Miliamka Miliamka komentáře u knih

Železný polibek Železný polibek Patricia Briggs

To si tak čtete 3. díl téhle povedené série a najednou zjistíte, že brečíte. Tohle bylo hodně propracované, sugestivní a napínavé. Mercedes je hrdinka se vším všudy.

08.01.2022 5 z 5

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

Tahle kniha mě opravdu bavila! Mnohem lepší než první díl Alfy a Omegy, Mercy je fajn, drzá, ale i obětavá. Všechno se vysvětluje za pochodu a nenápadně opakuje, takže i můj mozek zamlžený kocovinou zvládal všechno chápat. Těším se na další díl. Jen upřímně doufám, že se milostný trojúhelník (nebo víceúhelník?) konat nebude.
A obálka je opravdu opravdu děsná.

31.12.2021 4 z 5

Slitování Slitování Julie Garwood

Ten začátek je peklo.. Myslím, že kdybych neměla zásadu, že dám knížce 100 stran a pak ji kdyžtak odložím, tak tohle ani nedočtu. Ale po 90. stránce se to konečně rozjede a je to vtipné, zajímavé i napínavé! Tentokrát se autorka překonala v akčních scénách. A pak přišel konec, který byl příliš rychlý a příliš sladký.. Bohužel, kdyby byla celá kniha jako její střed, hodnocení bych dala vyšší. Ale v sérii pokračuju.

28.12.2021 3 z 5

Dívka v přestrojení Dívka v přestrojení Greer Macallister

Tohle pro mě bylo dost těžké číst. Chápu, že psát o pocitech někoho, kdo žil před 150 lety je těžké, ale sakra, aspoň nějaká gradace, nějaké vyjádření jakýchkoliv citů.. A to byla první kapitola fakt dobrá. Připadala jsem si, jako bych četla učebnici - cituprostá fakta. Tady jsem opravdu sáhla při výběru knihy vedle.

04.10.2021 2 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Nudaaa. Asi tak by se to dalo popsat. Oproti jiným, jako třeba Božský bastard, je to velmi slabý odvar. Vtipné to není, posledních 20 stránek jsem přeskočila, protože jsem ani nechtěla číst, co tam je. Škoda, potenciál to mělo.

22.06.2021 2 z 5

Pád Pád Maya Banks

eh, byly tam momenty, kdy už jsem ani nechtěla číst dál. Ale celkově nejzajímavější díl ze všech tří. Ty ostatní už jsou tak nějak na jedno brdo a hodně hodně neuveřitelné.

14.05.2021 3 z 5

Jen ve tvém náručí Jen ve tvém náručí Lisa Kleypas

Tak tohle pro mě nefungovalo. Popsané prostředí New Orleans je zhruba stejně plytké a nudné jako tahle knížka. Příliš mnoho politiky, příliš mnoho násilí na ženách, příliš hloupá hrdinka (měsíce ho odstrkuje a pak se zeptá, proč mu to tak dlouho trvalo?!), kriminální zápletka nezajímavá. Taky jsem nepochopila ty francouzské výrazy, protože i když francouzsky mluvím, tady mi to připadalo spíš rušivé, než s nějakou přidanou hodnotou nebo významem. Mám tuhle autorku docela ráda, ale tuhle sérii odkládám, protože mi z té rodiny nikdo nepřirostl k srdci a nechci o nich už nic víc vědět.

11.04.2021 2 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Neskutečné zakončení famózní série. Všechno do sebe zaklaplo a pro mě skončilo jak mělo. Jen je mi opravdu líto Tamlina, toho autorka podle mě mučila až zbytečně.

13.08.2020 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

První díl asi nejlepší fantasy knihy, co jsem kdy četla. Skvěle vykreslené charaktery, narážky, které vám dojdou až při čtení dalších dílů, propracovaný děj, zápletka.. Krutost, láska, víly - co víc si přát.

