MoniMonika MoniMonika komentáře u knih

Tři dny, dvě ženy, jedna opice a smysl života Tři dny, dvě ženy, jedna opice a smysl života Karolien Notebaert

Karolien Notebaertová v knize "Tři dny, dvě ženy, jedna opice a smysl života" přináší jedinečný příběh o putování irskou krajinou, kde se mísí osobní zážitky s vědeckými poznatky. Příběh sedmnáctileté Marie a její matky, neurovědkyně, je nejen krásnou cestou po Wicklow Way, ale také hlubokou introspektivní výpravou do nitra lidské mysli. Diskuse o fungování mozku a vlivu myšlenek na naše rozhodování jsou podávány srozumitelně a s citem, což činí knihu přístupnou a inspirativní i pro laiky.

Přestože dialogy mezi Marií a její matkou občas působí trochu uměle a situace jsou místy idealizované, kouzlo irské krajiny a hluboké myšlenky o smyslu života a osobním rozvoji tuto drobnou vadu vyvažují. Ilustrace doplňující text pomáhají lépe pochopit složité vědecké koncepty a dodávají knize další rozměr. Celkově je "Tři dny, dvě ženy, jedna opice a smysl života" hodnotným příspěvkem k literatuře osobního rozvoje, který motivuje čtenáře k introspekci a hledání vlastního potenciálu.

27.07.2024 4 z 5

Co sova ví: Nové poznatky o nejtajemnějších ptácích světa Co sova ví: Nové poznatky o nejtajemnějších ptácích světa Jennifer Ackerman

Kniha "Co sova ví" od Jennifer Ackermanové mě doslova uchvátila. Autorka s neuvěřitelným nadšením a odborností odhaluje tajemství sov, které nás fascinují už tisíce let. Díky moderním technologiím a novým vědeckým objevům se dozvídáme, jak sovy dokážou lovit kořist pod vrstvou sněhu nebo jak se orientují v úplné tmě. Příběhy ze života výzkumníků, které Ackermanová do knihy vkládá, dodávají textu lidský rozměr a hlubokou empatii k těmto tajemným ptákům.

Je zřejmé, že autorka má nejen hluboké znalosti, ale i obrovskou lásku k sovám, což činí tuto knihu čtivou a inspirativní. Každá stránka přináší nové poznatky a překvapivé informace, které vás vtáhnou do světa těchto nočních tvorů. Kniha je nejen skvělým zdrojem informací pro ornitology a milovníky přírody (prostě přesně pro me :), ale i pro všechny, kdo se chtějí nechat okouzlit krásou a tajemstvím sov. Doporučuji všem, kdo mají rádi přírodu a chtějí se dozvědět více o těchto fascinujících ptácích.

15.07.2024 5 z 5

Vlci Vlci Axel Gomille

Axel Gomille ve své knize „Vlci“ přináší dechberoucí pohled na život těchto fascinujících šelem, který mě zcela pohltil a dojal. Kniha je plná nádherných fotografií, které zachycují vlky v jejich přirozeném prostředí s takovou živostí a detailností, že jsem měla pocit, jako bych sama stála uprostřed lesa a sledovala tyto majestátní tvory. Gomille se nesoustředí pouze na vizuální krásu vlků, ale také na jejich komplexní chování, sociální struktury a ekologický význam. Jeho vyprávění odhaluje vlky jako citlivá a inteligentní zvířata, která si zaslouží náš respekt a ochranu. Každá kapitola přináší nový pohled na vlky - od jejich loveckých technik po jemnou péči o mláďata, a ukazuje, jak důležitou roli hrají v přírodním ekosystému.

Nejen fotografie, ale i text samotný je hluboce poutavý a edukativní, přičemž Gomille rozbíjí mnoho mýtů a předsudků, které vlky provázejí. Snaží se ukázat, že vlci nejsou hrozbou, ale nepostradatelnou součástí naší přírody. Jeho popisy pokojného soužití lidí a vlků mě naplnily nadějí a přesvědčením, že s dostatečnou informovaností a správnými opatřeními je možné najít harmonii mezi těmito šelmami a lidskou civilizací. Tato kniha mi nejen otevřela oči k nádhernému světu vlků, ale také mě inspirovala k většímu zájmu o ochranu přírody. Axel Gomille vytvořil dílo, které je nejen vizuálně ohromující, ale také hluboce lidské a plné emocí, čímž zanechává trvalý dojem. Velmi ráda dopouručuji.

