maximus13 komentáře u knih
1) nedejte na obal knihy
2) dobře se bavte u psychohrátek pomocí sociálních sítí
3) tipnete si kdo a jak to udělal?
Kladně hodnotím, že se spisovatel nesnaží za každou cenu psát jako Chris Carter. Jednoduchá, přímá a čtivá detektivka z českých luhů a hájů.
Moc se mi líbilo, jak je nenásilnou formou podán problém soužití sudetských Němců před / během / a po válce. Dozvěděl jsem se něco nového.
Z celé knihy lze dle mého názoru použít ve skutečném životě jenom pár dobrých rad, nebo tipů. Knihu není potřeba si kupovat, aby jste si doma uklidili.
Co se honí v hlavě poronoherci před hromadnou scénou. Snaha o psychologickou sondu "do hlavy" hercům, kteří tam toho (ze samotné podstaty tohoto povolání) moc nemají. Vážně jsem čekal něco ze zákulisí a "nějaké příhody z natáčení". Nebylo tam lautr nic. Kniha je blbost.
Kravina. Fakt. Zhulená, sociálně a psychicky nevyzrálá "dívka", která si chce své místo ve společnosti postavit na tom, že někoho surově zbije. Zmůže se však pouze na zabití malého koťátka !!!!!!! a dealování drog dětem na základní škole !!!!! Hovadina od zřejmě řádně vyhuleného dánského autora.
Z pětistránkového doslovu na konci knihy od nějaké paní Olgy Stehlíkové jsem doslova brečel smíchy: "V Dívce jménem Sus se podařilo udržet čtenáře v napětí spoře servírovanými nápovědami, jen POZVOLNÝM OTÁČENÍM KLÍČE, pomalým uvolňováním informací, které čtenář potřebuje, aby příběhovou linii a KAUZÁLNÍ NÁVAZNOST UDÁLOSTÍ ROZLUŠTIL. atd, atd" :-)) No to nevymyslíš. :-))
Pokud si chcete užít knihu s tématem apokalypsy + scifi + nějaké té vize virtuální reality + detektivního příběhu tak si tuto knihu rozhodně přečtěte. Mám rád české autory, mám rád knihy, které jsou z české kotliny. Post apokalyptická Praha je vykreslena "super". Kdyby šlo, tak hodnotím 4,5* za trošku ujetých posledních pár stránek.
Kvalitní moderní sci-fi. O čem to je? Jednoduše o cestování v čase. Myslíte si, že mít tuto možnost je super? Vážně? Tak čtěte a uvidíte.
Fakt boží. Zábava od první stránky (knihu neberte vůbec vážně). Kulervoucí závěr knihy by měl slovo od slova natočit Quentin Tarantino, to by byla bomba. Kniha měla i detektivní přesah, jejíž rozluštění na posledních třech stranách vás dostane. DOPORUČUJI PŘEČÍST!!! Zaručeně se budete při čtení bavit.
Četla manželka a požádala mě, abych napsal její hodnocení. Hovadina! Opravdu chaboduché, naivní, trapné a divné. Pokud máte i přes to chuť na čtení, tak si knihu půjčte, ale nekupujte!
Kingovo šroubování napětí a hrůzy až do poslední strany mě nepřestane snad nikdy překvapovat a bavit. Proto mám jeho knihy tak rád. Nechápu, kde bere neustále inspiraci pro své knihy. Osobně jsem totiž zatím nezaznamenal, že by se v knihách něco opakovalo.
Humor pánů Š + G známe všichni. Inteligentní a opravdu humorná kniha. Je zbytečné se nějak více rozepisovat.
Tak to bylo sci-fi jako řemen. Takto se mají psát knihy. Poslouchal jsem jako audioknihu a mohu jenom vřele doporučit. Zvuky, písně uvedené v textu jsou v audioknize pouštěny, takže zážitek maximální. Pro mě navíc celkem osobní, neboť spoustu písniček, počítačových her, seriálů, filmů a počítačů jsem ještě zažil.
Ta zima a depresivní nálada z knihy přímo stříkají. Čtení je však naprosto úžasné. Takto napsaná detektivka se čte sama a i přes vysoký počet stran vám bude líto, že už je konec.
Proč musí mít za každých okolností konce detektivek "šokující a překvapivý" závěr. Tato kniha mohla skončit o 15 -20 stránek dříve bez "šokujícího" závěru a tím by byla ještě lepší. Bylo cítit, že autor tam prostě musel ještě něco nacpat, byť i bez toho měla detektivka logickou a pěknou pointu. Závěr mě tedy trochu mrzí. I přes to doporučuji přečíst. Po přečtení nebudete času stráveného nad knihou určitě litovat.
Není to vyloženě horor, ale spíš duchařina. Konečně stylem a konceptem zpět, jako první kniha, která byla super. Lehké a rychlé čtení. Jasné priority a charaktery každé z postavy, které je do penzionu přivedly. Knihu mohu na víkendové pohodové čtení doporučit. Určitě se po přečtení knihy nebudete bát chodit po tmě po bytě.
Opravdu velmi humorné čtení na pozadí děsivé války. Pozor liší se od známého seriálu MASH 4077. Tip na knihu do Čtenářské výzvy 2020.
Jsem spokojen. Dobrá detektivka. Sympatické postavy. Kniha byla námětem pro seriál Sběratelé kostí. Mohu doporučit jako výbornou volbu na knihu do čtenářské výzvy 2020.
To byla KRAVINA!!! Žák střední školy by napsal lepší i slohovou práci. A takové zajímavé téma to bylo. Vždy knihu dočtu, tak jsem to udělal za vás, aby to už nikdo nemusel číst. Prosím tuto knihu nečtěte. Ten čas vám už nikdy nikdo nevrátí.
Horor to byl možná v roce vydání, tzn v minulém století. Nejvíce mě dostal doslov, kde autor líčí, co mu vydavatel nepovolil vydat. Recepty kanibalů mohly být tím pravým ořechovým, co by z knihy udělalo horor.
Dětské, ale moc vtipné. Přistihl jsem se, že se opravdu upřímně směji. (Kniha do Čtenářské výzvy. Opravdu jsem neměl náladu na nějaké "dospělácké" depresivní básničky.)