mondulinecka mondulinecka komentáře u knih

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Nechci se opakovat, ale tohle je proste boží! Skvělý vývoj postav, napínavý děj, kdybych nemusela do práce, tak čtu nonstop! Sarah prostě umí <3

24.10.2023 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

(SPOILER) Aelin potkává Rowana, konečně! Jediný, co mě na tehle sérii opravdu štve je, ze překladatelka se nedrzela originálních jmen, ale z nějakého důvodu je musela přeložit do češtiny. Ať už u Jeřába, nebo u členek třináctky.
Každopádně další pokračování skleněného trůnu je čím dal lepší, z vražedkyně a královy bojovnice se stává Aelin, ohnivé srdce a královna, i když zatím bez Kralovstvi, ale všeho dočasu.
Současně se nám začíná odvíjet další dějová linka z pohledu Manon, dedičky carodejnickeho klanu Černozobych. Mě to neskutecne baví a Abraxos?? Toho absolutně zboznuju! Takže hurá na další

01.10.2023 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Opět přečteno jedním dechem, stejné emoce jako při prvním čtení. Opravdu nechápu, ze za pouhý rok jsem spoustu detailů zapomela, ale tím lip, samozřejmě. Ve druhem dílu se dozvídáme, jak si Celeana vede coby Králova bojovnice a dozvídáme se o ni zase o trochu víc, vlastně o mnoho víc a konec krasne otevřený dalšímu dílu! Takže hurá na další!

27.09.2023 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Došly mi v knihovně neprectene knížky, tak jsem po roce znovu sáhla ke skleněnému trůnu. Překvapilo mě, kolik jsem toho byla schopna zapomenout, ale stejně je to jiné, když už člověk ví. Každopádně znovu 5* ač je to Maasové prvotina, neskutecne mě to baví! Celeana je super postavička a těším se na její pouť.

26.09.2023

Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Ach! Tolik různých pocitů! Jsem ráda, ze dostala prostor i jiná postava, než jen Feyre. Nesta je jedna z postav, u které jsem moc nevedela, co si o ní myslet. Knížka se četla sama, papírové porno jak vyšité, ale rozhodne pecka. Jsem zvědavá, jestli se bude ještě s touto sérii pokračovat, osobně doufám, ze ano

05.09.2023 5 z 5

Tohle není žádná lovestory Tohle není žádná lovestory Mary Hargreaves

Ke knize jsem se dostala úplně náhodou, a rozhodne to bylo super, četlo se s lehkosti a rychle. Zadne převratné dílo to není, ale oddechovka parádní, já jsem spokojena.

28.08.2023 5 z 5

Bledý snílek / Píseň úsvitu Bledý snílek / Píseň úsvitu Samantha Shannon

Bylo to super! Kosticas fakt miluju a tohle bylo prijemne rozšíření o to, co bylo před, tedy Paigeiny začátky u Jaxona a druhá povídka o tom, co se dělo po 3. Dílu, před Paříží, s par flashbacky do prvního Šeolu. Jo, určitě si zase brzo dam celou sérii, snad čekání na 5. Díl nebude trvat tak dlouho, jako na 4.

01.06.2023 5 z 5

Zvol si vlastní životopis Zvol si vlastní životopis Neil Patrick Harris

It´s gonna be legen wait for it dary! Ou jeee. Neila jsem si oblíbila hlavně pro jeho roli Barneyho Stinsona. Bylo super probrat se jeho životem s možností zvolit si podle sebe, jak se bude jeho život i kariéra odvíjet. Nejdřív jsem to prošla poctivě s odkazem na další stránky a pokračování dle mých rozhodnutí, pak jsem to projela celé, aby mi neuniklo nic. Mám rada tuto interaktivní formu, ať už u knih, nebo třeba her. A rozhodne to stalo za to!

26.03.2023 5 z 5

Oidipův návrat Oidipův návrat Anna Hessová

Není to kniha, po které bych normálně sáhla, přečtena po doporučení kolegyně. Každopádně také přečteno jedním dechem, jen ten konec mi přišel takový rychlý. Ale celkove dojmy jsou dobré.

22.09.2022 4 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Tak to bylo super! I když jsem skleněný trůn docetla nedávno, mám sto chuti si ho dat znovu. Bylo mile se podivat do Celeaniny minulosti coby nájemné vražedkyně. No, chvíli mo bude trvat, než se odpoutam od světa Skleněného trůnu a začtu se do něčeho dalšího …

02.06.2022 5 z 5

Hora mrtvých Hora mrtvých Jeremy Bates

(SPOILER) Kniha byla rozhodne ctiva, paradne napinava.
Co se stalo s Djatlovovou výpravou doopravdy se asi nedozvíme (vím, ze oficiální verze byla lavina, nicméně jako milovníka tajemna a záhad mě to nepřesvědčilo).
Každopádně vyprávění výpravy, doplněné autentickým fotografiemi se mi líbilo, možná bych si i dokázala představit tento konec, sovětské pokusy na lidech, které se zvrhly..
Vyprávění ze současnosti z pohledu spisovatele Coreyho mě také bavilo, nicméně jednu hvězdu dolu dávám za zdlouhavé vyprávění o pobytu v jeskyni a setkání s Yettim.
Trochu jsem se obávala, po čtení komentářů, nicméně za mě to bylo dobre, určitě (rozhodne za tu atmosféru) stojí za precteni!

13.10.2021 4 z 5