Matri Matri komentáře u knih

Ian Ian Lauren Layne

Tak toto bola doslova priemerná kniha. Čítalo sa to ľahko, rýchlo, bolo to aj niečím iné (vyšetrovanie), ale nič čo by ma extrémne nadchlo. Ďalšie páry v partii vyzerajú zaujímavo, takže asi siahnem aj na pokračovanie. Taká rýchla oddychovka, preto hodnotím ako lepšie 3/5, alebo slabšie 4/5.

05.04.2023 3 z 5

Transcendence Transcendence Jewel E. Ann

Noooo... Už dávno som nečítala knihu, ktorá v nejakom zmysle rieši milostný trojuholník (aj keď tu je to trošku sporné označenie), kde by som si fakt nevedela vybrať stranu!!! Ale ja naozaj neviem! Nate aj Griffin sú úplne senzační a strašne ma bavila aj Swayze!! Bolo to aj humorné, aj záhadné, smutné, ale hlavne plné lásky... Koniec som síce tušila, ale aj tak... Okamžite potrebujem ďalší diel. Za mňa veľmi veľmi vydarená kniha - zaľúbila som sa!

"Milovat někoho tak, jako já miluju tebe, je docela děsivý a vyděšený lidi můžou znít nejistě, protože nejzranitelnější věcí na světě je riskovat vlastní srdce."

03.04.2023 5 z 5

Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Keď si predstavím, že som sa do tejto série ani nechcela púšťať, si pomyselne trieskam hlavu o stenu! To by bolo tak zle zle zle rozhodnutie!!!

Našťastie...

TOTO BOLO MEGA!!! Séria Z krve a popela ma fakt nepresvedčila a čím ďalej sa mi páčila menej (hoci Koruna z kostí a zlata skončila fakt veľmi nádejne), no toto je pre mňa úplne iný level. Ja milujem Nykta, a hoci mi Sera sem-tam lezie na nervy, oproti Poppy milujem aj ju!! Toto je príbeh a séria, ktorá má hlavu a pätu, dej, zmysel, akciu (nie len plno nezmyselných rečí), uveriteľné postavy a chémiu (zdôrazňujem chémiu medzi postavami). A musím pochváliť aj vedľajšie postavy, aj keď je ich až toľko, že mám v nich trochu guláš, ale aspoň to nebolo ploché a len o 3 osobách! Takže za mňa absolútny TOP a už sa trasiem na pokračovanie (mám pocit, neviem či som jediná, že kniha skončila v polke vety!!... A ja chcem vidieť čo bude ďalej!)

01.04.2023 5 z 5

Španielsky ľúbostný podvod Španielsky ľúbostný podvod Elena Armas

(SPOILER) Táto kniha mala mať max 200 strán a bolo by to asi dobré. Prvých 100 strán som mala asi 4 krízy, že to odložím. Mám rada doťahovanie a príbehy hate to love, ale v tomto prípade bolo to doťahovanie zbytočné, absolútne zdĺhavé a totálne ma to rozčuľovalo a zároveň nudilo. Hlavne Lina by si zaslúžila jednu kamarátsku na zobudenie! Aaron bol jednoznačne sympatickejšia časť dvojice, hoci sa mal vzchopiť oveľa skôr, a na rovinu po zoznámení sa s Linou, sa s ňou hneď úprimne porozprávať, a nečakať takmer 2 roky na absurdnú príležitosť (nasilu sa jej vnútim ako doprovod na svadbu a tam si ju získam)l!?!?!
Akože po hroznom úvode som to zvládna dočítať a len vďaka pobytu v Španielsku a galavečierku ma odo mňa 3/5.

26.03.2023 3 z 5

Prisahaj Prisahaj Meagan Brandy

Ak si nejaká kniha odo mňa zaslúži hodnotenie 5/5 tak je to táto!!! Bolo to pre mňa tak obrovské prekvapenie, že si ešte teraz gratulujem, že som sa do tej takmer 500 stranovej knihy pustila!!! Je to emočný ohňostroj, totálne som sa zamilovala do Ari (aj keď v niektorých chvíľach bola trošku na jednu kamarátsku), ale moja láska k Noahovi je už asi nadosmrti!!! Pólku knihy som sa zamilovane usmievala a polku plakala.. Odporúčam odporúčam odporúčam!!!