05.06.2024 5 z 5

Kavárna na konci světa Kavárna na konci světa John P. Strelecky

„Kavárna na konci světa“ od Johna P. Streleckého je inspirující příběh o sebepoznání a hledání smyslu života. Hlavní hrdina, reklamní manažer John, se ocitne v malé kavárně uprostřed ničeho, kde je konfrontován se třemi zásadními otázkami, které ho přimějí zamyslet se nad jeho životem a cíli. Streleckého jednoduchý, ale hluboký styl psaní vás okamžitě vtáhne do děje a donutí vás přemýšlet o vlastních hodnotách a směřování.

Tato kniha, plná moudrosti a životních pravd, je napsána lehkým a přístupným způsobem, což z ní činí snadno čitelnou a zároveň hluboce dojímavou. „Kavárna na konci světa“ vás jemně pobídne k tomu, abyste se zastavili, zamysleli se nad svým životem a nalezli odvahu udělat změny, které vás přiblíží k naplněnému a smysluplnému životu. Je to inspirativní a povznášející čtení, které může každému z nás pomoci najít cestu k vnitřnímu klidu a štěstí.

18.05.2024 4 z 5

Fakta musí zatančit Fakta musí zatančit Mariusz Szczygieł

"Fakta musí zatančit" od Mariusze Szczygieła je fascinujícím pohledem do světa reportáže a žurnalistiky. Autor, známý svou schopností poutavě přiblížit skutečné příběhy, v této knize představuje různé aspekty reportážního žánru, včetně jeho tvůrčích technik a etických dilemat. Přináší čtenářům nejen zajímavé příběhy, ale také se zamýšlí nad tím, co znamená být reportérem a jaké jsou hranice pravdivosti v literatuře non-fiction.

Szczygiełovy zkušenosti a hluboké pochopení světa reportáže ožívají v sérii esejí, které odhalují složitost a krásu tohoto žánru. Jeho přístup je vyvážený, empatický a zároveň kritický, což čtenáři umožňuje nahlédnout do zákulisí tvorby reportáží. Kniha také poskytuje cenné lekce pro ty, kteří se chtějí do tohoto žánru ponořit, a odhaluje, jak může reportáž přeměnit obyčejná fakta na poutavé příběhy, které zanechávají trvalý dojem.

"Fakta musí zatančit" je povinnou četbou pro všechny, kdo mají rádi literaturu faktu, reportáže a příběhy, které balancují na hranici reality a umění. Szczygieł dokazuje, že dobrá reportáž je nejen informativní, ale také inspirativní a emocemi nabitá, čímž zanechává čtenáře přemýšlet o světě kolem nich.

09.05.2024

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

"Bylo nás pět" od Karla Poláčka je jedním z nejoblíbenějších děl české literatury, které oslovuje čtenáře všech generací. Vyprávění formou dětského deníku, ve kterém se setkáváme s pěticí chlapců z malého českého městečka, je plné humoru, dobrodružství a nostalgie. Hlavním hrdinou a vypravěčem je malý Petr Bajza, syn majitele obchodu, který spolu se svými kamarády zažívá různé lumpárny, ale také první vážné životní zkušenosti.

Poláčkovým největším talentem je schopnost zachytit dětskou fantazii a pohled na svět s velkou dávkou humoru a jemné ironie. Čtenář se při četbě často přistihne, jak se usmívá nad roztomilými příhodami kluků a jejich nápady. Kniha také nese hlubší témata přátelství, loajality a hledání vlastního místa ve světě. Poláček v ní dokonale zobrazuje atmosféru meziválečného Československa, při užívání využívá bohatého jazyka a autentických lidových výrazů.

"Bylo nás pět" je nadčasovým příběhem, který vás chytne za srdce a přenese do světa dětství, kde je každá výzva dobrodružstvím a každý přítel pokladem. Je to kniha, ke které se budete rádi vracet, a to nejen pro její humorné momenty, ale i pro hluboké poselství o přátelství a odvaze. Pokud hledáte knihu, kterou vás zahřeje u srdce a zároveň se rozesměje, "Bylo nás pět" je skvělá volba.

