názor. Oboch som si zamilovala. Knihu som zhltla a už sa teším na pokračovanie.. Neviem si ale prestaviť že by túto knihu niečo ešte prekonalo. Možno nabudúce poprosím viac mafie.
Máte pocit, že žiadna dark romance, ktorú ste doteraz čítali nebola dosť dark? Nech sa páči - je tu Bestie. Až tak dark, že pre romantiku nezostalo miesto. Ako uvádza autorka ide o "dark no romance". A ja som zistila, že táto kniha značne preverila moje morálne hranice. Priznávam, prekročila ich.
Počas čítania som mala asi tak 10 krát chuť knihu zavrieť a už na ňu ani nepomyslieť. Ale!!! Niečo ma stále nahlodávalo, že chcem vedieť ako to skončí. Neustále som si myslela, že k surovosti tejto knihy musí patriť aj nejaký protipól v podobe aspoň iskierky citu? Aspoň maličký náznak...
Spočiatku mi Chris nebola ani trošičku sympatická. Totálna mrcha, ktorá zneužíva všetkých a všetko okolo seba pre dosiahnutie vlastných cieľov. No Finna jej bol čert dlžný. Ťažko hovoriť aj o karme, pretože toto bolo cez čiaru akejkoľvek hry osudu.
Nakoniec som si k nej však vybudovala mierne symaptie, a najmä som jej začala fandiť a držať palce. To, čo zažívala bolo naozaj too much. Takéto zážitky jednoducho musia zanechať na psychike človeka svoju stopu.
Kniha sa číta ťažko, ale zároveň výborne. Neviem či sa chápeme ;-)
Bolo mi z nej doslova zle a pri tých najdrsnejších častiach som len nechápavo krútila hlavou s ústami dokorán. Neštítim sa drsnejším praktikám v DR. Je to fikcia, tak v určitej miere si vravím ok, no v kútiku duše očakávam aj u toho najväčšieho hajzla aspoň nejaký závan nádeje na zmenu k lepšiemu. U Finna som ho nenašla. Nenávidím ho! Ľutujem ho! Nechápem ho! Milión emócií v jednom balíčku.
Záver bol pre mňa aj prekvapivý, ale najmä som ho úplne chápala. Skončilo to presne tak, ako muselo. Ťažko si predstaviť čosi iné v takomto príbehu. Pre Chris už nič nebude také, ako pred Finnom...
Sonda do ľudskej morálky, psychologických porúch, sexuálnych praktík, sadizmu, týraniu..
Ja som svoje hranice otestovala. Vyskúšajte aj vy...
Hodnotenie je pre mňa obzvlášť ťažký oriešok. Kniha splnila čo mala - zanechala vo mne silné pocity a ešte dlho budem na tento príbeh myslieť. Plný počet dať nemôžem, pretože pocit znechutenia bol u mňa až moc silný. Ale ten záver bol vynikajúci a v mnohých ohľadoch u mňa príbeh vytiahol hore.
Príbeh Hate je o mladej žene, ktoré vyrastala v pozlátku luxusu, dokonalosti a zdania, že jej život je perfektný. Žije s otcom a štyrmi staršími bratmi. Práve tí bratia mi boli samozrejme moc moc sympatickí . Spoločným záujmom súrodencov, vrátane Hate, je láska k boxu a zápasom, o čom svedčí fakt, že si vybudovali vlastný bitkársky "klub".
Život Hate však vôbec nie je taký, ako sa navonok zdá. Nerozumiem ako môže byť celé jej okolie (najmä jej bratia) slepé voči tomu, čo Hate naozaj prežíva. Má veľmi zlý vzťah so svojím otcom, čo je len veľmi nadnesene povedané. Je to zlé do takej miery, že je nútená odísť od rodiny, starej lásky a všetkého, čo poznala.
Ocitá sa v novom meste, kde vplyvom náhody (alebo aj nie?) opäť stretáva svoju prvú lásku Roberta. Je medzi nimi zlá krv, krivdy, zrady a tajnosti, preto sa Hate silou mocou snaží zachovať si odstup.
Láska a romantická linka v tomto príbehu hrá veľmi dôležitú úlohu, avšak nie je to najdôležitejšie. Od erotickej stánky som určite čakala viac. Spicy scény vlastne neboli. A aj to málo bolo dosť preletené. No Roberta som si úplne zamilovala. S Hate bol môj vzťah dosť na vážkach, no určité pochopenie som nakoniec našla aj pre ňu.
