maximus13 maximus13 komentáře u knih

Pianista Pianista Władysław Szpilman

Válka je vždycky špatná. Je však potřeba si i tyto chyby minulosti neustále připomínat, aby se nikdy nezapomělo.

15.06.2020 4 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Komplet psycho rodina. Každého z nich zavřít do polstrované místnosti a používat jako učební pomůcku pro všechny možné psychiatrické poruchy. Knihu shrnu jako poměrně jednoduchý detektivní příběh hodně nadstavený (dle mého úplně zbytečně) flashbacky a útržky starých vzpomínek, které vlastně na samotný závěr neměly žádný vliv.

15.06.2020 2 z 5

Půjčovna masa Půjčovna masa Richard K. Morgan

Musí být dobrá kriminálka vždycky jenom ze "severu"? Nemusí! Sci-fi krimi Půjčovna masa byla úžasná. Akce, sci-fi zbraně, všechny ty sci-fi serepetičky a pak to "stěhování" do zapůjčených těl. Paráda. Kdo chce totálně něco jiného, tak knihou Půjčovna masa neudělá vůbec chybu.

15.06.2020 5 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Všechny knihy se dají poměrně přesně rozškatulkovat do kategorií, ale tato kniha je unikátní mix několika z nich. Zaprvé je potřeba vyzdvihnout, že na takto neotřelý námět jsem ještě nenarazil. Dále pár kategorií, které kniha obsahuje. Thriller/stalking. Detektivka. Sci-fi, využití/zneužití DNA. Romantika zamilovaná/těžce nemocný.... Knihu si kupte/zapůjčte a hlavně čtěte!

10.06.2020 5 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Poprvé, kdy hodnocení knihy na DK vůbec neodpovídá tomu, co jsem nakonec četl. Kniha, kde ředitel FBI dává za odměnu "sežrat" člověka civilovi, který vyřeší jednoduchý případ? Ať vyháže všechny ty neschopné nýmandy a zaměstná ho za plat a bude. A pokud je kniha detektivka, tak složitější zápletku by vymyslel i středoškolák. Nelogické, přehnané, naivní zápletka, nudné.

10.06.2020 1 z 5

Krotitel Krotitel Camilla Läckberg

Kniha se opravdu čte dobře, to myslím jako ve škole tzn. za 3. Dobrý nápad, zajímavý začátek, velice čtivý prostředek, ale asi neprozradím nic tajného, že konec jako by dopsal někdo jiný. Přišlo mi to vzhledem k potenciálu celé knihy, že je závěr psaný "horkou jehlou". Určitě, však na pár večerů mohu ke čtení doporučit.

29.05.2020 3 z 5

15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Knihu jsem po téměř nonstop čtení zařadil do top 5 v mém osobním žebříčku nejlepších knih. Atmosféra, neustálý spád děje, překvapivé zvraty a skvělý závěr této knihy ji posouvá na (nebojím se napsat) světovou úroveň. Kvalita knihy opravdu odpovídá vysokému hodnocení.

Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

TOTÁLNÍ JÍZDA OD PRVNÍ VĚTY! Jedna z opravdu mála knih, kde jsem si nepřál, aby byl konec. Zásadně nečtu knihy dvakrát, ale výjimku tvoří 15 minus a Asfalt. Já mít fantazii pana spisovatele Kopřivy, tak asi dobrovolně skončím na léčení v nějakém psychiatrickém ústavu. Styl psaní JE NAPROSTÁ BOMBA!!!

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Proč nejde dát VÍCE HVĚZDIČEK? Chris Carter je A. C. Doyle 21. století! Takto se má psát detektivka! Už mám načteno, ale aby mě po takto propracovaném díle vystřelilo do vesmíru ještě naprosto úplně posledních pár souvětí, to jsem ještě nezažil! Poslední stránku jsem četl několikrát dokola. ČTĚTE! ČTĚTE! ČTĚTE!

Utopeni ohněm Utopeni ohněm Tomáš Zářecký

Detektivka, která se nebere příliš vážně. Postavy super, s typickou českou náturou. Zápletka je opravdu až do poslední chvíle detektivka a ne, že ne. Úplně mě však odboural mega akční konec jako z Ramba. Bylo to malinko přitažené za vlasy, ale bavil jsem se opravdu skvěle. Za mě doporučuji všemi deseti.

20.05.2020 5 z 5

Americký sniper Americký sniper Jim DeFelice

Úcta a poklona vlastně všem, co jsou ochotni bojovat. Upřímný obdiv a poděkování. Co se týče knihy, musel jsem se do čtení nutit, neboť nenechávám rozečtené knihy. V tomto případě není kniha o nic horší než film. Film však zkouknete za hodinu a půl.