07.05.2024 3 z 5

Mrtvá z Charlottenburgu Mrtvá z Charlottenburgu Susanne Goga

"Mrtvá z Charlottenburgu" od Susanne Goga je strhující historická detektivka, která vás přenese do Berlína roku 1923, do doby inflace, politických nepokojů a pouličních bojů. Komisař Leo Wechsler se po dovolené na ostrově Hiddensee vrací do víru vyšetřování vraždy Henriette Straussové, bojovnice za práva žen a lékařky, její smrt v jejím charlottenburské vile je zahalena tajemstvím. Wechsler se potýká s nejasnými stopami a spletitými indiciemi, které ho vedou od nemocnice po zakouřené kluby a setkání s barvitými postavami berlínské bohémy.

Goga mistrně vykresluje atmosféru Berlína ve 20. letech, kde se mísí radikální politické hnutí s bohatým kulturním životem. Její postavy jsou komplexní a plné emocí, což dává příběhu hloubku a autenticitu. Vyšetřování postupně odkrývá mrazivou pravdu, a napětí se stupňuje, když se sám Wechsler ocitá v ohrožení. Díky svému poutavému příběhu a realistickým postavám je "Mrtvá z Charlottenburgu" napínavým příběhem, který vás udrží v napětí až do poslední stránky. Tato kniha je skvělou volbou pro všechny milovníky historických detektivů, kteří ocení

07.05.2024 5 z 5

Pokání Pokání Ian McEwan

"Pokání" od Iana McEwana je strhující a emocionálně nabitý román, který zkoumá sílu lidského svědomí a tíhu viny. Příběh se zaměřuje na třináctiletou Briony Tallis, jejíž dětská naivita a nesprávný úsudek vedou k tragické chybě, která má dramatický dopad na životy všech kolem ní. McEwan mistrně vykresluje vzrušující atmosféru předválečné Británie a umožňuje čtenářům prožít vývoj postav v čase a prostoru.

McEwanova schopnost zachytit složitou lidskou psychologii dělá z "Pokání" jedinečné dílo. Popisy a dialogy jsou přesné a emotivní, přičemž kniha řeší zásadní otázky morálky, odpuštění a pokání. Čtenář je vtáhnut do Brionyina světa, kde se snaží napravit své chyby a hledá cestu ke smíření. "Pokání" je román, který vás dojme a přiměje vás přemýšlet o důsledcích našich činů. Je to kniha, která zanechává trvalý dojem a nabízí silný pohled na hluboká témata, která jsou univerzální a nadčasová.

05.05.2024 2 z 5

Spi, bledá sestřičko Spi, bledá sestřičko Joanne Harris

"Spi, bledá sestřičko" od Joanne Harris je gotický román, který vás zavede do temného a atmosférického světa viktoriánského Londýna, kde se prolínají tajemství, vášeň a temné intriky. Příběh sleduje malíře Henryho Chestera a jeho mladou manželku Effie, jejichž vztah se na první pohled zdá idylický, ale brzy se odhalí jeho temné stránky. Jak se tajemství a skryté motivace jednotlivých postav postupně odhalují, čtenář je vtažen do labyrintu lásky, nenávisti a pomsty.

Autorčina schopnost vykreslit detailní prostředí a sugestivní atmosféru je fascinující. Harris vás provádí světem malířských salonů, honosných domů, ale také temných uliček a ponurých nevěstinců, přičemž neustále udržuje pocit napětí a záhadnosti. Effie, záhadná a krásná manželka Henryho Chestera, se stává středem tohoto příběhu plného mystiky a temných tajemství. Každá stránka skrývá nový zvrat, který vás nechá dychtit po dalším. "Spi, bledá sestřičko" je kniha pro všechny milovníky gotických románů, která vás nenechá klidnými až do poslední stránky.

05.05.2024 3 z 5

Jen jeden svět Jen jeden svět Renata Šindelářová

Kniha "Jen jeden svět" od Renaty Šindelářové je jako ponoření se do hlubokého moře emocí a nečekaných zvratů. Bianka a Daniel, hlavní postavy příběhu, se stávají vašimi průvodci touto fascinující cestou plnou tajemství a nadpřirozena. S každou stránkou jsem cítila, jak mi kniha proniká pod kůži, až jsem se ocitla v jejich světě, plném otázek a překvapení. Doporučuji tuto knihu všem, kteří touží po dobrodružství plném emocí a záhad.

