_Michelle_ komentáře u knih
Velice příjemné čtení, které vám zajistí pohodlné expresní přemístění do Paříže, a to zejména do kaváren a společnosti zajímavých osob, které vzhledem ke svým chybám i přednostem dodávají celému vyprávění cennou autentičnost. Myslím, že vše nejlépe vystihuje citát, který je zařazen na začátku knihy: "Pokud má člověk to štěstí, aby žil zamlada v Paříži, potom ať půjde v životě kamkoliv, jde to všude s ním, poněvadž Paříž, to je pohyblivý svátek."
Již samotný název trefným způsobem vystihuje obsah knihy. Myslím, že jde o povedený román, ale nakonec jsem se rozhodla dát pouze tři hvězdičky, jelikož správné začtení do knížky neumožnily prostřihy autora k sobě samému, což mělo pravděpodobně dílo ozvláštnit, ale bohužel z mého úhlu pohledu to ucelenosti, která je důležitá, spíše uškodilo. Komu nevadí otevřenost, ke které patří i hrubší slovník a mnohdy obnažené mužské myšlenky, tomu mohu knihu doporučit. Já sama jsem si Román pro muže přečetla s chutí a za promarněný čas to nepovažuji :-)
Vynikající kniha, která je překvapivě více o životě než o smrti a přeci jen je spíše veselá než smutná. Toto čtení doporučuji, ať už patříte mezi zatvrzelé bručouny, a nebo rozverné smíšky.
Divočina je naplněna obrovskou dávkou různorodých pocitů. Jedná se o poutavý příběh pojednávající o hledání sebe sama, ve kterém se mísí odvaha, odhodlání, vztek, strach, touha, nejistota, samota a mnoho dalších silných pocitů. Hlavní hrdinka se snaží všemi možnými prostředky vyrovnat s minulostí a pochopit ji, aby mohla začít znovu a jinak, a tak podstupuje životní pouť plnou nástrah, na níž zažije víc, než možná sama čekala. Knihu doporučuji, a možná spíše právě těm, co nepatří mezi typické dobrodruhy, protože zejména jim, by mohl tento neobyčejný příběh pomoci rozšířit obzory a vyrazit do přírody.
Vše, co jsem z této knihy vyzkoušela uvařit, sklidilo nejednu pochvalu, takže mé hodnocení knížky je velice kladné a mohu ji tedy bez sebemenšího zaváhání doporučit všem začínajícím kuchařkám.
Kniha ve mně zanechala zvláštní pocity. Vlastně ani nevím, zda ji mohu doporučit (i když je nepochybně zajímavým a velice čtivým způsobem zpracovaná a do jisté míry výjimečná). Myslím, že lze s jistotou říct, že se nejedná o špatnou literaturu. Z mého úhlu pohledu však knížka obsahuje příliš mnoho smutku, který u mě vyvolával živé vzpomínky na definitivní odchod nejbližších osob, což klidu na duši bohužel nepřidá.
Je to jako příjemné setkání s kámoškama, které má každá z nás.
Kniha Brusinky mě bohužel nezaujala. Důvod proč si mě tato lehká četba nezískala tkví pravděpodobně v názorech autorky, které mi nejsou blízké. Na knize oceňuji povedené ilustrace.
Kniha naplněná pohodou, klidem a nenásilným humorem, víc prozrazovat nebudu, abych případné čtenáře neochudila o zajímavé momenty, které mohou prožít společně s hlavním hrdinou, Georgem, Harrisem a Montmorencym.
Já, písničkáŘ je báječná záležitost :-) Nešťastná je pouze nepraktická vazba knihy.
Zpěvník, který se mnou vyrůstal. Ještě dnes si z něj s chutí zahraji některé písničky. Myslím si, že se jedná o nejpovedenější díl ze souboru knih Já, písnička.
Knihu hodnotím kladně, jelikož obsahuje rychlé, srozumitelně formulované recepty složené z dostupných surovin. Publikace obsahuje především klasická jídla, která jsou jednoduchým a elegantním způsobem obohacená, což má dle mého názoru pozitivní vliv na konečnou podobu jídla. Oceňuji také grafické znázornění jednotlivých pokrmů, protože v této oblasti nemám moc velkou představivost.
Vzhledem k tomu, že stupidita hlavní hrdinky nezná hranic a jelikož v knize téměř nic nezapadá do sebe a je to celé, tzv., mimo, možná by knize více slušel název Padesát odstínů trapnosti. Jde samozřejmě čistě o můj osobní názor, takže komu se kniha zamlouvá, ať čte dál a dobře se baví, ale já si prostě říkám, už nikdy více.
Příjemné čtení protkané humorem typickým pro Evžena Bočka. Občas jsem se pousmála, ale první díl byl prostě z mého pohledu výrazně lepší. Tak uvidíme, co přinese budoucnost.
Napínavé čtení, které vzbuzuje otázky, kam až se dá zajít. V knize je barvitě vylíčen chtíč, bolest, vzrušení a chorobná závislost. Rozhodně jsem se nenudila, i když popisované události zacházely daleko za hranice mého osobního vkusu.
Úchvatné čtení, při kterém se tají dech. Kniha vás vtáhne do děje a nepustí, dokud ji nemáte dočtenou. V mnoha ohledech je smutná a drsná, ale i tak je nádherná, protože je v ní zachycena opravdová láska, kterou nedokázala zničit žádná okolnost.
Jednoznačně nejvtipnější kniha, kterou jsem kdy četla. Smála jsem se i nahlas, což se mi běžně nestává. Vřele doporučuji, protože se určitě budete báječně bavit a smích prý přeci prodlužuje život ;-)
Velice příjemné a pohodové čtení, které člověka alespoň na chvíli osvobodí od starostí všedního dne.
Knihu můžu vřele doporučit, protože aplikací alespoň zlomku z doporučeného může člověk ve svém životě mnoho změnit.