Čo je však v tomto príbehu to podstatné, je hľadanie samej seba, svojho miesta, vnútornej sily a odvahy vzoprieť sa tyranovi. Zároveň pochopiť čo znamená pojem rodina - nemusí to byť len osoba, ktorá vám dala život, ale môže to byť ktokoľvek, kto pri vás stojí, stará sa o vás a naozaj mu na vás záleží. Krv v tom nehrá žiadnu rolu.
Príbeh ma úžasné vedľajšie postavy! Zaujímajú ma osudy hneď viacerých - bratia Hate, Lauren, Logan a predovšetkým Riley (táto knihomolka si ma neskutočne získala).
Kniha sa výborne čítala. Autorkin štýl mi sadol a celý príbeh je krásne vyvážený, postupne dávkovaný zvratmi a odhaleniami. No napriek tomu som po dočítaní zostala plná otázok, na ktoré jednoducho potrebujem vedieť odpovede. Druhý diel na mňa čaká, takže dúfam sa nejakej odpovede dočkám.
Zložme si ružové okuliare a poďme navštíviť Eden. LocalX bol miestom hriechu, Eden je jeho rodiskom.
Osudy hlavných hrdinov Habibi a Candy sa nám tentokrát spojili, takže sme dostali komplexný prehľad o vyvrcholení ich osudov.
Linka Harryho a Cassie ma síce bavia o malý kúsok viac, no Dorian a Virginia boli tentokrát naozaj skvelí a oproti knihe Candy, si ma tentokrát získali.
Dorianova cesta k láske bola náročnejšia, nakoľko sa sám trestal za svoju minulosť. Ich linka s Giou bola o čosi trpkejšia, tŕnistejšia, temnejšia...a ešte k tomu ten záver... ! Ufff...
Páči sa mi, zároveň obdivujem autorku, že sa nebála zakomponovať do knihy aj naozaj drsné scény, na hrane morálky.
Erotické scény boli úžasné, presne tak akurát. Bála som sa, že toho bude moc, ale nebolo!
Veľmi, ale že naozaj veľmi, ma prekvapil už spomínaný záver. Áno, zlomil mi srdce. A to hneď na dvakrát. Nečakala som tento vývoj. Už len to ma presvedčilo o tom, že autorka má odvahu a nešla podľa očakávaní. U mňa tento záver zahral na tú správnu strunu a viem, že vďaka tomu na tento príbeh tak ľahko nezabudnem.
Kniha je jeden veľký kolotoč plný hier s mysľou, telom a citmi. Niekedy (dosť často) ma nútila rozmýšľať čo je skutočnosť a čo nie. A neviem sa ubrániť prirovnaniu ku knihám od Amo Jones (v určitej miere).
Je to naozaj DARK.
Hodnotím lepšími 4*
Moje očakávania po ukončení druhého dielu?
Na základe toho finishu - abnormálne vysoké. Záver bola totiž totálna bomba!
A pocity po prečítaní tretieho dielu?
Väčšinová spokojnosť, a zároveň mierne sklamanie.
Práve od toho úvodu, a teda nadväznosti na koniec predošlej časti, som priznám sa, čakala trošku viac. Vlastne sme sa obmedzili na dvoch Bryceiných sprievodcov, ktorí ju sprevádzali na jej slepej misií. Slepá, pretože nevedela prečo sa ocitla tam, kde sa ocitla, a zároveň vôbec nevedela čo hľadá.
Avšak táto časť sa mi napriek tomu páčila snáď najviac a hltala som každé slovo. Veľmi sľubný začiatok!
Druhá časť knihy bola taká pokojnejšia a tiež o čosi slabšia. Všetky úvodné peripetie sa utriasli a chystali sa ďalšie kroky a postup v boji proti nepriateľom. Naši hrdinovia sa stretli, zas rozišli a každý dostal svoju úlohu.
V tomto diely som si veľmi obľúbila najmä Thariona, ktorý sa u mňa stal najväčším smoliarom tejto série, a zároveň mu strašne fandím.
Hviezdna princezná, kráľovná, zachránkyňa Bryce bola na mňa už trošku moc... Mám rada drzosť a prostorekosť, ale miestami už to bolo too much. Rovnako mám rada silné osobnosti, ktoré si poradia samé, ale tu sa všetci spoliehali LEN na Bryce. A nedaj bože, že jej chce Hunt pomôcť - hneď je z neho "alfablbec". Vadí mi ich vzťah, v ktorom je Hunt akoby pod papučou.