05.04.2024 5 z 5

Vášeň a přítomnost Vášeň a přítomnost Maci Daye

Kniha Vášeň a přítomnost od Maci Daye přináší ucelený pohled na vědomý přístup k sexualitě v partnerských vztazích. Autorka se zaměřuje na prohloubení intimity, aniž by nabízela rychlá nebo povrchní řešení. Namísto toho klade důraz na emocionální propojení a přítomnost, které mohou vztahům pomoci překonat rutinu a stagnaci. Praktická cvičení obsažená v knize umožňují čtenářům zamyslet se nad vlastním přístupem k intimitě a nabízí konkrétní kroky k posílení vztahu. Díky svým znalostem z neurovědy a psychoterapie poskytuje Maci Daye odborný vhled do problematiky, aniž by působila přehnaně teoreticky. Tato kniha může být užitečným nástrojem pro páry, které se chtějí vědomě zaměřit na zlepšení svého vztahu a hledají nový pohled na sexualitu a vzájemné napojení.

03.10.2024 3 z 5

Jež se stala sluncem Jež se stala sluncem Shelley Parker-Chan

Román Jež se stala sluncem od Shelley Parker-Chan mě hluboce zasáhl svou podmanivou kombinací historické věrnosti a neuvěřitelného příběhu o síle vůle. Kniha nás zavádí do surového světa 14. století, kdy Čína byla rozervána válkou, hladomorem a beznadějí. V tomto neúprosném prostředí se zrodí hrdinka, která přes veškerou nepřízeň osudu bojuje nejen za své přežití, ale za právo na existenci. Příběh sleduje dívku, která po tragické smrti svého bratra převezme jeho identitu, aby unikla zmaru a bezvýznamnosti. Tento akt zoufalství je však také začátkem cesty za mocí, slávou a znovuobjevením sebe sama. Shelley Parker-Chan mistrovsky kombinuje epické bitvy s hlubokými osobními konflikty, kdy hrdinka čelí neustálým dilematům a morálním výzvám. Styl psaní je bohatý, evokativní a vtahující – každá stránka je plná obrazů, které čtenáře doslova přenesou do drsného světa plného bolesti, naděje a ambicí. Emocionální hloubka postav je dechberoucí – Ču, která se odvážně postaví nepřízni osudu, nás provází příběhem, který je stejně srdceryvný jako inspirující. Přes všechny krutosti, kterým čelí, její odhodlání a síla vůle rezonují s každým, kdo se kdy snažil překonat nemožné. Jež se stala sluncem je nejen poutavým historickým románem, ale také příběhem o tom, jak daleko je člověk schopen zajít, aby dosáhl svého osudu. Tento román je opravdovým pokladem pro každého, kdo hledá příběh, který ho nenechá chladným a přiměje ho přemýšlet o své vlastní cestě a identitě.

25.09.2024 5 z 5

Věci, které září Věci, které září Václav Cílek

Václav Cílek v knize Věci, které září opět ukazuje své umění kombinovat mystiku a realitu, přičemž jeho poslední esejistický počin je fascinujícím výletem do světa umění a jeho vlivu na naše vnímání světa. Tato kniha, vzniklá v obdobích pandemie a intenzivní spolupráce s fotografem Ivanem Zubaľem, zaujme čtenáře svou bohatou paletou témat, od slovenských umělců a jejich magických příběhů až po historické a filozofické úvahy o umění. Cílkova schopnost propojit osobní introspekci s velkými otázkami lidské existence je nejen obdivuhodná, ale také nesmírně podnětná. Kniha se vyznačuje krásně zpracovanými fotografiemi, které dokonale doplňují texty a umožňují hlubší pochopení vybraných témat.

Na čtenáře může kniha působit jako výjimečný mix inspirace a výzev, kdy Cílek ne vždy nabízí snadné odpovědi, ale rozhodně podněcuje k zamyšlení. Jeho eseje o umělcích jako Petr Nikl, František Skála či Alfons Mucha vytvářejí jedinečný kontext, který čtenářům odhaluje, jak umění může být klíčem k hlubšímu porozumění světu kolem nás. Ačkoliv se někteří čtenáři mohou cítit ztraceni v nekonečných asociacích a teoretických úvahách, přesto je nemožné nezůstat fascinován jeho schopností přetavit složité myšlenky do uchvacujících obrazů. Věci, které září jsou nejen intelektuálně stimulující, ale také emocionálně nabíjející, a nabízejí unikátní pohled na to, jak nás umění může spojovat s hlubšími vrstvami reality.

