mira399 komentáře u knih
Pěkně se to četlo. A já objevila další českou autorku :-) Jako oddychovka bezvadné čtení.
Ke knížce mne přivedlo opakování filmu Až bude padat hvězda s úžasnou Taťjanou Medveckou.Víťu jsem rozhodně i v knize viděla jako tu filmovou. Je to moc hezké čtení i když nevím, zda by dnešní mladé generaci sedlo.
Pěkný příběh. Dozvěděla jsem se něco nového o Koňských knihovnách o kterých jsem neměla ani potuchy.Sice to není na plný počet hvězdiček, ale i tak pěkné počtení.
A tohle bylo prima překvapení. Detektivky moc nečtu, skoro vůbec, ale tady jsem udělala výjimku.Manžel pochází z Třince a jeho prarodiče z Jablunkova. Často tam jezdíme, takže pro mne to mělo i přidanou hodnotu, Děj se odehrával na mě známých místech a Saran je teda týpek :-) A i když podle popisu autora to nesedí já v něm vidím jednoznačně Hynka Čermáka :-)
Spousta zajímavých a nových informací. Není to beletrie a přesto se to četlo pěkně.Až ke konci mě to trochu přestalo bavit.Moji příbuzní Španělskou chřipku zažili a jako dítě mne jejich vyprávění až tak nebralo,proto jsem ráda,že tato kniha je a mohla jsem si ji ve věku,kdy mě toto téma zajímá přečíst.
Příběh se mi líbil. Moc hezky se to četlo. Trošku kniha připomíná titul Dopisy, které nikdo nečetl. I když tady o dopisy nejde vůbec. Koupeno kdysi v Levných knihách a opětovně se z nákupu vyklubala pěkná kniha.
Příběh je o nás o lidech, že hlavně člověk člověku dokáže život udělat nesnesitelný, nebo naopak zažehnout jiskřičku naděje.A právě to nejhorší,nebo nejlepší v nás vyvstává v situacích, kdy nám často jde o život. Knížka perfektní, bez iluzí a příkras líčí co s lidmi dělá nejistota.
Ale jo, lepší průměr. Pohádka až na půdu,ale aspoň ten chlap tady není úplný sprostý arogantní blb. Teď si od této literatury musím dát fakt delší pauzu,asi nějaká přeslazená či co :-)
Jo, tak tahle trilogie byla bezva. Všechny díly napínavé, plné zvratů,akce a napětí. Knihy úžasně a zajímavě zpracované. Moc chválím a doporučuji vřele k přečtení.
Nenápadná, útlá knížka,ale obsahem bohatá,krásná s velkým poselstvím.Rozhodně doporučuji k přečtení.
Tak tohle se tedy povedlo :-) Já si příběh užila parádně bez ohledu na to, že mi bylo 45 let. Pohádka jak má být, doporučuji!!!
Četlo se to dobře. Příběh opravdu hodně o náhodách, ale kdo z nás ví, co život přinese. Kolikrát si v běhu života člověk říká, že tohle by nevymyslel.
Za mě jednoznačně pět hvězdiček. Je to fakt síla a nejde se odtrhnout. Doporučuji k přečtení.
Tohle je opravdu hlavně o vánocích. Je tu popis všeho, každičkého věnce a ozdoby. Do období vánoc se příběh ke čtení hodí. Čte se lehce, zápletka je jednoduchá a postavy vykreslené ne úplně do hloubky.Je to moje první knížka od autorky a pokud by byla někdy zase nálada na vánoční čtení, budu vědět, kam sáhnout.
Pěkné pokračování knížky Dvě hrsti života o předcích autorky. možná se mi to líbilo o kousek méně,ale každopádně je to čtivě napsáno. Dozvěděla jsem se i něco nového z historie a vřele doporučuji k přečtení.
Tady musím smeknout. Dlouho mě nic tak neznechutilo jako dění v této knížce. Padla na mě skoro chandra, že tohle snad ani není možný. Sice je několikrát zdůrazněno, že je to fikce,ale ....Ty zkušenosti tam jsou. Hrdinku jsem obdivovala,nebo spíš i nechápala, že dokáže zůstat a dál dělat tiskovou mluvčí člověku, kterému bych já práskla dveřmi už dávno a v životě bych o něm nechtěla ani slyšet. Klobouk dolů,skvěle napsáno.Já se nemohla utrhnout a k přečtení doporučuji!
Díky za tyhle knihy. Opět náhled do minulosti ne tak dávné a přesto natolik vzdálené.
Pěkně se to četlo a jsem zvědavá na další knížky ze Slezska.
Čteno přímo v Chorvatsku :-) Sice druhý díl už malinko pokulhává,ale stále je to zajímavé čtení. Pokud máte Chorvatsko a Jadran rádi, nebudete litovat.
Knížku jsem už kdysi dávno četla a vím, že mě to celkem bavilo.Teď jsem ji znovu oprášila, před cestou do Chorvatska.Pobavila jsem se znovu a než se vydáte k Jadranu ji rozhodně doporučuji k přečtení. Vystihuje dost přesně místní atmosféru a hlavně mentalitu lidí.