Meg1

Tak to byla síla :-( Jednotlivé "monology" obyvatel, ale i vojáků kteří byli do pásma posláni. Popisy evakuací, úklidu kolem továrny...vše pohledem obyčejných-neobyčejných lidí, kteří museli zvládnout něco, co my si možná ani nedokážeme představit. Kniha není nabitá fakty, ale emocemi a myšlenkami a o to víc se čtenář dokáže do celé situace vžít. Asi nejsilněji na mě působily pasáže o "evakuaci" zvířat. Pokud chcete Černobyl prožít určitě si přečtěte.

Z počátku čtení jsem byla z knihy trochu zklamaná. Vypadalo to spíš na další ubrečený román, ale jak jsem se s Lori víc a víc seznamovala, uvědomila jsem si že je mi ta žena strašně sympatická. Důležité ale je, že kniha vám, na obyčejných příbězích ze života - jedním z nich možná může být i váš příběh, ukáže LIDSKOST terapie. Odkrývá nejen to jak se cítí klienti, ale především doposud tak trochu tajné téma jak se cítí terapeuti a co si o vás vlastně myslí. Má vás váš terapeut rád? Na všechny tyto a mnoho dalších otázek zde dostanete odpověď. Stejně jako na to, jak probíhá terapie, jak to ti terapeuti dělají že dokáží říct to pravé v pravý čas? Jak to, že vám dokáže pomoci když to někdy nedokáže ani vaše rodina? Co umí terapeut tak jiného, vždyť si s lidmi "jen povídá". V závěru byla nádherná věta, kterou si zapamatuji. Váš terapeut vás nezachrání, jen vám pomůže abyste se zachránili sami.... a to hned tak někdo nedokáže.

Zajímavý, sice už trochu ohraný příběh o partě zlodějů, nicméně i tak si zaslouží parádní hodnocení. Příběh má spád, neustále se něco děje. Nemáte ani chvilku si odpočinout a prostě musíte číst dál, protože když si myslíte, že zápletka už je u konce, přejde v jinou snad ještě napínavější:-) Ve spojení se světem dávných příběhů a magie, vytvořil autor opravdu pěkné dílko.

Po přečtení knihy vztahy a mýty jsem byla natěšená, ale tahle kniha mi nic moc nedala. Možná jsem ji nečetla v tom správném životním období, nicméně je to zhruba týden co jsem jí dočetla a už vlastně ani pořádně nevím o čem byla....každopádně některé věci, samozřejmě ty o kterých všichni víme že jsou zabijáci vztahu a radíme je všem okolo nedělat, jsem si tak nějak víc uvědomila. Pokud jste zrovna na okraji některé z pastí a chystáte se od ní spadnout, snad Vám kniha bude užitečná( nicméně tipnu si, že těch kteří si uvědomíte past dřív než sklapne moc nebude)

Nějak jsem téhle knize nepřišla na chuť. zejména mě hned od prvopočátku štvaly všechny postavy. Nafoukaný Wallace, uchichotaná Mae která v mých představách degradovala pozici smrtky na totální lůzu a egoistický Nelson, který si myslí že když je mrtvý dlouho, je asi něco víc a to jeho neustálé mlácení holí... Jediný, který mi přišel v pohodě byl Hugo,
ale ani tato postava knihu nezachránila. Námět na knihu dobrý, ale podání - za mě ne.

Napětí, dobrodružství, vtip. Nic z toho knize nechybí. Veselý příběh o dvou kamarádech, povahou i vzhledem zcela odlišnými, kteří na svých putováních zažívají radostné i smutné chvilky. Tu potkají v lese babici do spřádá osud, jindy trolla, draka a nebo se zase perou s bandou lapků.
Příběh se odehrává ve světě hradů, bojovníků a hlubokých lesů.

Několik povídek s tématem sebevraždy. Různí lidé různé důvody a na konci smrt. S některými postavami jsem soucítila, jiné mě štvaly ustavičným fňukáním a tím že si podle mě zbytečně nechaly protéct mezi prsty něco tak cenného jako je život. Kdo za to může, že člověk spáchá sebevraždu? On sám, protože je slabý a zbabělý, nebo my ostatní protože mu nedokážeme poskytnout dostatečnou oporu a pomoc v těžkých chvílích?

Knihu od pana Honzáka jsem si vybrala záměrně kvůli jeho osobě předního odborníka a proto mi bylo jasné, že některým pasážím nebudu rozumět. Možná že méně známý autor by psal pro laickou veřejnost srozumitelněji, ale vzhledem k tomu že dnes se za odborníka pokládá každý šarlatán, nechtěla jsem nic riskovat :-) Celkově jsem však náhled na to, co je úzkostná porucha a jak se léčí, získala celkem dobrý. Pokud se člověk chce, potřebuje nebo dokonce musí o tomto tématu dozvědět víc, jedna kniha byť sebelepší stejně nestačí.

Název ve mě z počátku vyvolával spíše nedůvěru než zájem, a byla to chyba. Jako první jsem viděla filmové zpracování, ale jako správný knihomol jsem nemohla odolat a následně přečetla i knihu. První, druhou, třetí, čtvrtou, pátou i šestou. A myslím, že kdyby těch dílů bylo deset přečetla bych je taky :-) Přiznávám, že mezi čtvrtým a pátým dílem jsem si musela dát pauzu, ale i tak mě celá série hodně bavila. Knize rozhodně nechybí napětí a fotografie ji moc hezky doplnily. Ale proč ji pořád každý srovnává s Potterem, to tedy nechapu...

