maygirl komentáře u knih
Holky pro mě jsou takovým čtenářským oříškem... na jedné straně kniha obsahuje celou řadu zajímavých myšlenek a dle mého názoru dobře vystihuje mužský pohled na vztahy, motivaci... mužský čtenář možná autorovi v řadě věcí přitaká, ženské čtenářky budou možná rozčarované, ale pokud připustí, že kniha může skutečně odrážet realitu, možná svým mužským polvičkám lépe porozumí.
Bohužel musím také uvést, že forma, kterou je kniha psaná, byla sice originální, ale mně ně zcela vyhovovala - přeskakování v ději, prokládání pasážemi z Homéra nebo etymologickými vsuvkami... Vše dohromady tvořilo literární koláž, která sice dávala smysl a jednotlivé střípky měly své opodstatnění, ale udržet při čtení delší dobu pozornost nebylo jednoduché. Pokud čekáte gradující zápletku, zkuste spíše jiné dílo, tato kniha je spíš koláží - sondou do života jednoho člověka a jeho přístupu (nejen) k ženám. Knihu doporučuji, ale nejde o lehké, oddechové čtení.
Příjemná knížka na víkend, s originálním námětem. Popis hrdinky, jejích myšlenek, historie a současného života byl velmi zajímavý, nicméně zápletka mi připadala trochu naivní :-) Doporučila bych a ráda bych si přečetla i pokračování.
Skvělá kniha! Realisticky vylíčené, byť ne příliš veselé příběhy, které se navíc zajímavě prolínají... během čtení jsem si kreslila na papír mapu a čím dál víc mě fascinovalo, jak autorka dokázala skloubit životní osudy jednotlivých postav mezi sebou :-) Doporučuji!
Nadčasový, netradiční kousek, který by neměl chybět v knihovně žádného nadšence komixů, alternativních obzvlášť :-)
Skvělá kniha... přehledná, plná zajímavých a hlavně praktických informací. Ráda se k ní opakovaně vracím a vřele doporučuji!
Výborná kniha, svým obsahem na českém trhu jedinečná. Jako odbornější titul nesedne každému, nicméně zájemcům o problematiku sexuality a sexuálních deviací, bude neocenitelným kouskem v knihovně.
Jedná o počin, který jsem zatím mezi českými autory nenašla a musím uznat, že mě donutil k zamyšlení nad vlastním stylem. Ohledně hodnocení této knihy jsem trochu v rozpacích - i když mám určité výhrady k některým pasážím a autorčino typologii obecně, přiznávám, že svůj styl jsem (velkou měrou) díky ní, našla :-)
Knihu jsem si pořídila na základě kladných recenzí zde na webu. Čím více jsem ale četla, tím více jsem přemýšlela, jak mohla někomu přijít tak neuvěřitelně zábavná a čtivá... co člověk, to jiný smysl pro humor a tento evidentně nesedne každému. Dala jsem jí 100 stránek a pak ji se zklamáním odložila.
Naprosto skvělá kniha. Doufám, že vyjde v českém překladu pokračování. Autorčin web sleduji už delší dobu a co nový obrázek, to perla. Doporučuji všemi deseti!
Skvělá kniha, kombinující v sobě oddechový žánr se základními principy buddhismu. Uspokojí toho, kdo touží po lehce plynoucím příběhu bez zásadních zvratů, jako stvořeném pro četbu před spaním, stejně jako člověka, který touží po troše duchovního zamyšlení.
Kniha na první pohled působí jako roztomilá pohádka pro děti, ve skutečnosti ale má co říci i starší generaci... jednoduchý děj s nadčasovým příběhem a okouzlující kresba, ze které na čtenáře dýchne atmosféra viktoriánské anglie... romantická a tíživá zároveň.
Svým obsahem i rozsahem naprosto jedinečná, přehledná publikace. Více takových knih.
Psychologický román, ne právě lehký na čtení... jedinečná sonda do dominantně submisivního vztahu bez jakýchkoliv příkras či odlehčení. Kniha, která je na nesrovnatelně vyšší úrovni, než v dnešní době tolik populární červená knihovna typu 50 odstínů šedi a jí podobná dílka.
Jeden z nejlepších komixů, které jsem zatím četla. Syrovná kresba se svérázným humorem do sebe skvěle zapadají a vytvářejí jedinečné dílko, které člověk přečte jedním dechem :-)
Brilantně napsaná kniha s originálním námětem. Jedna z těch, ke kterým se člověk rád vrací a stále objevuje něco nového k zamyšlení.
Kniha obsahuje několik zajímavých myšlenek, svým sdělením se podobá The Secret nebo Jak si správně přát. Styl psaní mi však nevyhovuje... těch několik zajímavých myšlenek se totiž ztrácí mezi množstvím stran, které by šlo shrnout na několik listů papíru, nebo úplně vypustit. Chybí mi rovněž literatura a zdroje, ze které autor ve své teorii vychází. U řady názorů, které v knize sděluje, bych očekávala jejich jasné podepření fakty a odkazem na relevantní zdroj.