maximus13 komentáře u knih
Kniha o blbcích. O "milých blbcích", jejichž dobře myšlené skutky skončí naprostou katastrofou. Audiokniha je NAPROSTO SKVĚLE NAČTENÁ HERCEM OTAKAREM BROUSKEM ml. Nepamatuji si, kdy jsem se naposledy tak dobře u knihy bavil a smál jako u tohoto příběhu.
Toto měl být horor nominovaný na cenu Brama Stokera? Toto byl cituji: "Emočně silný a nádherně zkomponovaný gotický horor". To jako vážně? Mých nejzbytečnějších 472 stran blábolů o psychických rozpoloženích a traumatech několika spisovatelů, kteří se dočista zblázní po jedné noci v baráku, kde se jim navíc vůbec nic nestalo!!! Asi třikrát popis rádoby umrlce a toť vše!!! Kdybych si o půlnoci četl na hřbitově Foglarovy Stínadla, tak bych se zaručeně bál o hodně více. Prostě hovadina s velkou reklamou. Ještě, že byla pouze zapůjčená z knihovny.
Knihu jsem viděl u 13-ti letého syna na stole. Přečteno za 50 minut. Některé ilustrace bych si dokázal představit jako obraz na své zdi. Krásný příběh s ponaučením a velikou dávkou fantazie. Toto by měla být povinná četba ve školách pro děti.
Pokud se chcete dostat do těžké deprese, tak si naordinujte tuto knihu. Detektivní příběh z šedého, studeného severu, kde se otec nevzdává pátrání po své dceři, která se ztratila z autobusové zastávky těsně před tím, než autobus přijel. Hodně psychologická sonda do myšlení a pohnutek jednání hlavních postav. Nemohu jinak, než knihu doporučit. Obal knihy přesně navozuje atmosféru příběhu.
Všude je chleba o dvou kůrkách. Kdo je lempl v domovině, bude lempl i v cizině. Kniha o srážce s realitou v cizí zemi. Napsáno velice upřímně. Mohu jen doporučit.
Nejlepší kniha od Marka E. Pochy. Když je na obálce upozornění 18+, tak jen málo kdy obsah upozornění odpovídá. U této knihy však upozornění maximálně sedí. Pokud si chcete přečíst knihu takovéhoto rázu, tak asi víte co od knihy očekáváte. A tady hrůza stříká z každé stránky. Za mě kniha zcela splnila očekávání. Hodnotím plným počtem *. A obálka hrůzu povyšuje na další level.
Hodně rozporuplná kniha. Trošku vyvražďovačka, trošku ujetá, trošku horor a na konci trošku fantasy. Alespoň to bylo naštěstí krátké. Nesmite v této knize hledat žádnou logiku a pak si ji i užijte.
Krátké fejetony. Některé úsměvné, některé k zamyšlení. EXISTUJE UŽ audiokniha, kterou načetl sám pan Marek Eben!
Těšil jsem se na čistě eliminační akci. Té bylo v knize dosyta, ale proč tam byly zamíchány nějaké bláboly o vyosení galaxie, která letí na Zemi a podobné mystické hovadiny? Chápu, že kniha zapadá do série Jack West a že ostatní knihy jsou na mystice založeny, ale když je jako žánr thriller, tak by to mělo být něco extra. Tato kniha by si zasloužila vydání čistě samostatně pouze jako eliminace závodníků. Není to thriller, ale fantasy! A toho štěstí, které Jack West měl bylo už opravdu přehnaně. Mít tolik štěstí jako on, tak už vsázím Sportku a určitě bych vyhrál první pořadí. Některé scény byly totiž vyloženě přehnané a totálně mimo mísu.
Kniha je přesně dle mého pohledu na hraně české fantasy (spíše pro mladší) a lehké detektivky. Čte se moc dobře. Nevadí, když pár dní nečtete, neboť děj není žádná atomová věda.
