Monika1717 komentáře u knih
Paní spisovatelka měla asi dalekohled a viděla k nám domů. Pak to jen trochu poopravila.
Nikdy nepochopím, co vede ženy k tomu, aby byly s chlapem, který nepracuje, je líný, nic neumí, tahá z nich peníze a pořád jenom slibuje a kecá.
Co báseň, to poklad. Nejraději mám Jen jedenkrát, umím zpaměti, pamatuji se, jak ji recitovali na Vánoce v televizi. Maryčka, Halfar, Ostrava - další moje lásky. Bezruč a Seifert - nejlepší básníci.
Knihu jsem dostala od syna k Vánocům, přestože on vůbec nejí sladkosti. Sem tam něco vyzkouším, ale většinou ochutnávají kolegyně v práci. Kniha je zajímavá, stačí vyměnit ingredienci a vznikne něco jiného.
Skvělé recepty. Nejčastěji se objevuje kůře, dá se k němu přidat možné i nemožné, doporučuji všem, kteří rádi experimentují a poznávají nové chutě.
Když jsem knihou listovala, tak jsem doslova zįrala, co všechno se dá z luštěnin uvařit. Možná něco zkusím, i když luštěniny nejsou u nás moc oblíbené.
Kynuté těsto - netřeba se ho bát. Podle návodů v této knize upečete dobroty sladké i slané.
Doporučuji všem, koho často honí mlsná a snaží se ji zahnat svépomocí.
Nejlepší Kunderův román. Přečetla jsem kdysi na gymplu, vůbec jsem to nepobrala / ach ta povinná četba /. Až mnohem později jsem pochopila, o co tam vlastně šlo.
Chaos. Četla jsem elektronickou knihu, neustále jsem se vracela, protože mi to nedávalo smysl. Knihu jsem nedočetla, bylo to nad mé síly a chápání.
(SPOILER) Štěpánovy osudy sledujeme po několik let. Otec odejde od rodiny, najde si přítelkyni, stane se vegetariánem, má další 2 děti. Matka bojuje s nedostatkem financí, půjčuje si, pije, onemocní, zemře. Štěpán bydlí se starým dědou, který je tak trochu podivín. Přesto kniha není depresivní, Štěpán na sobě neuvěřitelně pracuje, snaží se plnit cíle, které si dal. A hlavně si nechá poradit, když už neví kudy kam. Knihu doporučuji všem rodičům, kteří své děti nezdravě rozmazlují. A také dětem, které všechno přijímají tak nějak samozřejmě. Aby si uvědomily, že to tak nemusí být vždycky.
1. ročník jsem sledovala a s chutí si přečetla i knihu,která je plná zajímavostí a fotografií.
Knihu jsem si jako dítě vzala na tábor a přečetla ji polovina oddílu.
Nádherné fotografie míst, kam se nikdy nedostanu. Povídání o zvířatech i lidech. Dostala jsem jako dítě k Vánocům.
Další dílo, které ukazuje, jak žít. Jak život prožít a nikoli jen přežít. A když do něčeho spadnete, tak jak vylézt a jít dál. I když je to někdy těžké.
Nejlepší kniha o tom, jak vychovávat děti. Nerozmazlovat a vést k samostatnosti. Měli by si přečíst všichni. A kdo nechce číst, ať si zajde na některou přednášku paní doktorky.
V této knize si vybere každý. Recepty nejsou složité a stačí dodržovat postup a je navařeno. Doplněno velkým množstvím fotografií.
Naprosto úžasný nápad. Vtipný komiks mapující dějiny Čechů.