mau mau komentáře u knih

Tělo a krev Tělo a krev Michael Cunningham

Dokonalost. Jsem nadšená!

16.11.2015 5 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Geniální kniha, charaktery postav jsou mistrovské, ostatně tak jako jsme od paní spisovatelky zvyklí . Kniha má gradaci a čte se jedním dechem.

13.08.2014 5 z 5

Peppermint frappé Peppermint frappé Monika Zgustová

Něha a obdiv versus smyslnost a chtíč. Citlivý, rozpačitý, nesmělý, a trochu urputný Vadim a silný příběh jeho otce. Pro mě to nebyla kniha na první dobrou, ale atmosféru a jakousi přidanou hodnotu měla.

15.07.2023 3 z 5

A nakonec Vánoce A nakonec Vánoce Petr Šabach

Milé, lehké čtení. Mně se to líbilo a litovala jsem, že povídek není víc.

22.01.2023 4 z 5

Na paměť mým smutným courám Na paměť mým smutným courám Gabriel García Márquez

Láska je láska s tou nic nenaděláš ani v 90 letech aneb jak se potkal chtíč s nevinností. Lidskost všudypřítomná a tak to má být. Pěkné.

23.09.2022 4 z 5

Linie krásy Linie krásy Alan Hollinghurst

S touhle knihou jsem se fakt dlouho trápila. Musim vyzdvihnout prvni sex s Leem, ten je opravdu sugestivní. Jako sonda do lidské duše asi dobrý, ale já bych ji po druhé nečetla.

30.03.2020 3 z 5

Temná dcéra Temná dcéra Elena Ferrante

Poslouchala jsem jako audioknihu a kdyby ne, tak bych ji myslím odložila. Hlavní hrdinka mi byla velmi nesympatická a celou svou bytostí jsem s ní nesouhlasila. Zbytečně zdlouhavé a přesto, že obvykle jsem opravdu empatická, tady to nebylo možné. Pro mě zklamání.

25.10.2019 2 z 5

Stehlík Stehlík Donna Tartt

Román jak má být, čtivý, citlivý, s dějem, přehledné postavy. Místy napínavý.Co víc si přát. Myslím, že se dočkáme filmového zpracování.

12.08.2019 5 z 5

Vodopády Vodopády Joyce Carol Oates

Čtivý lidský příběh se skvěle popsanými charaktery.

15.08.2018 4 z 5

Dobré ráno, Harri Dobré ráno, Harri Stephen Kelman

Z knihy jsem nebyla tak nadšená jako mé okolí, ale koncem si u mě spravila reputaci.

10.11.2016 3 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

No, na konci jsem byla velmi rozpačitá.

27.01.2015 3 z 5

Zábavné a lehké čtení,doporučuji.

14.07.2013 4 z 5

O čem mluvím, když mluvím o běhání O čem mluvím, když mluvím o běhání Haruki Murakami

První půlkou knihy jsem byla nadšená (jako ostatně téměř vždy,když čtu Murakamiho) druhá půlka se začala nějak táhnout. Celková dojem průměrný .Škoda.

20.05.2013 3 z 5

Čekání na Lina Čekání na Lina Cha Ťin

Mně bylo Lina líto. Nějak vlastně chápu jak se cítil. Pocity člověka jsou komplikovaná záležitost a někdy není všechno dokonale čitelné. Život v Číně je noční můra. Velmi smutná kniha.

12.07.2024 5 z 5

Dej mamce pusu Dej mamce pusu Joy Fielding

Příšerný překlad, námět dobrý, kniha čtivá. Ten konec trochu skřípe, ale slušný průměr to je .

21.06.2023 3 z 5

Prolhaný život dospělých Prolhaný život dospělých Elena Ferrante

Ani neurazilo, ani nenadchlo. A ani jedna postava mi nebyla sympatická. Tentokrát to byla opravdu poslední kniha. Elena Ferrante prostě není mou spisovatelkou.

19.06.2023 2 z 5

Amáliina nehybnost Amáliina nehybnost Kateřina Rudčenková

Pohled do nitra ženy středního věku, která se snaží najít odpovědi na otázky komplikující její život. Murakami potěšil. Hezky se to poslouchalo a mě to docela bavilo.

30.03.2023 3 z 5

Je léto, půl jedenácté večer Je léto, půl jedenácté večer Marguerite Duras

Z knihy sálá vedro, tajemství, manzanilla a taky zklamání.

24.12.2018 4 z 5

Zběsilost Zběsilost Joyce Carol Oates

Tak tohle byla zatím asi ta nejdrsnější kniha ,co jsem kdy četla. A "líbila " se mi hodně.

17.11.2016 4 z 5

Milion malých střípků Milion malých střípků James Frey

Tahle kniha jde myslím, hodně do hloubky, myslela jsem ,že už mě na toto téma nemůže nic překvapit a tady se to podařilo. Děsivé a smutné čtení.

12.07.2015 4 z 5