Příběh je podle pravdy, takže se tato krátká kniha zabývá spíše mentalitou a vzájemnými vztahy osob na malém venkově. Závěr není díky tomu, že se jedná o knihu faktu žádný bombastický z čeho by vás porazilo. Prostě malá zaprděná dědina. Avšak zpracování audioknihy bylo vynikající.
Výborná publikace pro učitele, kteří mají zájem o další sebevzdělávání. Nové poznatky, metody a trendy.
Plný počet bodů za knihu ve které se náhodou objevilo i moje rodné město. Tleskám za české reálie a použití naší mentality v ději. Proč nemá kniha více stran? Za mě jednoznačně velikánské překvapení. U knihy jsem se od začátku do konce opravdu výborně bavil.
Knihu jsem opět objevil při stěhování knihovny. Přečetl a předal synovi. Sbírání bobříků je nej!
Pokud se někdo vydá pracovat do země, která se jmenuje Libyjská muslimská republika, tak bohužel musí počítat s tím, že se v případě bezpráví nedovolá spravedlnosti. Místo ocenění za práci v příšerných nehygienických podmínkách téměř bez základního vybavení byla Kristiana a další lékařský personál obviněni z nákazy 400 dětí virem HIV. Jak z obviněných doznání dostali je téma této knihy. Celou dobu co jsem knihu četl jsem se sám sebe ptal, proč z komunistického Bulharska nepřijela do nějaké jiné komunistické země (HU, SK, CZ, PL), které je na tom s hygienickými návyky naprosto v pořádku a i systém zdravotní péče byl na vysoké úrovni? Navíc jsou si národy východního bloku mentálně a nábožensky velice blízko.
(SPOILER) Pozor, tři * dávám pouze za to, jak je kniha napsaná. Myslím si, že bylo zbytečné pořád dokola opakovat ty stejné výhrůžky od pasáků a neustálé účtování nesmyslného dluhu. Určitě se v období 1989-1991 mnoho holek z východního bloku nachytalo a skončilo jako hlavní hrdinka. Tomu bych se nedivil. Ale, že celou dobu byla na sebe hrdá, že jenom tančila a neprodávala se, ale jakmile byla volná a "prozřela", tak začala dobrovolně šlapat?!?!?! To jako vážně? Celkově tedy nic moc kniha o zadlužené naivní holce z rozvrácené rodiny.
Takto má vypadat kniha o apokalypse!!! Moje top kniha. Napínavý děj. Hordy, ale opravdu zombíků!!! Tak konečně kniha u které jsem se výborně bavil. Moc jsem se vždy těšil, až si k ní opět sednu. Perfektně jsem si u knihy odpočinul a přišel na "jiné myšlenky". Jdu na druhý díl knihy.
Kravina o jedné krávě. Kniha vypadá takto: zdroguju se - probudím se - deprese - nasrání na všechno a všechny kromě mě - zdroguju se - probudím se.....
Za to, že fetuju můžou všichni ostatní. Jdu do školy, kde se mám učit se spolužáky - to nevyržím - zdroguju se. Po krátkém vztahu (pochopitelně si nepřiznám, že se chovám jako kráva) mě kluk opustil - zdroguju se. Nemůžu se dívat na svou sestru co taky bere drogy - zdroguju se. Vezmu si život (tak už si ho prosím tě konečně vem, ať je tu méně takových jako ty) nezvládnu to, ale mám dobrý nápad - zdroguju se! No není to prima život? Vůbec však z knihy není jasné, kde brala peníz a že jich muselo být zapotřebí opravdu hodně, když jak píše nekradla a nikdy se neprodávala na sex. Asi nějací moc hodní dealeři jí dávali zdarma pro její krásné oči. Navíc, když je matka vyhodila i se sestrou feťačkou z bytu.
Takto se píše opravdový psychothriller! To byli správní magoři, co se hledali až se našli, byť o tom navzájem nevěděli! Přidávám knihu do moji top 5! Až do konce nejsou věci tak, jak vypadají, ale to jste asi tušili.