13.05.2020 3 z 5

Urban Games Urban Games A. T. Jurasek (p)

Osobně se NEZTOTOŽŇUJI s hodnocením knihy 85%. Pár popsaných drsných trestů, nebo obětování "kousku" těla za lepší vybavení nestojí za tak vysoké hodnocení. A to jako vážně sloupy v řece kyseliny, to má být jako co? A vrchol všeho je běžný popis dní, kdy nebyl zadán žádný speciální úkol a soutěžící měli dny "osobního volna"! Proč jako? Za mě tedy stále zatím vede jedině kniha: 15 minus !!!

11.05.2020 2 z 5

Kejda Kejda Dan Černý

Chtěl jsem si přečíst něco ulítlého, co bude úplně mimo mísu a narazil jsem na tuto českou šílenost. Opravdu se budete bavit. Celá kniha je opravdu výborná. Vtipy, narážky, emzáci a plno zombie. Důvod ke čtení? Z knihy: "A do prdele! Zombie žába." Strana 194

05.05.2020 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Je asi zbytečné znova vychvalovat to, co už je v komentářích tisíckrát napsáno a s čím do posledního písmenka souhlasím. O kvalitě knihy vypovídá již samotné vysoké hodnocení. Proto bych rád vypíchl zejména výborně zpracované charaktery postav. Ty se postupem děje začínají pěkně "vybarvovat", ať už v dobrém slova smyslu, tak samozřejmě i opačně.

05.05.2020 5 z 5

Dítě tmy Dítě tmy Miroslav Pech

Pod slovem horor si představuji úplně něco jiného. Byl to slabý čajíček. Chválím za retro vzpomínky např. písně z 90. let. Já osobně bych si z kategorie horor vybral raději něco jiného. Je to kniha, kterou si již nikdy znova nepřečtu.

04.05.2020 2 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

Na základě dvou opačných příběhů - na jedné straně vězně (odsouzeného spravedlivě?) a na druhé straně prozatím bezúhonného občana se odehrává drama. Jak je těžké prokázat svou nevinnu? Jak málo stačí k tomu ocitnou se na druhé straně mříží, když jsme k činu donuceni? Kniha popisuje fyzické a psychické domácí násilí spíše náznakově. Nechce za každou cenu šokovat. Proto má tato kniha veliký potenciál k tomu, že ji mohu doporučit k přečtení ženám. Po přečtení knihy se určitě zamyslíte rozhodnutími, které nám život nachystá.

23.04.2020 5 z 5

Žena z kajuty č. 10 Žena z kajuty č. 10 Ruth Ware (p)

To byla nuda! Kdybych neměl knihu jako audio a neposlouchal ji v autě, už by sloužila jako podložka místo nohy stolu. Už ten úvod - desítky stran fňukání, stěžování a kde nic, tu nic. Prostředek knihy detektivka? Něco tam jako bylo, ale kdo je oběť/vrah by uhodl i můj patnáctiletý syn. Byl to psychologický blábol o neúspěšné spisovatelce, která se stále dokola litovala (že není povýšená v práci, že neví, zda se má vdát, že byla přepadena, že ji všichni ignorují, že ji nikdo nevěří....) Čas, který strávíte čtením této zbytečné knihy, vám už nikdo nikdy nevrátí! Sáhněte po něčem jiném.

14.04.2020 1 z 5

Plyšákokalypsa Plyšákokalypsa Carlton Mellick III

Knihou jsem opravdu velice zklamán. Chtěl jsem si přečíst něco totálně praštěného, abych se trochu zasmál a po všech těch detektivkách nemusel u knihy přemýšlet, ale tohle? Příběh bez vtipu, nápadu a fantazie. Stojím si za svým názorem, že tohle byla zatím nejhorší kniha postapo/fantasy kterou jsem zatím četl. Doporučím: prosím nečtěte tento titul a sáhněte po čemkoliv jiném. Myslím to upřímně.

14.04.2020 1 z 5

Midwichské kukačky Midwichské kukačky John Wyndham (p)

Hrozivá paralela v kontextu s dnešní migrační krizí. Některé odstavce o chování invazního druhu by zasloužilo tesat do kamene. Doporučuji přečíst k hlubokému zamyšlení.

08.04.2020 4 z 5

V náruči kanibala V náruči kanibala Barbora Walterová Benešová

Asi jsem čekal něco víc, nebo možná celkově něco jiného. Asi poprvé napíšu, že tak nelogické vyprávění jsem ještě nečetl. Proč nezůstala autorka v pomalém odkrývání vzpomínek hlavní hrdinky? Proč? Kniha by potom byla určitě úžasná. Tady přijede skoro na první místo v Africe, najednou "blik" a vyklopí do detailu celý svůj příběh. A to má být jako co!? Pár kanibalských praktik vždy popsaných v pár větách mělo ospravedlnit název V náruči kanibala? A to jako vážně, že jeden kanibal a jedna kanibalka z kmene uměli výborně anglicky? To jako vážně? Za mě osobně opravdu zklamání.

07.04.2020 2 z 5