13.08.2020 5 z 5

Jeden okamžik v čase Jeden okamžik v čase Helena Babická

SPOILER: Ze začátku byla kniha zajímavá, člověk se dokázal vcítit do hlavní hrdinky. Ale asi v polovině začně hrdinka porád fňukat, dělá jednu chybu a špatné rozhodnutí za druhým a já už dočetla jen z povinnosti. Druhý díl jsem jen prolétla, proto ho nehodnotím a nekomentuji.

30.07.2020 2 z 5

Železná dcera Železná dcera Julie Kagawa

Nehodnotím teď knihu, ale celou sérii. Doporučuju i následující dva díly, které v Česku oficiálně nevyšly. Buď se pocvičte v angličtině (kniha není psána težkým jazykem) nebo prohledejte internet pro amatérský překlad. Série sama o sobě není jen romantika, naopak je zde svět víl temný a plný záště, msty a politiky. V knihách najdete hodně o hledání sama sebe, odpuštění, lásce, obětování se, i o tom, že vše není takové jak se zpočátku zdá.

30.07.2020 5 z 5

Dcera Dcera Kiera Cass

Celkově slabší kniha, nejvíc kvůli nesympatické hlavní hrdince.

28.03.2020 3 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Skvělá série, skvěle vytvořené prostředí i postavy. Četla jsem jedním dechem, stejně jako pokračování.

28.03.2020 4 z 5

Sváděj mě Sváděj mě Stacey Kennedy

Tahle knížka je hodně jednoduchá, naivní a urychlená. Snad poprvé bych byla radši, aby knížka měla o cca 80 stránek víc..

26.09.2022 3 z 5

Zrádná říše Zrádná říše Julie Johnson

Nejlepší díl. Ne že by se něco výrazně změnilo - E je pořád uplakánek, pořád se nimrá ve svém nitru a zase je to jakoby se USA se všemi svými specifiky přenesly do Evropy, ale nějak svižněji to utíkalo a líp se to četlo. Nebo možná se moje nálada po půl roce zlepšila.

29.06.2022 4 z 5

Hořké sousto Hořké sousto Chloe Neill

Tak tohle mě po dlouhé době zase bavilo.. Asi dám Merit ještě šanci s dalšími knihami.

18.05.2022 4 z 5

Polibek půlnoci Polibek půlnoci Lara Adrian (p)

Nečetla jsem Bratrstvo Černé dýky (možná napravím) a asi proto se mi kniha tolik líbila. Zápletka není nic extra, postavy taky ne - plno klišé, ale styl, jakým je knížka psaná mě baví a nutí číst dál.

16.04.2022 4 z 5

Na půl cesty do hrobu Na půl cesty do hrobu Jeaniene Frost

Tak já nevím, jestli jsem četla něco jinýho než zbytek komentujících. Vždyt to mělo scény, děj a "zvraty" jakoby to psala 15 letá autorka, co si něco divokého vysnila a hodila na papír.. Tolik nedotažených nelogických věcí, nemůžu prostě dát víc než 3 hvězdy. A to jsem si knížku vzala na dovolenou jako nenáročné čtení do letadla...

11.04.2022 3 z 5

Zkřížené hnáty Zkřížené hnáty Patricia Briggs

Skvělé, skvělé.. Jen mě mrzí, koho si Mercedes vybrala. Je to sice zlatíčko, ale prostě zároveň nějak 'meh'.. Těším se na další díl!

08.01.2022 5 z 5

Štvanice Štvanice Patricia Briggs

Tak nějk nevím, co si o té knížce myslet. Začátek byl výborný, ale pak s tím honem v horách, vysvětlováním, vzpomínkám a ultrapadoušskou čarodějnicí se to nějak pokazilo a snad ani nějak neuzavřelo. Škoda Waltera, ten mi přirostl k srdci. Zkusím další díly i Mercy..

30.12.2021 3 z 5