MilaJ komentáře u knih
Pro mne zklamání. Velke procitnutí ožraly a děvkaře? Tak to ne...
Nejlepší knížka od autorky. Jedním slovem skvost! Doporučuji!!!
Absolutně souhlasim s komentářem níže. Jak jsem se mohla takhle nachytat. Už nikdy více takovou brakovou literaturu. Vždyť to nemá ani hlavu ani patu.
Celkem nenáročné čtení, jen ten konec byl hodně uspěchaný...
Přemýšlím proč jsem tu knížku vůbec četla. Nakonec jsem ji dočetla se sebezapřením, i když jsem předpokládala jak to dopadne. To byl určitě nějaký šotek co mi ji podstrčil v knihovně. Ach jo, taková nuda...
Tato kniha mi učarovala. Je napsaná nádherným poetickým jazykem, který krásně prohloubil vnímání příběhu a lidských hodnot jako čest, přátelství a láska vykreslených v knize. Jsem příjemně prekvapena. Doporučuji nejen těm kdo čte fantasy literaturu!!!
Velice doporučuju!!! Tak živě vyprávěný a krásný příběh, že máte pocit jako by byl napsány jen pro vás. Čte se jedním dechem.
Něžný, nádherný příběh opravdového přátelství!!! Takový snový a zároveň silný. Neumím ani spočítat kolik mně to stalo emocí a kolikrát jsem u něj brečela. Opravdový klenot!
Krásná a nevšední kniha, která určitě stojí za přečtení, doporučuji!
Kniha se mi líbila, forma vyprávění stručná, minimalistická... Vtáhla mne do děje, chtěla jsem se pořád dovědět jak ta holčina dopadne. Skončilo to překvapivě pozitivně což oceňuju hvězdičkou navíc:)
Podle recenzi na DK, jsem od této knihy očekávala víc... Celkem předvídatelný děj, naivní dialogy a žádná hloubka, která by měla zaujmout čtenáře při čtení knih z této hrozné doby... Takže celkově zklamání a žádné další knížky této spisovatelky :(.
Mám ráda Erskinovou, přečetla jsem všechny jeji knížky, ale tato je jedna z nejslabších.
Knihu jsem četla před nekolika roky, ale pořád ve mně rezonuje její silný příběh. Je plná bolesti a smutku, které priští ze všech stran. Ale zároveň si uvědomujete, že život nemůže být jen veselý. Hlavní hrdina nezapadá do maloměstské společnosti, ve které vyrůstá a proto je zlomený a nešťastný. Za mne plný počet hvězdiček.
Doufám, že poselství obsažené v této knížce pomůže mladým dívkám, která se zakoukají do černookého muslima a nepřemýšlí nad důsledky svého chování a následně nad trápením jejích rodin. Každopádně velice obdivuji autorku za statečnost. :)
Ufff! Konečně jsem dočetla. Téma zajímavé, ale zpracování horší. První polovina výborná, ale dál... Měla jsem problém sledovat časové linie, někdy jsem ani nepochopila kdo co dělá nebo mluví. Bylo to hodně zmatené což knize ublížilo. Jsem hodně zklamaná, o to víc, že jsem se na tu knihu těšila.
Nešťastná rodina, která volá o pomoc, skrývá v sobě nezahojené rány a traumata z minulosti... Pro mne jedna z nejlepších skandinávských knih současnosti.