mazlak komentáře u knih
Skvělý příběh a tudíž i celá kniha. Ano, je poněkud obsáhlejší, děj pomalejší, ale právě tím dokázala vystihnout celý příběh a navodit atmosféru prostředí. Film, který jsem si posléze pustil, v žádném případě nedokázal vystihnout vše co kniha nabízí. Vřele doporučuji.
Tato kniha opět perfektní. děj, který je napínavý až do samého konce a není zde nouze o zvraty a nečekaná rozuzlení. Tak jsem dočetl celou sérii a moc mne mrzí, že už není žádné pokračování. Doporučuji.
Tak jem se po delší době vrátil k tomuto autorovi a jsem nadšen. Trochu mne mrzela ta prodleva mezi knihamy, neboť jsem se nedokázal upomenout na první díl, ale pak už jen krásný detektivní příběh napínavý až do posledního okamžiku.
Příjemně čtivá kniha, ale co se děje týče, trochu strohá. Někdy jsem se musel i přemáhat k pokračování četby, a to se mi u lepších knih nestává. Nicméně zajímavý životopis o zajímavých osobách.
Konečně kniha, kdde se člověk odprostí od každodeních starostí a přečte si o těch druhých. Místy humorné povídky. To, že je kniha psaná v Ostravském nářečí je ještě záživnější.
Přečteno pro výzvu, ale tyto verše zná snad každý. Byla snad v každé čítance ve škole. A kdyby ji snad někdo ve škole vynechal, těch pár stránek dokáže přečíst každý.
Tak tohle je opravdu velice drsná detektivka. Ale jinak opravdu super příběh, plný napětí a zvratů. Kniha se skoro nedá odložit a to se mi líbí. Abych neztratil nit, vrhám se rovnou na druhý díl. Doufám, že neztratí na zajímavosti a tempu.
Velmi silný příběh židovské dívky v době druhé světové války. V knize je velice pěkně obsažena doba války, ale hlavně celý životní příběh. Snad každého čtenáře musí oslovit jak prožívala tato dívka své období před válkou, jaké hrůzy si musela vytrpět a sledovat v průběhu války a nakonec i velmi těžké období po válce. Za mne mohu jen doporučit.
Tuto knihu jsem si vybral pouze díky čtenářské výzvě 2018. Musím však přiznat, že mně velice zaujala. Je to niž druhá kniha od této autorky a moc se mi líbila. Určitě se k dílu této autorky ještě vrátím.
K této knize jsem se dostal opravdu jen letošní čtenářské výzvě a jsem za to velice rád. Určitě bych po této knize jinak nesáhl. Jsem však za to velice rád. příběhů o druhé světové válce jsem četl spoustu, ale jak probíhala takřka válka po válce jsem zatím znal jen z doslechu. Díky za tuto knihu.
Sice tento žánr nepatří mezi mé oblíbené, ale díky čtenářské výzvě 2016 jsem si ji přečetl. Je to opravdu pěkný příběh o přátelství zvířete k člověku a naopak. Velice se mě tato kniha líbila.
Opravdu strhující příběh. Sám nevím, proč jsem si vzal do ruky tuto knihu, ale ani v nejmenším jsem nelitoval. Životní příběh tohoto páru byl místy až pohádkový. Taková láska je snad jen v románech, ale závěrem jsem byl ubespečen, že se měla stát. Místa jsou popsána snad do nejmenších detailů a tím čtenáře ještě víc vtahuje do onoho prostředí. Vřele doporučuji.
Tak jsem se po mnoha letech vrátil ke své oblíbené knize. Malinko stratila na kouzlu, které jsem zažíval při čtení v raném věku, ale i tak se mi velmi líbí. měl bych někdy sáhnout i po dalších knihách od tohoto autora, abych porovnal i s jiným dílem.
Další perfektně napsaná detektivka. Děj přítomnosti se prolíná s minulostí, a tím čtenáři postupně objasňuje návaznost událostí. Celý příběh je poutavý a napínavý. Do posledních kapitol není jasné jak se zápletka rozuzli.
Tuto knihu jsem si poslechl jako audioknihu, skvěle načtenou J. Lábusem.
Kniha má vtipné a někdy snad i bláznivé situace. Je ale i plná všedních starostí a situací, která patří k životu jak dětí tak i dospělých. Kdysi jsem také někdy nerad k babičce. Netrápila mne však kapustou, ale králíkem. Jak rád na ty chvíle dneska vzpomínám.
Jo v té zemi za velkou louží mají ale televizní kanály. Nevím, co brání našim televizím udělat podobný kanál. Určitě by to spousta využila. I já bych si místy objednal.
Ale nyní vážně. Krásná a opravdu oddechová pohádka pro dospělé. Nechybí jak napínaví příběh (s prazvláštním koncem), tak i krásné milování a dokonce i jakési scifi.
Určitě si seženu i další díl.
No paráda. Ten příběh by se klidně mohl stát a spousta lidí by pak mohla říct: "Tak takhle funguje karma." Jen škoda toho začátku, který byl pomalý a nudný. Dvakrát jsem knihu na čas odložil. Jsem rád, že jsem se vrátil a knihu dočetl. Vždyť chybování je lidské a odpouštění Božské.
Krásný příběh. Škoda, že připomíná spíše pohádku pro dospělé. Tohle přeci v reálném životě není možné. A navíc. Vážně všechny studentky a ženy vůbec, touží jen po bohatých a nezadaných mužích?
Celkově mi to připomínalo zkrácenou verzi Padesát odstínů šedi.
Ale nakonec jsem stejně dal pět hvězdiček. Je to čtivé a poutavé. Ne jen dětem patří pohádky. Nemít o čem snít, to by byl velice smutný život.
Pohádek není nikdy dost, ale asi by neměli vznikat za každou cenu. Některé ty případy byli docela i přitažený za vlasy a až příliš násilné. Třeba zrovna ty vybuchující morčata.
Ale jinak krásný příběh o zemi Narnie.