mina_harker komentáře u knih
(SPOILER) Knížka je taková jednohubka na pár hodin čtení. Téma mě lákalo, Kráska a zvíře patří k mým oblíbeným příběhům. Ale je to celé jen tak načrtnuté, knížka by nutně potřebovala přepracovat - delší scény, seznámení s postavami více do hloubky... A do konce jsem nepochopila, proč Bellin otec tajil její existenci.
Co si budeme říkat, občas to bylo docela hloupé a závěrečný twist byl trochu moc hrr. Ale přečíst se to dalo.
Knížka se mi tak úplně nelíbila. Nic proti ději, ale byl takový roztříštěný mezi více postav se schválně otevřeným koncem pro některé postavy, aby mohla vzniknout pokračování.
Tuto knížku jsem dočetla jen se sebezapřením. Je totiž nebetyčně hloupá, resp. její hlavní hrdinka. Ta je vykreslená jako naivní, dobrá duše, která si něco protrpěla. Ovšem to její okouzlení hlavním hrdinou od první chvíle, kdy ho spatřila, je otravné, protože velkou část knihy sledujeme její stále stejné myšlenky o tom, jak je úžasný, krásný, ochranitelský. Připočtěmě k tomu slabé dialogy a fakt, že hrdina je neustále po ruce, aby hrdinku okamžitě zachránil (a zachraňuje ji vícekrát, než je zdrávo). Opravdu slabá kniha, která se snaží čtenáře šokovat množstvím sexuálních scén.
Opět dobrá young adult fantasy s několika dojemnými momenty, humorem, akcí a romantikou. Těším se na třetí díl (Burning Crowns).
Moc pěkná young adult fantasy, fanoušci žánru nechť si přidají k mému hodnocení hvězdičku. Těším se na další díl.
Knížka nebyla vyloženě špatná, kdo má rád romantický žánr, ať si přidá k mému hodnocení další hvězdičku. IT prostředí bylo neotřelé. Hvězdičku ubírám hlavně za některé věty, jejichž styl mě iritoval (nevím, zda vznikly v takové podobě až překladem, nebo byly už v předloze): "Mm... jsem to polil.", "Ee... mi to upadlo.", "Mi napiš, až to bude hotový.", "By Fluttr za chvíli zkrachoval."
Povedená, příjemná knížka. Moc se mi líbila. Skoro na čtyři hvězdičky.
(SPOILER) Erotická oddechovka po většinu knihy - ovšem závěr zahraje na vážnou notu a já jsem si opravdu pobrečela.
Knížka byla moc fajn, kdo je velký milovník fantasy, může si přidat hvězdičku navíc. Jen mi nesedla inspirace pohádkou Sedmero krkavců - škoda, že si autorka nevymyslela zcela originální příběh.
Kdyby Carterovi pořád netrčela jistá část těla, kniha by se bez toho jistě obešla :-) Jinak knížka neurazí, ani nějak zvlášť nenadchne.
Literární odpad. Hlavní hrdina není roztomilý, je to prostě blbec, který přemýšlí jinou věcí než mozkem a chová se neustále jako dítě. Díky němu příběh nemůže mít žádnou hloubku, a taky ji nemá. Pro fanoušky sexuálních scén asi v pohodě, pro ty, kteří chtějí od příběhu trošku víc - ruce pryč. A to ráda čtu červenou knihovnu.
(SPOILER) Příběh mě spíš nudil, romantická linka by mohla být lepší a místy to bylo až nechtěně vtipné (dědeček hrdinky musel být přítomen u porodu jejího dítěte - nemohla jsem uvěřit tomu, co čtu). Logiku v tom nehledejte skutečně žádnou :-)
Tahle knížka mě zklamala. Nejdřív se mi líbilo, že se ústřední dvojice přátelila, Theo byl takový roztomilý. Ale jak postupoval čas, tak mě začal štvát tajnostmi, které před Lorn měl, tím, že se jí často pořádně nezastal a na konci jsem dokonce zadoufala, že se na něj Lorn vykašle.
Knížka se mi dost líbila. Uvěřitelné jsou zejména postavy hlavní hrdinky Auden, jejích rodičů a nevlastní matky. Knížka o složitých rodinných vztazích, rodinných traumatech, přátelství a trošku i o lásce (romantika tu ale nemá hlavní slovo). Příjemná knížka, můžu doporučit.
Nemůžu si pomoct, ale kniha mě nudila. Nevěděla jsem, že se jedná o knihu ze série. Myslela jsem si, že se bude příběh týkat jedné chůvy a asi jsem čekala, že to bude spíš romantický příběh. Jednu hvězdičku navíc dávám za skutečně existující postavu Alici z Battenbergu.
Ke knize mám ty stejné výhrady jako k autorově Falešné společnici. Postavy nedokážou promluvit bez toho, aby se nepohádaly. Za chvíli se to čtenáři začne přejídat. Také dialogy by mohly být propracovanější.
Tuto knihu jsem nedočetla. Strašně mě iritovala stylem psaní - na každé straně x nových postav, které se objeví na chvíli a zase zmizí, poněkud hloupější dialogy... A to mám ráda romantické příběhy, nevadí mi klišé, ale kniha musí být napsaná stylem, který se dobře čte.