mone mone komentáře u knih

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Román pro ženy, tak jak si ho představuju - pohádka se sexem a spoustou klišé. Žádný velký umění. Přečtete to a nic vám to nedá. Jen vezme čas...

15.08.2016 2 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Člověk je už z principu podezřívavý k bestsellerům, románům pro ženy atd. Tohle bylo skvělý. Dlouho se mnou žádná knížka tak nezamávala. Brečela jsem u toho několikrát... a posledních pár stránek skoro nepřetržitě. Plus jsem se paralelně modlila, ať mě u toho nevidí manžel :D Prostě nášup!

03.08.2016 5 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Hmotnost knihy je 720 gramů. Tolik váží třeba horkovzdušná pistole nebo kokosová rohož. Váha, jakou má tento vesmírný příběh pro mě, je ale mnohem vyšší! Je to totiž mé první sci-fi. A spokojenost!

31.07.2016 3 z 5

Tělo Tělo Paolo Giordano

Osamělost prvočísel mě nadchla, takže jsem hned začala pátrat po dalších knihách Paola Giordana. Měla jsem strach, že mě Tělo jako román o afghánské misi neosloví, nicméně... Je to moc dobrý... Přečetla jsem to až do posledního písmene doslovu Alice Fremrové (mimochodem výbornýho!), a pak jsem se znovu vrátila k prologu... a kruh spokojenýho čtenáře se uzavřel. Teď přemýšlím, komu z přátel to dám přečíst. Takovej ten pocit, že to nadšení ze čtení musíte s někým sdílet :)

31.07.2016 5 z 5

Hon na ovci Hon na ovci Haruki Murakami

Murakami je můj nejoblíbenější autor, ale cesta za ovcí, která trvá 400 stran… to byl i na mě dost silný šálek kávy. Myslím si, že disciplínu „čtení s porozuměním“ jakžtakž ovládám, ale kdyby nebylo doslovu, zřejmě by pro mě pátrací akce po jehněčím skončila jedním velkým otazníkem. Aby čtenář dobře porozuměl obsahu, měl by nejdřív vystudovat dva až tři semestry japanistiky. Možná by to stálo za to připsat na přebal. Tentokrát tedy spíš čtenářské zklamání… V podstatě jsem to dočetla jen proto, že chci mít přečtené všechny jeho knížky :(

11.07.2016 3 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

První a třetí povídka super, druhou jsem -vzhledem k tématu- přetrpěla.

25.06.2016 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Pár postřehů. K literárnímu stylu autorky nemám jedinou výhradu. Tak jsem na Radčino psaní zvyklá a mám ho ráda. Takže super. Tohle jsem přesně čekala.

Přestože před celkovou koncepcí knihy smekám klobouk, za mě bylo v knize až moc postav a místy mi to přišlo nepřehledné. Přestávala jsem se orientovat v tom, kdo je kdo.

Všechny příběhy jsou si dost podobné. Přemýšlela jsem nad tím, co mi nesedělo, a možná větší kontrast - co je smutné, co tragikomické, co filozofické, u čeho se zasmát... Takhle to je od strany 5 do strany 322 takové pořád stejné. Není to výtka, jen můj pocit.

V knize zůstalo celkem dost chyb, což by se nakladatelství velikosti Motta stávat nemělo.

Každopádně se těším na další kousek. Chtěla bych ho k Vánocům :)

28.05.2016 3 z 5

Zmrzlina s příchutí záměru Zmrzlina s příchutí záměru Olga Path Štiplová

Napíšu to jako Olga. Coby tří set stránkovej verbální výblitek do piče sakra dobrý. Kdybych jezdila tramvají, kde to páchne lidma, kteří melou hovna, čtu tohle a nic než tohle. Jsou tam zápisky, který mě několikrát nahlas rozesmály. Jsou tam postřehy, který jsem si vyfotila „na pak“, protože jsem byla shnilá si je opsat. Stránky o Marii Pojkarové a Arianě Argoni (?) bych vytrhla a sušila na nich houby. Nevím, do jaké míry je knížka autentická, ale pokud je, tak sto bodů za otevřenost. Chce to odvahu jít s kůží na trh, kterej není blešák. Co se týká reflexe světa celebrit a pseudocelebrit, čekala jsem, že bude autorka kritičtější. K některým těm blbečkům byla až moc milosrdná. Vizitka Pavla Novotného na konci je přesně taková, jak si ho představuju. Závěrem bych dodala, že jsem knížkou během čtení zabila velkou vyžranou mouchu, co přiletěla zvenku a rozhodla se mě srát bzučením na lampě. Myslím, že by Olga jednala stejně. Amen.

04.05.2016 4 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Průměrná detektivka, která by klidně mohla být poloviční. Minimální napětí, moc postav, žádná extra zápletka... Třeba s Larsem Keplerem se nedá vůbec srovnávat.

01.05.2016 3 z 5

Boží, boží, boží. Miluju tyhle chytrý a zároveň bizarní věci.

06.03.2016 5 z 5

Prostě na mě zapomněli Prostě na mě zapomněli Jiří Holub

Přestože příběhy s touto tematikou moc nemusím, tohle bylo skvělý!

05.02.2016

Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Přečetla jsem stovky knížek a tahle rozhodně patří mezi mých TOP 10.

20.01.2016 5 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Celá knížka je, vzhledem k věku autora, pecka. Nejvíc ovšem zbožňuju vtípek na straně 147 dole. "... proto jsem si raději na elektronické čtečce otevřel novou knihu - James Joyce, Odysseus... No dobře, kecám, zase Viewegh..." / boží, boží, boží...

03.01.2016 5 z 5

Destrukční deník Destrukční deník Keri Smith

Nechápu rodiče, kteří tohle koupí svým dětem. Vyhodit dvě kila za takovej shit, když by jim mohli koupit normální knížku. To udělá jen bezmozek. Chybí mi v tom deníku už jen stránky: tady přilepte šušně z nosu a sem naserte. Ale to bude zřejmě ve druhém dílu...

26.12.2015

Okamžik všeho Okamžik všeho Shelly King

Neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. Jsou lepší knížky.

26.12.2015 3 z 5

Zpátky ve hře Zpátky ve hře Michal Viewegh

Mně se to líbilo. Jako celek mi to dávalo smysl a z některých point jsem byla vyloženě nadšená. Mám Viewegha ráda a touto knížkou mě určitě nezklamal.

04.12.2015 4 z 5

Malá noční žranice Malá noční žranice Jiří Šimáček

Nebylo to vůbec zlý. Taková ta knížka na dvě odpoledne u vody...

21.10.2015 4 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Škoda, že má člověk velmi brzo jasno, kdo je vrah. Je jasné, že to musí být některá "propracovaná" a "prokreslená" postava, ideálně ta, do které byste to -žeano- nejmíň řekli. Těžko to bude některá z holek, o nichž se v knize hovoří jen okrajově. Jinak super práce, za mě to splnilo všechno, co jsem od knižního thrilleru jako čtenářka očekávala.

21.10.2015 4 z 5

Pálenka: Prózy z Banátu Pálenka: Prózy z Banátu Matěj Hořava (p)

Až moc intelektuální & moc kdoule.

02.08.2015 3 z 5

Přelomový okamžik Přelomový okamžik Tereza Čierníková

Téma jako hodně nepovedená Rosamunda Pilcher, ale těžko to mít autorce – vzhledem k jejímu věku – za zlé. Tohle je povídka, která se píše pro rodiče, kamarády, známé… ale nevydává se, protože za deset let na ni Tereza Čierníková určitě nebude pyšná.

29.07.2015