Mergirus komentáře u knih
Až na záměnu "si" a "jsi" se tato kniha četla lehce. Bohužel se jedná o smutné téma. Docela mě mrzelo, že hlavní hrdinka se neustále nechává vláčet matkou a nevěrným exmanželem namísto toho, aby je poslala do oněch míst. Díkybohu za .... konec. Jen škoda, že to tak není i v reálu.
Tuto knihu doporučuji jako oddychovku. Člověk u ní nemusí přemýšlet, děj se jen tak line a obsahuje vtipné scénky. Sice jsem neprskala smíchy, ale úsměv na tváři mi autor vyčaroval.
Na jednu stranu jsem ráda, že série už skončila. Ale na druhou stranu je mi líto, že už nebudou další osudy. Marta a Lukas měli asi devět životů, že vše přežili relativně ve zdraví. Thomasův osud mě překvapil, stejně tak Klářin. Naštěstí už nedošlo k dalšímu honu na čarodějnice a páter Sebastian byl vemi rychle utnut.
Konečně se ke slovu dostal Horác a jeho čest a věrnost! (I když si uvědomuju, že kniha by měla být zaměřena hlavně na hraničáře). Ale nevím, jak dokázala Kasandra přemluvit svého otce, aby ji poslal tak daleko jen kvůli jedinému rytíři.
Zase kniha přečtená během chvilky. Děj má spád. Líbí se mi, že autor tu vyzdvihuje věrnost a čest. I když Halt si spoustu věcí vykládá po svém a je velmi přizpůsobivý, co se týká pravidel. Ale jak říká Horácovi, občas se to musí. Také Skandijci, obzvláště Erak, tu vystupují jako kladné postavy.
Parádní knížka, opět napětí od začátku, ale zároveň i humor.Líbí se mi špičkování Summerseta s Evou, bez toho by to nebyla zábavná četba. Jen mě mrzí, že už přestaly knihy z téhle série pojmenovávat Smrtící... musím na netu hledat, jestli to k sobě patří...
Velmi čtivá kniha, stejně jako první díl. John Flanagan mě zaujal Hraničářovým učněm a ani severskou sérií nezklamal. Vřele doporučuju, čte se jedním dechem.
Kniha je psána velmi strohým jazykem. Ze začátku mě to neustálé putování nebavilo, i když mě překvapil hrdinčin přístup ke kravám. Postupně ale příběh graduje a konec je úplně nejvíc. Současně je ale spousta věcí jen nastíněná a můžete se jen domýšlet, jak to všechno je a co souvisí s čím.
Tato kniha je výbornou a zajímavou studií do života Dánů. :D mám potvrzeno od lidí ze Švédska, že prohibice ve Švédsku opravdu je. Díkybohu za naši zemi.
Autorka vtipně a zajímavě popisuje svůj život v Dánsku. Děkuji a doufám, že bude nějaké pokračování.
Řeckou mytologii mám moc ráda, ale tady v knize mi přišlo vše uměle našroubované na Řecko. Příběh je neukončený, takže předpokládám, že si autor připravoval půdu na další knihu. Ale žádný velký bestseller to pro mě nebyl.
Název je velmi zavádějící, protože vůbec o 5. patro nejde. Čekala jsem od knihy trochu víc. Na druhou stranu mi poskytla náhled na situaci matky, která je v podstatě neustále v práci. Zajímalo by mě, jak zvládla ty další děti. Bude pokračování?
Myslím si, že příběh mohl být zpracován mnohem lépe. Začátek byl super, i když hlavní hrdinové byli předvídatelní. Ale pak se to začalo zamotávat a konec mě velmi zklamal.
Poprvé jsem se tu setkala s panem Procházkou. A zklamaná jsem nebyla. Mám ráda westerny a miluju dobré konce a kladné hrdiny, takže jsem si tu jen libovala. Odkazy na jiné texty či podobenství mě moc bavily. Budu si muset najít i jiné knihy, abych si rozšířila obzory. A jako matku dvou menších dětí mě velmi překvapilo, že tento autor je manžel a spoluautor několika dětských knížek. Jdu je prostudovat.
O této autorce jsem doposud nevěděla a přišla jsem o hodně. Příběh je napsán velmi čtivou formou. Těším se na další knihy.
Ze začátku jsem byla z knihy nadšená, jak se matka postavila taky za sebe....ale na konci ty dialogy, to už bylo moc. Opravdu by takhle někdo z nás reagoval na to odhalení? Nebo bychom byly razantnější? No, snad to u sebe nikdy nezjistím. Ale při čtení to chce mít nasazené růžové brýle a romantickou náladu.
Kniha se četla moc pěkně. Měla jsem ji jako odpočinkovou četbu a pobavila.
Kniha nebyla tak špatná, jak jsem čekala dle recenzí. Jen se nehodí do depresivního období.
Moje první knížka od tohoto autora, a jsem nadšená!!! Jen bych potřebovala vysvětlit, co je pravda a co fikce. Ale kniha se krásně četla a nutí čtenáře bádat v historii. Těším se na další knížky.
Měla jsem problém se do knihy začíst. Přišlo mi to unylé a zdlouhavé. Nemohla jsem se odtrhnout až od konce (asi posledních padesát stránek).