05.09.2024 5 z 5

S hlavou v oblacích: Vítězství nad gravitací S hlavou v oblacích: Vítězství nad gravitací Richard Dawkins

Richard Dawkins ve své knize „S hlavou v oblacích: Vítězství nad gravitací“ mě naprosto uchvátil. Je to neuvěřitelně poutavé čtení, které vás vezme na cestu od dávných mýtů o létání až k nejmodernějším technologiím, které se snaží překonat gravitaci. Dawkins má jedinečnou schopnost spojit složité vědecké koncepty s poetickým nádechem, což z této knihy dělá nejen vzdělávací, ale i inspirující zážitek. Když čtete o tom, jak se evoluce postarala o to, aby ptáci, netopýři a dokonce i rostliny našli svůj způsob, jak létat, nelze se ubránit obdivu k přírodě a k lidské touze napodobit její kouzla.

Kniha je navíc nádherně ilustrovaná, což ještě více umocňuje její kouzlo. Jana Lenzová svou prací skvěle doplňuje Dawkinsův text, a výsledkem je dílo, které vás nejen obohatí o nové vědomosti, ale také potěší vaše estetické smysly. Pokud vás někdy fascinovalo létání nebo jen máte rádi knihy, které vás donutí přemýšlet a snít, „S hlavou v oblacích“ je přesně to, co byste si měli přečíst.

22.08.2024 5 z 5

Udělej to jako racek. Vy... se na to! Udělej to jako racek. Vy... se na to! Lea Blumenthal

Kniha "Udělej to jako racek. Vy... se na to!" od Ley Blumenthal je svěží a přímočarou příručkou, která má za cíl motivovat čtenáře k větší odvaze a sebedůvěře. Přímočarý jazyk a jednoduché rady mohou být pro někoho osvěžující, zejména pokud hledá rychlou a snadnou motivaci. Na druhou stranu, pro ty, kdo očekávají hlubší vhled a konkrétnější kroky, mohou některé pasáže působit příliš zjednodušeně.

Přesto nelze popřít, že kniha má svůj šarm a může být pro mnohé čtenáře inspirativní. "Udělej to jako racek. Vy... se na to!" nabízí pohled na osobní růst s nadsázkou a humorem, což je dnes v záplavě seriózních self-help knih příjemná změna. Pokud tedy hledáte něco lehčího a méně konvenčního, tato kniha by mohla být právě pro vás. Celkově je to průměrná, ale sympatická kniha, která si zaslouží tři hvězdičky.

10.08.2024 3 z 5

Nefritové město Nefritové město Fonda Lee

Nefritové město od Fondy Lee je jedinečným klenotem v žánru urban fantasy. Příběh zasazený na ostrov Kekon, kde dva soupeřící klany bojují o nadvládu nad mocným nefritem, který dává svým nositelům nadlidské schopnosti, mě naprosto pohltil. Zápletka plná intrik, rodinných sporů a politického napětí mě nenechala ani na chvíli vydechnout. Hlavní postavy Lan, Hilo a Šae jsou dokonale vykreslené a jejich vztahy jsou plné emocí, napětí a nečekaných zvratů.

Co mě na knize nejvíce zaujalo, je její schopnost vtáhnout čtenáře do propracovaného světa, který je inspirován asijskou kulturou, ale zároveň je originální a svěží. Akční scény jsou napsané s takovou dynamikou, že jsem se cítila, jako bych byla přímo uprostřed boje. I přes pomalejší rozjezd kniha postupně nabírá na tempu a její dramatické finále mě doslova přikovalo ke stránkám. Nefritové město je začátkem slibné trilogie, kterou si žádný milovník fantasy nesmí nechat ujít.

01.08.2024 5 z 5

Velké knižní dobrodružství aneb Jak se dělá knížka Velké knižní dobrodružství aneb Jak se dělá knížka Stéphanie Vernet

"Velké knižní dobrodružství aneb Jak se dělá knížka" od Stéphanie Vernetové je fascinujícím průvodcem světem tvorby knih, který nejen informuje, ale i inspiruje čtenáře všech věkových kategorií. S detailním pohledem na každý krok procesu od prvotního nápadu až po distribuci knihy do knihkupectví a knihoven, tato kniha nabízí širokou paletu informací o tom, jak se kniha rodí a putuje až ke svému čtenáři. Ilustrace od Camille de Cussac dodávají dílu nejen estetickou hodnotu, ale i vizuální přitažlivost, čímž čtenáře vtahují do každého aspektu tvorby knihy.

