Merlinit komentáře u knih
Zajímavé, idylické, laskavé a milé vzpomínání na dětská léta strávená na půvabném ostrově. Pobaví nejen Gerryho rodina, ale i celá plejáda přátel defilující před zraky čtenáře v pestrobarevném průvodu.
Zajímavý námět, povedená kniha, četla se skoro sama. Téma pro mne objevné, Pačinko je první kniha o nelehkém údělu Korejců v době válečné a poválečné, která se mi dostala do ruky.
I přesto, že autora miluji, je J.Pellam jako hlavní hrdina tak trochu bezbarvý a omšelý.
Příjemné a zajímavé čtení. Z této knížky se o Haškově povaze a zvycích dozvíte víc, než ze všech učebnic světa.
Obstojné, ale... Hlavní hrdinka je nevyrovnaný amatér, hlavní hrdina trochu bezzubý macho, všechny vedlejší postavy byly ploché až k zbláznění, prostor dostali jen hlavní hrdinové a ti zase meldovali dokola totéž...
Trochu zvláštní kniha. Hlavní hrdina dílem bavil, dílem lezl na nervy, mnohoslovné popisy přírody a počasí místy otravovaly, místy budovaly atmosféru a vůbec celý děj postupoval poněkud škobrtavě. Jakkoli to však bude znít podivně, pěkně se to četlo a kniha mne vlastně bavila.
Kniha trochu překvapila. Konstrukce příběhu je nestandardní, ne každého čtenáře to uchvátí. Mne kupříkladu tak úplně ne.
Pana Švandrlíka ráda. Ne všechny jeho knížky mají stejnou úroveň, tahle se četla dobře.
Čtení do vlaku. Přijatelné, některé povídky dobré, snad proto, že je napsali mí oblíbení autoři.
Krásné! Milé i tragické, laskavé i těžké, plné lásky i odříkání, odmítání i soudržnosti, utrpení i naděje. Dokonce i stopy humoru zde čtenář nalezne. Pro mě veliký a cenný objev.
Ploše působící postavy, plytké zápletky bez nápadu a humor, nad nímž by kroutily hlavou i devítileté děti. Hloupá kniha.
Poměrně příjemné čtení. Trochu pomalé, svázané společenskými dogmaty, ale příjemné.
Skvělé! Je zvláštní, že se tahle famózní knížka nečetla právě snadno.
Když je člověku (národu) nejhůř, nejlépe pomůže humor.