Záverečná časť bola podľa očakávaní plná akcie, zvratov, milých aj nemilých prekvapení v boji s Astermi.
S konečným rozuzlením tohto klbka osudov som spokojná. Autorka nám dopriala koniec, v aký sme dúfali. Avšak... ja si nemyslím, že toto bolo záverečné slovo z Midgardu. Inak by som naozaj nepochopila niektoré zápletky, ktoré Maasová opäť rozohrala.
Kniha bola krásne vyvážená. Konečne som sa v tom nestrácala, nakoľko už neprichádza veľa nových postáv. Osudy hlavných hrdinov sú z môjho pohľadu uzatvorené, avšak tie vedľajšie by snáď ešte mali čo povedať. Ja si počkám...
Hodnotenie: 4,5*
Čakáte zlého chlapa, ktorý sa zmení na záľubeného zajačika?
Tak na to zabudnite.
Kasian Caruso je všetko, ale nie je dobrý. Vo svojom živote urobil všelijaké špinavosti, krutosti a je schopný naozaj všetkého.
Zaľúbil sa? Možno. No určite sa nezmení. Jednoducho je to posadnutosť, závislosť a môžeme to nazvať aj láskou, ktorú však vo svojom svete prejavuje len 2 dušičkám.
Jeden je chlpatý a slintá. Pritom je to ale ten najlepší parťák na svete - verný, poslušný a hlavne - vie zachovať tajomstvo. Jednoducho Amudis.
Druhou je drzá, provokatívna a krásna Vivian, ktorá v živote Kasiana prevrátila všetko naruby.
Tento typ ženských hrdiniek mi jednoducho sedí. Nemôžem sa jej čudovať, že ju Kasian tak opantal. Dominantný, majetnícky, drsný, drzý, nebezpečný, vzrušujúci... Kto by odolal?!
V tejto časti sa presúvame do Japonska, čo sa mne osobne veľmi páčilo. Príjemná zmena a aj nová kultúra. Dokonca sa mi pozdávala aj Ayame. Spicy scén nám autorka nadelila požehnane a boli fakt úžasné!
Tento diel mi príde v určitom ohľade pokojnejší, viac zameraný skôr na iskrenie medzi hlavnými hrdinami. Menej akcie, menej tajomstiev, viac odpovedí. Záver je úplne dokonalý. Inak to snáď ani nešlo, aby sme boli spokojní.
Teším sa na ďalšie autorkine diela.
Tretí diel Vampýrskej akadémie nás vracia do školy, bežného fungovania, štúdia, blížiacej sa maturite a s tým spojeným skúškam. Rose sa potýka s trošku duchárskymi / psychickými problémami, okrem toho sa cíti oklamaná, že v záverečnej skúške je jej ako zverený Moroj pridelený namiesto Lissy Christian. Je toho na jej pleciach viac než dosť, ale je to Rose, takže si so všetkým poradí ako bojovníčka. Neustále pátra po príčine jej psychického stavu, rieši záhadné zranenia študentov v akadémii, stále viac sa snaží dozvedieť o jej pute s Lissou a jeho následkoch pre ich životy a samozrejme, riešia ich spoločnú budúcnosť po maturite.
Našťastie Adrian nikam nezmizol, no pre mňa úplne nepochopiteľne o neho Rose nemá záujem. Zato s Dimitrijom sa snažia zachovávať zdanie profesionálneho vzťahu, ale celý čas je to na spadnutie. Ich vzťah sa mení na lásku a ako pár sú pre mňa ukážkový! (Adriana si kľudne nechám) :-)))
Posledných 100 strán knihy začali jednotlivé vodítka dejových liniek pomaly do seba zapadať, prišla bomba za bombou a veľa vecí začalo dávať zmysel. Až som sa nestíhala čudovať a žasnúť, ako úžasne to mala autorka premyslené a pripravila pre čitateľov neskutočné emočné zemetrasenie!
Záver knihy som možno aj čakala. Ale čakať niečo, a potom to reálne čítať?!? Vravím si "do šľaka, a čo teraz?". Napätie by sa dalo krájať, moje srdce je mnohokrát zlomené. Nakoľko ide o YA, verím v happyend, ale napriek tomu - som napätá ako struna!! Nechápem ako ste vydržali čakať na ďalšie diely v priebehu ich vydávania!