Pre info, kniha má na goodreads hodnotenie 4,43!!! JE FAKT SKVELÁ

23.03.2023 5 z 5

Nebe po bouři Nebe po bouři Sabaa Tahir

Záverečný diel, a ja musím zhodnotiť, že to bolo naozaj skvelé rozhodnutie, začať čítať túto sériu!
Záverečná časť bola vynikajúca, prekvapivá, tragická, akčná, dojemná a čo ja teda určite môžem, tak aj romantická! Krásna romantická dejová linka, kde na začiatku série som netušila ako to vlastne dopadne ale dopadlo to!!!
Mne knihy naozaj sadli a nevylučujem, že sa k nim časom opäť vrátim :)
Som nadšená a u mňa má 5 hviezdičiek nie len posledný diel, ale aj celá séria!

20.03.2023 5 z 5

Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Na úvod sa priznám, že v prvých dvoch častiach som fakt nemusela Helenu. No v tejto tretej časti si moje sympatie jednoznačne získala.
Okrem toho bola táto časť za mňa ale o chĺpoček slabšia, ale stále veľmi dobrá, preto mi nedá nedať 5 hviezdičiek, hoci je to skôr 4,5.
Už sa teším na záverečnú časť, a konečné rozuzlenie osudov Laie, Eliasa a Heleny.

16.03.2023 5 z 5

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Úžasná séria pokračuje a som stále spokojnejšia, že som sa do nej konečne pustila. Začínam sa dokonca pomaly obávať, že to skončí!! Je to parádne, miestami trochu predvídateľné, inde až brutálne kruté, ale aj tak nemám čo vytknúť. Napriek trošku rozpačitejšiemu začiatku, jednoznačne opäť 5/5

13.03.2023 5 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Na túto sériu som čítala mnohé odporúčania a pozitívne recenzie, a veruže áno, plne súhlasím!
Kniha ma od prvých stránok úplne dostala a nevedela som sa odtrhnúť od čítania. Prvý diel si veľmi slušne našliapol a som zvedavá kam sa dostaneme ďalej. Veľmi sa mi páči striedanie pohľadov hlavných hrdinov. Postavy sú zatiaľ veľmi zaujímavé, dej napínavý, akcie krvavé .. až uvažujem, prečo je to zaradené do literatúry pre deti a mládež :-/ Za mňa 5/5

11.03.2023

Zas tak moc ho nežeru Zas tak moc ho nežeru Meghan Quinn

Realita príbehu? ... asi ani nie, ALE AJ TAK... malo to vtip, žhavé iskrenie, doťahovanie, slow burn romantiku, hate to love príbeh... a toto ja môžem!!!
Od knihy som očakávala vtipný oddychový príbeh, ktorý som dostala na 100%. Dokonca som bola príjemne prekvapená a knihu som si neskutočne užila, nasmiala som sa (hlavne v prvej polke knihy). Odporúčam všetkými desiatimi a dúfam aj ďalšie časti série budú minimálne na tejto úrovni! Je milujem humor v romantike! Pre mňa veľmi príjemné a nečakané prekvapenie a dávam jednoznačne 5/5

08.03.2023 5 z 5

Zlatá Zlatá Marissa Meyer

Do knihy som sa začítala hneď od prvých stránok. Mesačne kroniky ma úplne pohltili a táto séria sa nesie v podobnom rozprávkovom duchu a pre mňa aj na podobnej kvalitatívnej úrovni, avšak atmosféra je trochu temnejšia, dejové zvraty miestami až brutálne, ale to mi teda vôbec nevadí. Nie som absolútne sklamaná a čítanie som si užila. Neviem sa dočkať pokračovania! Dúfam vyjde čím skôr, lebo ja musím vedieť ako toto skončí.. Veľmi pekne rozbehnutý príbeh - 4,5/5

03.03.2023 5 z 5

Zbořené zámky Zbořené zámky Amo Jones

"Vstoupila jsem do tohoto světa jako Stříbrná labuť, stala se ze mě Polámaná loutka, učila jsem se z Šepotu mrtvých, protrpěla soužití s Malumem, sledovala, jak ďábel našel svou světici a nakonec znovu postavila Zbořené zámky."

Áno je koniec.... Bola to jedna úžasná vzrušujúca jazda. Ja milujem Amo...neviem ako to robí, ale dokáže ma tak vtiahnuť do svojho sveta, že knihu neviem odložiť. Posledne stretnutie s Elitným klubom kráľov som zvládla za pár hodín (naozaj veľmi chutná jednohubka). Ako načrtol epilog.. vidíme sa s novou generáciou! Neviem sa dočkať!!!

