MíšaS. MíšaS. komentáře u knih

Veronika tančí v Londýně Veronika tančí v Londýně Lorna Hill

Kdysi dávno na ZŠ mi jí půjčila spolužačka a já si dodnes pamatuji, jak jsem se do knihy zamilovala a pořád si jí od ní půjčovala a četla znovu a znovu a když mi to bylo trapné si jí půjčovat, tak jsem si jí pomalu opsala :D :D
Je mi jasné, že dnes už bych knihu vnímala jinak, ale tehdy to pro mě bylo takové to první setkání se "skutečným" světem a uvědomění si, že ne všichni jsou ti naklonění a že i když se snažíš být ke všem milá, neznamená to, že tě všichni budou mít rádi.

28.10.2022 4 z 5

Děti Anglie Děti Anglie Alison Weir

Co by si asi Jindřich VIII. pomyslel o vládě svých dětí?

13.10.2022 4 z 5

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Kniha se četla dobře, ale bohužel mě tento díl nijak nezaujal. Snad to bude příště lepší a snad AM nedodrží to, co předsevzala, že série bude mít jen 15. dílů.

23.09.2022 3 z 5

Dívka v ohni Dívka v ohni Tony Parsons

Bohužel opět se potvrdilo, že toto jsou takové průměrné knihy, které nenabídnou nic nového.
Děj se celkem vlekl, a postavy v těchto knihách mi přijdou docela hloupé. Policisté hodně pracují na svou vlastní pěst, což je podle mně blbost. Ten konec si myslím, byl zbytečný.

17.09.2022 2 z 5

Kateřina Howardová: Nevěrná královna Kateřina Howardová: Nevěrná královna Alison Weir

Musím říct, že jsem se v půlce knihy nějak zasekla a nemohla jsem se pročíst dále. Možná to bylo i tím, že přeci jen známe příběh už z předchozího dílu o Anně Klevské... Nakonec jsem to dočetla, ale nemohu hodnotit stejně jako předchozí díly.

14.09.2022 3 z 5

Velkolepý Modigliani Velkolepý Modigliani Angelo Longoni

Asi čtu jinou knihu, než ostatní. Vůbec mi to nebaví. Vadí mi styl vyprávění a přijde mi to takové nemastné neslané a napsané jako povrchním obdivovatelem, který chce udělat dojem na večírku, že napsal knihu o slavném malíři.
Bohužel, ale asi nedočtu, a proto nehvězdičkuji ...

25.07.2022

Lední hokej Lední hokej Tomáš Perič

Není to špatné. Pro první seznámení s hokejem.

06.07.2022 3 z 5

Přelétavé známosti Přelétavé známosti Emlyn Rees

Dá se to, je to takové jednoduché čtení.

06.07.2022 3 z 5

Můj táta byl : cenzurováno Můj táta byl : cenzurováno Ivan Hlinka

Kniha se mi četla těžce, dodnes si pamatuji, jak jsem slyšela v TN na Nově, že měl autonehodu... Skvělý pohled na legendu očima syna.

06.07.2022 5 z 5

Černá ozvěna Černá ozvěna Michael Connelly

Nebylo to špatné, ale další díly si půjčovat nebudu.

21.06.2022 3 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Bohužel mě kniha nezaujala. Nemohla jsem se začíst a vlastně nechápu proč jí tolik čtenářů glorifikuje. Kniha je velmi prvoplánová a předvídatelná. Vlastně od začátku mi bylo jasné jak to skončí. Od půlky jsem začala číst jen přímé řeči a plus mínus nějaké odstavce.

31.03.2022 1 z 5

Sněhurka a sedm trpaslíků Sněhurka a sedm trpaslíků Marie Fischerová-Kvěchová

Dostala jsem knihu jako malá k Vánocům. Strašně moc se mi líbila podoba Sněhurky, která je podobná mojí mamině :)
Škoda, že máme 3 kluky a Sněhurka je moc nebere...

17.03.2022 5 z 5

Káťa a Škubánek: pohádky na dobrou noc Káťa a Škubánek: pohádky na dobrou noc Hana Lamková

Skvělý výlet zpět do dětství. Ale některé ty pohádky mi přišli trochu překombinované, proto jedna hvězda dolů.

09.02.2022 4 z 5

Černá linie Černá linie Jean Christophe Grangé

Popravdě řečeno je kniha dost předvídatelná, hodně natahovaná a dost přitažená za vlasy. Přečíst se dá, ale nemůžu říct, že bych si čtení užila.

19.01.2022 3 z 5

Pod rouškou noci Pod rouškou noci Dennis Lehane

Kniha mě vůbec nebavila. Vracím nedočtenou do knihovny....

03.12.2021

Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Nuda a otrava.

30.11.2021 1 z 5

Hurvínkova nebesíčka Hurvínkova nebesíčka Denisa Kirschnerová

Příběh není špatný, čte se hezky a malému se líbí. Je to přeci jen pohádka pro něj, tak mě se to zas až tak líbit nemusí.

17.10.2021 4 z 5

Shakespearova Anglie: Portrét doby Shakespearova Anglie: Portrét doby Martin Hilský

Komentáře Macvosika, pumla a Jaroslava 0572 jsou vyčerpávající a shrnují i moje pocity z knihy. A já jsem jako milovnice historie a Shakespeara velmi spokojená.

28.08.2021 5 z 5

Gabrielův slib Gabrielův slib Sylvain Reynard

Trochu souhlasím s Ryorkou, ale i tak jsem se rozhodla dát 3*. Hlavně ten začátek, to bylo strašně cukrkandlové a blé, že už jsem si říkala "přece tomu nedám 1*, když ostatní mám za 4*", ale potom se to nějak zlepšilo a už to bylo dobré čtení. Jenže dobré je za 3. Číst se to dá, je to romanťárna na odreagování a chvilku jsem přemýšlela, jestli třeba nebude nějaký další díl, protože je vše otevřené. Tak uvidíme.

09.06.2021 3 z 5

Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Kniha není špatná, ale možná to chtělo trochu více se ještě rozepsat. Přišlo mi to takové krátké a neucelené.

18.05.2021 3 z 5