Toto je neskutočne výživné, napäté, ale aj srdcervúce čítanie!
Druhý diel Vampýrskej akadémie, priznávam v úvode, ma jednoznačne chytil oveľa viac než predošlý. Spôsobilo to hneď viacero faktorov.
Hlavne!... na scénu vstupil arogantný, problémový, charizmatický Moroj Adrian Ivaškov. A mne stačil jeho prvý výstup v knihe a jeho postavu som si zamilovala!
Mrazivý polibek okrem novej, pre mňa odrazu najobľúbenejšej postavy, ponúkol viac akcie, viac zaujímavých situácii a hlavne viac Strigojov. Tí sa vlastne v prvej časti série vôbec neobjavili, takže som bola na týchto mŕtvych nesmrteľných upírov dosť zvedavá. A vcelku nesklamali.
Čoho je v knihe naopak menej je určite Lissa. A keďže vôbec nespadá do môjho fav kruhu, vyhovovalo mi to. Menej bolo aj Dimitrija, čo mi tiež zas tak moc nevadilo a určite si to ešte vynahradíme.
V centre diania je tentokrát najmä Rose a jej snaha zabudnúť na city k Dimitrijovi. V tomto sa jej snažil pomôcť spolužiak Mason, ktorý je do nej už dlho zakukaný. No čo sa týka Masona, celkom som si ho obľúbila. Záver knihy bol pre mňa preto totálny šok.
Začínam sa v tejto sérii cítiť dobre a teším sa na viac Adriana a pravej vampýrskej akcie. Rose vyzerá na krvavú bojovníčku. Stále mi ako hlavná hrdinka naozaj sedí.
Moja druhá skúsenosť s autorkou. Po knihe Každé ďalšie leto to bola jasná voľba. Okrem toho príbeh s vibeom Hriešneho tanca je dokonalé lákadlo.
Musím však priznať, že z prvej polovice knihy som bola pomerne rozpačitá, stratená a máličko sme spolu bojovali. Miatli ma časové skoky (napriek tomu, že sú v knihe jasné označené), nakoľko ich súčasťou sú retrospektívy Fern na svoju matku, či jej denníkove zápisky. Súčasne sa odvíjalo príliš veľa dejových a vzťahových drám a trošku ma to miatlo.
Avšak druhá polovica bola úžasná.
Táto kniha jednoznačne nie je LEN o láske. Je o samote, priateľstve, rodine, zodpovednosti, povinnosti, sebaobetovaní, túžbe splniť si svoje sny.
Okrem toho autorka pomerne citlivo popísala vzťah Fern a jej matky. Hoci sa spočiatku môže zdať, že ich vzťah bol problémový, konfliktný, na druhej strane, zisťujeme ako veľmi prekypoval láskou. Pocit straty a smútku za mamou ma často silno dojímal. A síce ma denníkove zápisky Ferninej matky v texte sem-tam rušili, dopomohli k dokonalému obrazu ich vzťahu a mnohé vysvetlili.
Priateľstvo Fern a Willa, ktoré sa začalo jedným spoločne stráveným dňom v Toronte, pokračuje o 10 rokov v rekreačnom rezorte pri jazere, ktorý zdedila Fern po smrti mami. Prekvapenie, túžba po odpovediach, krivda, ďalšie tajomstvá, narastajúca príťažlivosť a pretrvávajúce city. Asi tak by som popísala ich opätovné stretnutie.
Will bol veľmi komplikovaná postava. Jeho minulosť, vzťahy v rodine, zodpovednosť, strach, vnútorný démoni - to všetko vytvorilo úžasného hrdinu s umeleckou, citlivou dušou, ktorý toho mnoho obetoval a myslel na seba až na poslednom mieste. Vďaka Fern a jej odhodlaniu bojovať za nich, našiel aj on kúsok svojho pokoja. Hoci treba dodať, že aj Fern si vo svojom živote prešla temným obdobím.
Hoci bolo čítanie pre mňa, najmä spočiatku trošku ťažšie, príbeh si ma nakoniec získal a silno ma zasiahol.
Určite vám odporúčam prečítať si záverečné "Zákulisie knihy". Až vďaka nemu som mnohé pochopila a kniha ma o to viac "dostala".