Vernetová se nebojí prozkoumat jak tradiční, tak moderní techniky a trendy v knižním průmyslu, což činí tuto knihu nejen edukačním, ale i aktuálním průvodcem pro každého, kdo se zajímá o literaturu a tvorbu knih. "Velké knižní dobrodružství" je skvělým doplňkem do knihovny každého milovníka knih a dětem poskytuje cenné vhledy do světa, který se jim denně otevírá skrze stránky jejich oblíbených příběhů.

10.07.2024 5 z 5

Věž Věž Skye Warren

"Věž" od Skye Warren je nezapomenutelným závěrem vášnivé trilogie, který vtáhne čtenáře do hlubin emocí a temnoty. S každým slovem autorčina pera se rozpaluje plamen touhy a nečekaných zvratů, které udržují napětí až do poslední stránky.

Hlavní postavy, Avery a Gabriel, jsou zde nejen prostřednictvím slov, ale v díle jsou zhmotněny s rozjitřenými emocemi a složitými vztahy. Jejich souboj se světem kolem sebe i se sebou samými představuje cestu plnou strasti a vášně, která čtenáře pohltí a nechá ho dechnout až do samého konce.

"Věž" není jen knihou, je to dobrodružství do nitra lidské duše, kde se míchají temné touhy a bolesti, vášeň a trápení. Každá stránka je jako tah na šachovnici, který vás posunuje k dramatickému finále, ať už jste připraveni na to, co se za ním skrývá, či nikoliv.

11.05.2024 5 z 5

Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

"Bez dcerky neodejdu" je dramatický a emotivní příběh založený na skutečných událostech, který zachycuje strhující boj ženy o svou svobodu a bezpečnost své dcery. Betty Mahmoodyová, americká matka, se vydává s manželem a malou dcerkou na cestu do Íránu, která se brzy mění v noční můru. Její manžel ji zadržuje v Íránu proti její vůli a odmítá ji pustit zpět do USA s jejich dcerou. Kniha popisuje Bettyinu odvahu a odhodlání uniknout z této pasti a získat zpět svobodu pro sebe a svou dcerku.

Příběh je plný napětí a emocí, které vás vtáhnou do Bettyina světa, kde se musí postavit proti silným kulturním bariérám a život ohrožujícím rizikům. Každý krok, který podniká, ji přibližuje k vytoužené svobodě, ale zároveň ji vystavuje nebezpečí. Vyprávění zkoumá mateřskou lásku, odvahu a lidskou sílu čelit extrémním situacím. "Bez dcerky neodejdu" je kniha, která vás zanechá s pocitem úžasu nad lidskou odolností a inspiruje k uvědomění si hodnoty svobody a rodinných vazeb.

05.05.2024 2 z 5

Dítě z Osvětimi Dítě z Osvětimi Lily Graham

"Naděje v Osvětimi" od Lily Grahamové je srdceryvný historický román, který vás zavede do hrůz koncentračního tábora Osvětim během druhé světové války. Příběh se zaměřuje na Evu Adamiovou, mladou židovskou ženu, která navzdory nelidským podmínkám přivede na svět dceru jménem Naděje. V místě, kde naděje byla vzácným pokladem, Eva a její novorozená dcera představují světlo a sílu, které dokážou čelit i těm nejtemnějším momentům historie.

Kniha vás vtáhne do drsné reality života v Osvětimi, ale také vám ukáže nezlomnou vůli a mateřskou lásku, které pomohou Evě přežít. Autorčina schopnost vyprávět příběh s citem a empatií vám umožní plně pochopit, čím si Eva procházela. S každou stránkou budete cítit napětí, smutek, ale také náznaky naděje, které drží Evu naživu. "Naděje v Osvětimi" je knihou, která zůstane s vámi dlouho po jejím přečtení, protože nám připomíná, že i v těch nejtemnějších chvílích lze najít světlo. Tato kniha je povinným čtením pro všechny, kteří hledají inspiraci a lidskost v tváři hrůzy.

05.05.2024 4 z 5