Nejpravděpodobnější bude, že chtěl Murakami podpořit trh s knihami a vyděsit tedy čtenáře, aby si raději knihy kupovali. Smysl téhle knihy mě bohužel minul...

No tak jo, tak si jednou přečtu román, když je to bestseller, dám tomu šanci. Bylo to první co mě napadlo, když jsem viděla ty skvělé recenze. Kniha na mě od počátku působila spíše jako reklama na úspěch a bohatství a po přečtení jsem došla k závěru, že taková i je. Nebýt nemoci, která se opravdu nevyhýbá nikomu z nás, bylo by to úplně o ničem. Takže ti z vás, kteří očekávají hluboké zamyšlení nad životem, nad naší přítomností, minulostí i budoucností a snad i osudem a tím co je mezi nebem a zemí, budou zklamáni. Pokud od knihy ale nic neočekáváte, tak jo přečtěte si, proč ne :-)

Kéž by to byla fantasy... ale ne, není. Je to bohužel pravdivý příběh o tom, jak se k sobě lidé v partnerství chovají a pak se ještě diví, když jeden práskne dveřmi. Pro všechny by kniha měla být varováním před tím jak nebezpečné může být si myslet že já jedina/ý vím co je pro druhé(partnera, děti) nejlepší. Kniha plná emocí zejména strany Alice(někdy už mě fakt štvala) a o tom že láska hory fakt nepřenáší.

Jak napsat na takovouto knihu krátkou recenzi mi dlouho nebylo jasné a vlastně není ani teď když ji píšu :-) Kniha vypráví o dívce Sáře a jejím příteli Šalamounovi, který je velkou bílou sovou. Zápletka snad ani není tak důležitá jako určité poselství, které nám kniha předává. Při čtení knihy jsem měla takový pocit jako kdyby všechno v mém životě bylo přesně tak jak má být. A to byl skvělý pocit :-) A i když v některých věcech, které se nám dějí smysl nevidíme neznamená to, že ho nemají. Nemohly by se nám bez nich totiž stát ty věci, které jsou pro nás důležité a posouvají nás vpřed.

Pan doktor Klimeš, je prostě borec. Kniha je úžasným pohledem a vysvětlením toho co se v nás odehrává během rozchodu ale nejen během něj. Celkově oceňuji jeho přístup k lidským vztahům. Nikoho nelituje a nenásilně vede lidi k uvědomění zodpovědnosti nejen za své jednání ale i za své emoce a pocity. Knihu jsem četla v jednom z doposud nejtěžších období svého života a moc mi pomohla, zejména podívat se na celý problém racionálně i když je to někdy fakt těžké ;-) Častokrát jsem se u knihy i od srdce zasmála a říkala jsem si, že je jen velká škoda že jsem ji nečetla"před".

Tak zvláštně krásná. Kniha se dostane až do nejtajnějších koutů vaší duše a náplní ji štěstím. Je jako světlo teplé a hebké, které vás obejme a vy víte, že jste přesně tam, kde máte být. Popsat přírodu tak jako to umí tento muž, může pouze člověk, který ji vnímá, celým srdcem, celou svou bytostí.Človek, který ji doopravdy miluje.

Zvláštní. Velmi zvláštní kniha, která v sobě nese určitý nádech tajemná a zároveň je krásnou výzvou pro každého člověka. Výzva k nalezení sebe sama.

Nedočteno. Zhruba tři čtvrtiny knihy jsem přečetla jedním dechem. Postavy, děj, příbeh - vše bylo tak pěkně napsáno. Knihu jsem doslova vdechovala. A pak se příběh zastavil. Několik kapitol, ve kterých se nic nedělo a dokola se omílalo to stejné, jsem s vypětím sil přelouskala, ale když se nuda nechtěla chýlit ke konci, knihu jsem odložila. Škoda, vypadalo to na parádní fantasy.

Kniha začíná zdánlivě bláznivým experimentem kdy si autor nechal zacpat nosní dírky a pod lékařským dozorem dýchá několik dní pouze pusou. Výsledky byly překvapivé.
V knize jsou následně popsány různé metody dechu od Wim Hofovi metody, Tummo přes dýchání oxidu uhličitého až po Holotropní dýchání. metody jsou zde popsány včetně jejich účinků na naše zdraví. Velmi se mi líbil závěr, ve kterém jsou shrnuty základní zásady dýchání. Není to nic těžkého a zvládne je každý. Doporučuji přečíst každému, kdo se stará o sebe a o své zdraví a chce se cítit dobře. Dýchání nám ovlivňuje jak tělesné tak duševní zdraví a je to další nástroj s jehož pomocí se můžeme cítit dobře. Jak zde bylo už řečeno v předchozích komentářích, některé kapitoly jsou možná trochu odborné, ale získané informace velmi cenné.

Zajímavá myšlenka s dvory podle ročních období a nádherně vytvořený fantasy svět, krásně popsáno, barvitě vylíčeno, nicméně příběh mě moc nezaujal, byl tak nějak... hm.. snad jednoduchý by mohlo být to správné slovo. Pořád jsem čekala že tam bude nějaké překvapení, zápletka, že děj půjde víc do hloubky. Myslím, že Margaret umí líp.