Na úvod hneď vravím (lebo bude nasledovať možno pár kritických slov, avšak mierených nie na príbeh, ale na charaktery osôb) - táto recenzia je pozitívna! :)
Pred čítaním som mala mylný dojem, že je kniha plná spicy scén, čo teda moc nebola. Ale vôbec nevadí, lebo náznakov a erotického dusna bolo toľko, až som bola frustrovaná snáď aj ja :-P
Čoho však v knihe bolo požehnane? Plno situácii, ktoré sa teda dosť priečili mojej hranici morálky. Nechápem ako môže byť niekto tak bez kúska empatie a pre senzáciu sa hrabať v súkromí iných (aj v prípade naozaj citlivých osobných tém). Áno, Lana si ma moc nezískala.
Dylan bol spočiatku bezcitný, narcistický, sebecký chalan, ktorý využíval všetko a všetkých okolo seba. No u neho je badať, že má aspoň nejaký pud sebazáchovy, vie si stáť za slovom a je verný svojim priateľom.
Okrem toho je v príbehu zastúpená téma násilia, šikany, výsmechu, drog, alkoholizmu, dopingu, či samovraždy. Takže kniha nie je úplne ľahké čítanie.
Hra, ktorú medzi sebou rozpútali Lana a Dylan bola miestami dosť detinská - "Niečo mi urobíš, ja ti to vrátim. Ublížiš mi, ja sa ti pomstím." Toto sa opakovalo viac menej celým dejom. Správanie hlavných hrdinov ma miestami tak trošku rozčuľovalo a obom by som im mnohokrát nafackovala. Avšak vzhľadom na žáner knihy, to, že ich správanie nebolo správne, je vlastne v poriadku. Tak to má byť a rátala som s tým. Autorke sa to naozaj veľmi podarilo a ja tlieskam.
Kniha sa od začiatku čítala úžasne. Ale potom prišlo posledných 50 strán, a tie sa čítali doslova samy. Miestami som nedýchala, potom sa usmievala, jasala a vravím si "konečne", vzápätí "to som čakala" a na úplný záver "no do ...."!
Úžasné finále prvej časti, ktoré mi odpálilo dekel a brutálne ma navnadilo na pokračovanie! Musím vedieť čo ďalej!!!
Ako som písala v úvode, mne sa príbeh moc páčil!
Hodnotenie: 4,25*+
Nuž, musím hneď v úvode skonštatovať, že táto kniha mi moc nesadla.
Nepáčilo sa mi hneď prvé stretnutie hlavných hrdinov. A vlastne ani jeden z nich mi moc neprirástol k srdcu.
Shay je čerstvo po rozchode. V predošlom vzťahu sa neustále prispôsobovala svojmu partnerovi, čo mi k nej, a k tomu, ako ju autorka vykreslila ako výrazne silnú, sebaistú, tvrdohlavú ženu, vôbec nesedelo. Shay je však teraz opatrná a snaží sa vyhýbať mužom.
Na druhej strane tu máme Colea. Má image a povesť tvrdého, obávaného, večne nahnevaného, dokonca nebezpečného muža. Cole je tiež čerstvo po rozchode a tvrdošijne vyhlasuje, že nechce vzťah.
Pri prvom stretnutí sa neustále doťahujú, čo im obom imponuje. Shay vidí pukliny v jeho brnení, takže sa snaží ich silou mocou chytiť a nepustiť.
A práve toto... on tvrdohlavo odmieta vzťah so Shay, hoci je ňou doslova posadnutý od prvého stretnutia. A ona ho neprestajne uháňa a tlačí do vzťahu.
Po spoločne prežitej noci sa zhodou okolností práve Shay stane novou asistentkou Colea. A začína kolotoč presviedčania - chcem ťa, chceš ma, nechcem ťa etc.
Pozitívum - Veľmi silnou stránkou knihy, ako je vidieť v citáciach z predošlého príspevku, je majetnícke, mačo správanie Colea. Dodávajú príbehu príchuť dark romance - a to ja môžem! Okrem toho sa kniha číta veľmi ľahko a rýchlo.
Spicy scén je v knihe pomerne štedro, avšak opäť mi až krvácali oči pri tom preklade a voľbe slov :-/
Do trištvrte knihy som bola naozaj pomerne dosť sklamaná. Záver priniesol vcelku šokujúci zvrat, vďaka ktorému sa nakoniec môj pohľad na knihu o čosi zlepšil. No i tak ostane kniha, pre mňa, asi najslabším dielom od autorky.
