Mayaotzin Mayaotzin komentáře u knih

Neklidné pobřeží Neklidné pobřeží Chris Ould

Líbilo se mi to. Děj postupoval pomalým, klidným tempem, až na 70% se to pořádně rozjelo a svištělo až do zdárného konce. Jsem zvědavá, zda se v dalších dílech dozvíme více z minulosti.

19.11.2021 4 z 5

Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

(SPOILER) Celou knihu člověka provádí otázka PROČ, JAKOŽECOŽE?
Už na 4% jsem si říkala, že tohle asi nedokážu dočíst. Opravdu je někdo takhle strašně hloupý? Tady nešlo o naivitu, kdy se chlap stane zvířetem po té, co se odstěhuje do své země. Tady mu žena oznámila, že je těhotná a on ji mlátil a kopal do břicha a ona se s ním za odměnu sestěhovala a pak snášejíc jeho bití ještě odjela do poválečné bosenské musimské komunity.
Paní Iva byla opravdu naprosto nepochopitelně hloupá, jakoby snad už v těhotenství neměla pud "za každou cenu ochránit své dítě".
No, díky bohu to dopadlo nakonec dobře, ale tuhle knihu číst, to byl fakt "porod".
Já tuhle knihu teda rozhodně doporučit nemůžu, její kvalitu jsem fakt neodhalila.
Zjištění politické příslušnosti už bylo jen takový vrcholek ledovce. Ne, fakt ne, sorry.

06.03.2021 1 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Ubíhalo to svižně, postavy vykreslené dobře. Kniha mě bavila. Jediné co mi "vadilo" bylo, že autorka používá "mně" místo "mi".

17.01.2021 4 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Tohle bylo opravdu úžasné.

14.11.2020 5 z 5

Justýnka a asistenční jednorožec Justýnka a asistenční jednorožec Kateřina Pantovič

Opravdu povedená knížka s nádhernými ilustracemi :-)

11.02.2018 5 z 5

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Nasmála jsem se myšlenkovým pochodům jeho dětí, tedy spíše tomu, jak je Martin prezentoval.
Výborná kniha, líbila se mi jako rodiči autisty ještě o fous víc, než kdybych o této diagnoze neměla žádnou představu.

15.01.2018 4 z 5

Jako cool v plotě Jako cool v plotě Karel Plíhal

Vždycky a navždy :-)

30.10.2024 5 z 5

Mindhunter - Lovci myšlenek Mindhunter - Lovci myšlenek John Edward Douglas

Naprosto splnila má očekávání.

Zbožnuji i seriál :)

12.06.2024 5 z 5

Hádanka jménem Oliver Hádanka jménem Oliver Liz Nugent

Liz píše velmi čtivou formou, nemůžu se od jejich knih odtrhnout.

Oliver byl slabší než Sally, asi jsem od toho rozuzlení a vysvětlení celé situace čekala nějak víc...

24.05.2024 3 z 5

Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

V Evelyn mi ten Mike nepřipadal jako takový hňup. Líbilo se mi to, jen ten konec byl takovej moc...

21.01.2024 4 z 5

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Audio v podání Stránského a Krausové skvělé. Určitě se těším na další díl.

27.04.2023 4 z 5

Josefíně všichni lžou Josefíně všichni lžou Kateřina Pantovič

Já tu K.P. prostě miluju. Ty její knížky hladí, při čtení se člověk tak nějak uklidní.

Kéž by byla brzo další. Anna, Josefína i Justýnka jsou prostě super

21.04.2023 4 z 5

Noční oheň Noční oheň Michael Connelly

Harry je prostě srdeční záležitost.

A potřebuju seriál o Renée :-)

08.12.2022 5 z 5

Temná svatá noc Temná svatá noc Michael Connelly

Renée & Harry, může být lepší dvojka? V žádném případě. Renée je jako mladší Boschova verze. Tohle byla prostě zase paráda! Těším se na další díl.

02.09.2022 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Tohle bylo fakt blbé. Příšerně překombinované, opravdu přitažené za vlasy, Škoda, že to nezůstalo u Dany.

13.08.2022 2 z 5

V temnotě V temnotě Mike Omer

Ocenila bych víc Marvina a kocoura :-D v tomhle ohledu to bylo maličko slabší, než byl předešlý díl. Tatum je mi ještě sympatičtější. Určitě se budu těšit na další díl. Asi to brzo začne jiskřit :-D

24.06.2022 4 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Ten prudný Maarten S. Sneijder se mi fakt líbil :-D určitě si přečtu další díl :-)

05.05.2022 4 z 5

Sex a lži Sex a lži Leïla Slimani

Naprosto úžasné ilustrace a velmi zajímavé vykreslení sexuálního života v Maroku. Pro Evropany vyloženě nepředstavitelná záležitost.

07.03.2022 5 z 5

Svolení Svolení Vanessa Springora

Gabriel Matzneff je prostě neskutečný hovado. Brilantní manipulátor. Tahle knížka je fakt děsný náhled pod pokličku osmdesátých let ve Francii.

A z těch komentářů tady, např. od @Sisssi se mi zvedá kufr.

28.01.2022 3 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Má druhá Caplin (první byla Kodaň) Zase to bylo velmi předvídatelná, ale jinak příjemná oddechovka, určitě si někdy přečtu další.
Zase musím říct, že mám chuť vyrazit na Island, i když to Skotsko by bylo ještě lepší :-)

31.12.2021 3 z 5