24.02.2023 5 z 5

Gallant Gallant V. E. Schwab (p)

Určite zaraďujem k tzv. divnoknihám... Atmosféra je pochmúrna, temná a záhadná. Takéto knihy vo mne vyvolávajú vnútorný boj - sama neviem, či sa mi páčila alebo nie. Ale asi práve vďaka tomu, že vo mne vyvoláva vôbec nejaké hlbšie emócie môžem povedať, že sa mi páčila, nie však až toľko, aby som po nej siahla znova. Za prečítanie určite stojí!

24.02.2023 3 z 5

666 anjelov 666 anjelov Emily D. Beňová (p)

Výborná séria a výborné zakončenie. Všetko bolo objasnené, uzavreté, srdiečka lietali. Som spokojná ;-)
Celej sérii dávam 4/5

21.02.2023 4 z 5

666 démonov 666 démonov Emily D. Beňová (p)

Áno, táto časť sa mi páčila! Dokonca viac ako prvá, ale stále bohužiaľ nemôžem dať 5 hviezdičiek (nebolo wow). Aj v tejto časti som na dvoch miestach našla podobnosť s Twilightom haha ;-) ... ale nevadí, lebo okrem toho to bolo naozaj originálne a napínavé. Idem sa teda vrhnúť na záverečný diel.

20.02.2023 4 z 5

666 duší 666 duší Emily D. Beňová (p)

Páčilo sa mi to, ale asi som aj tak čakala o trošičku viac. Asi 1/4 knihy, kedy Vivien uvažovala, čo je s Adrienom inak, prečo je iný atď, mi pripomínalo, že čítam dospelú verziu Twilightu ;-)
Potom to už bolo lepšie a záver bol super - napínavý, akčný, nečakaný, takže som sa vrhla na druhý diel. Som zvedavá, čo mi prinesie. Celkovo ale veľmi slušná kniha!

18.02.2023 4 z 5

Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

Prvá časť sa mi páčila a druhá jej nezostala nič dlžná. Bola minimálne rovnako napínavá, úsmevná a vzrušujúca. Mám rada milostné trojuholníky, a tiež mám slabosť pre tých temnejšich, ideálne čierno vlasých típkov (rozumej typ Roth), takže budem silno veriť, že nakoniec "vyhrá" ten pravý (Roth Roth Roth)! Síce som pomerne skoro tušila, kto /čo je hľadaný záškodník, ale vôbec nevadí a čítanie som asi prvotriedne užila. Moc sa teším na záverečný diel, len ma asi šľak trafí, lebo naozaj si neviem tipnuť ako to dopadne (s kým dopadne L).

14.02.2023 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Ja vlastne neviem čo napísať... lebo nemám slov. Prečítala som to behom 24 hodín... To znamená, že ma to asi veľmi bavilo. Osud Anny bol ťažký, inak sa to nedá nazvať... Osud jej manžela Pavla bol totálne zlý, za neho moje srdce naozaj plače. Ale najviac ma dostala posledná veta knihy!

"... stejně jsem měla v životě štěstí. Vždycky jsem měla kolem sebe samý hodný lidi.“

Potvrdila to, čo stále vravím, že najdôležitejší v živote sú ľudia okolo nás... Krásne trpký príbeh života!!!

11.02.2023 5 z 5

Královsky obdařen Královsky obdařen Emma Chase

Bolo to dobre, bolo aj vtipné a hlavne bolo to rýchle.. Sice v deji ubehli roky, ale celá kniha bola doslova jednohubka. Oproti predošlým dvom knihám to bolo trošku slabšie, hoci obaja hlavní hrdinovia boli fajn, no aj tak zo série asi najslabšie. Ale teším sa na ďalší diel Kráľovsky tva!

10.02.2023 4 z 5

Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

Za mňa o kúsoček slabšie ako Haka, ale aj tak veľmi príjemná kniha. Sice mi miestami Riley dosť liezla na nervy a do konca života nepochopím jej počínanie ale ok... zápletka byť musí! Zato Jack bol úplne úžasný od začiatku do konca a jeho postava si teda zažíva sódu od života... Veľmi emotívne čítanie!

09.02.2023 4 z 5