Na sériu určite nezanevriem a teším sa na pokračovanie.
D-O-K-O-N-A-L-É
Každí samozrejme vnímame inak, čo nám v knihách sadne a čo nie. No ja môžem vyhlásiť, že Kai a Pae mi sadli naozaj dokonale. Ešte sa mi snáď nestalo, aby som po prečítaní pár strán knihy vedela, že toto bude moja láska, posadnutosť.
Pae ma moc bavila. Vo svete mágiou obdarených sa musí neustále pretvarovať a klamať, nakoľko práve ona patrí medzi prenasledovaných Obyčajných - ľudí bez mágie. Vďaka otcovi však získala výcvik, preto nie je úplne bezmocná. Žije na ulici, kradne, prežíva len s priateľkou až do momentu, keď na ulici zachráni chlapca.
Kai je kráľov syn, budúci Vynutiteľ - titul plný násilia, smrti, krvi, krutosti, ktorej Kaia učil sám kráľ. Túto funkciu nenávidí, sám seba vyhlasuje za netvora. Napriek tomu si zachováva krásny vzťah so svojím bratom Kittom, budúcim kráľom. A potom stretne na ulici dievča, ktoré ho zachráni.
Kniha je doslova nabitá elektrizujúcou príťažlivosťou, doberaním, pošťuchovaním, ale tiež krvavými súbojmi a akciou. Vyvážená presne tak, aby sa čitateľ nezačal ani na chvíľočku nudiť.
Príbeh je jednoznačne postavený na romantickej linke, ktorá sa preplieta celým dejom. Niekomu môže vadiť prílišne naťahovaná slow-burn linka, ale za mňa to bolo perfektné.
Pretože odopierané potešenie je o to sladšie, keď si konečne doprajeme... práve pre toto milujem slow-burn! A tentokrát sme na poriadne prísnej diéte, počas ktorej sme si naozaj nekonečne odopierali. A pritom bolo tých pokušení toľko!
Určite nás v ďalších dieloch tejto série čaká zhrešenie, a ja sa na to tak teším!
Zamilovala som sa do hlavných hrdinov, dynamiky ich vzťahu a knihu z celého srdca odporúčam! Jediná chyba knihy je, že nemám pokračovanie v rukách. A podľa toho konca, môžeme v ďalších dieloch čakať parádnu jazdu. Apropo, ten koniec!!
Pokojný život nenápadnej Belle sa prevráti naruby doslova z noci do rána. Nedobrovoľne sa stáva pešiakom v hre iných. Ocitá sa v rukách tajomného, nebezpečného avšak neznesiteľne príťažlivého muža, ktorý ju unáša a odváža na svoj vidiecky statok.
A začína hra na mačku a myš. Doslova! Belle sa neustále snaží ujsť, čím si značne komplikuje svoj zajatecký život. Grayson ju preto musí neustále chytať a privádzať k rozumu. A keďže Grayson neodolá lákadlu, nevinná Belle sa pre neho stáva dokonalou korisťou.
Grayson je mimochodom výborná mužská postava - dosť som ho žrala!!
Isabelle nenecháva Graysonovi nič dlžná. Je odhodlaná dostať sa na slobodu, neustúpiť a zachovať si dôstojnosť. Veľmi sa mi páčila jej húževnatosť, odvaha a rozum (!), hoci miestami pôsobila paradoxne aj trošičku naivne :)
Ich vzťah bol od začiatku výbornou hot záležitosťou, hoci spicy scén zas tak moc nebolo. V tomto ohľade by som si kľudne pridala! Veľmi som si užívala ich nekonečné slovné výmeny a boje.
Okrem iskrivej hlavnej dvojici kniha ponúka pomerne originálne prostredie konského ranču a dosť akčný nadupaný dej. Nenudila som sa ani minútu!
Jedinú výčitku mám asi len k miernej predvídateľnosti. Dosť z odhalení sa dalo čakať (teda okrem Graysonovho povolania - to by som nikdy neuhádla).
Veľa ľudí sa nerado púšťa do kníh / sérii s otvoreným koncom. V tomto prípade by som koniec označila skôr za "definitívny". Ale v zmysle - to takto snáď nemôže skončiť!? :-o
... a jednoducho viete, že pokračovanie je nevyhnutné ;-)
Hodnotenie: 4,75*
"Vytáča ma jej horúca krv a zároveň ma to pokúša. Je ako droga, ktorá sa mi dostáva pod kožu."