monushka komentáře u knih
Střídání vypravěčů se do tohoto srdcervoucího příběhu hodilo. Měla jsem tušení, kam bude vyprávění směřovat, ale takový závěr jsem nečekala. Ten mě doslova rozbil.
Knihu z prostředí taterů jsem četla poprvé. Přečteno jsem měla rychle. Už mám koupený i druhý díl.
Kniha, kterou je obtížné hodnotit hvězdičkama. Příběh sám o sobě je smutný. Na alkoholismu není nic veselého. Co mě oslovilo je styl psaní pana Formánka. Vše píše tak, jak si myslí, nevodí nikoho za nos a nikomu nenasazuje růžové brýle. Panu Formánkovi přeji, aby se mu při jeho boji s "černým drakem" dařilo! A těším se na další jeho knihu.
Vynikají kniha!!! Četla jsem jedním dechem a nemohla jsem se odtrhnout. V mnoha pasážích jsem zadržovala strachem dech a měla jsem husí kůži po celém těle, ale prostě jsem musela číst dál a dál.
Zbožňuji v pomalu nadcházejícím vánočním čase číst knihy s vánoční tematikou!
Vánoční koleda je klasika, která vždy zahřeje na duši a vykouzlí úsměv na tváři. A navíc v sobě nese poselství v naději na lepší zítřky.
Tentokráte jsem poslouchala audio knihu v angličtině.
Zajímavá kniha, která mě přiměla zamyslet se nad svým životem, ve kterém jsem šťastná a spokojená. Je lákavá představa tajemné knihovny, ve které můžete prožívat různé životy, když momentálně v tom svém nejste spokojení.
Ačkoliv se jedná o knižní jednohubku, dojem při čtení je veliký. I přes útlost knihy cítíte atmosféru Vánoc a pořádnou zimu. V příběhu je zakomponováno téma Magdaléniných prádelen, o kterém jsem již četla v jiných knihách. Co mě však nikdy nepřestane udivovat je fakt, že se vůbec něco takového mohlo beztrestně konat.
Katovu dceru mám ve své knihovně od jejího vydání v roce 2011. Nechápu, proč jsem čekala jedenáct let na to, až se do ní začtu, když jsem jí měla přečtenou na tři večery. Ačkoliv se nejedná o žádný přehnaný krvák, kniha má spád, nabízí rozvíjející se příběh hlavních postav a i nemalou dávku napětí. Doma mám ještě další tři díly, tak doufám, že se k nim dostanu dříve než za několik let.
Překrásný příběh! Když jsem se dozvěděla, že autor na románu pracoval šest a půl let, šetřila jsem si čtení jak se dalo a vychutnávala jsem si každé písmenko. I přes velké množství postav jsem se v nich neztrácela a věděla, o kom je řeč. Klub nenapravitelných optimistů je plný emocí. Autora jsem si hned přidala mezi oblíbené a těším se, až se začtu do Zaslíbených zemí.
Vyprávění na mě působilo značně chaoticky. Ztrácela jsem se ve vypravěčích a ve všech postavách. V tomto případě mi vadilo i přeskakování v časových rovinách. Četla jsem mnoho knih s touto tematikou, tato ale bohužel spadá do kategorie velmi špatně zpracovaných.
Autorku jsem si oblíbila už při čtení Tajemství hedvábného vějíře. Ale s další její knihou jí mám ještě radši. Obdivuji, kolik času věnuje nastudování tématům, které ve svých románech rozebírá. Líbí se mi, že při psaní je originální a její náměty jsou neotřelé.
Viděla jsem film, který se mi však nelíbil. Vůbec jsem netušila, že film je podle literární předlohy, která je báječná! Je škoda, že autor povídku více nerozvinul či z ní neudělal román.
Tak tohle bylo něco! Styl vyprávění vám nedovolí odložit knihu dříve, než jí dočtete. Přesně takovéhle příběhy zbožňuji.
Většinou nečtu to, co spousta čtenářů v různých čtenářských skupinách vychvalují až do nebe, ale u této knihy mě zaujala obálka. Musím souhlasit s tou spoustou čtenářů vychvalujících tento román. Je to krásná kniha, u které mi i slza ukápla.
Čtivá kniha, jejíž příběh je děsivý. Konec mi přišel lehce odfláknutý, vysvětlení jen takové povrchnější.
U této knihy jsem strávila pár pěkných večerů. Už se těším, až si přečtu pokračování :)
Nádherná kniha! Ve své knihovně jsem hledala nějakou knihu, která by se mnou strávila jen pár příjemných večerů a výběrem jsem se trefila. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout.
Krásný vánoční příběh plný zázraků. Přesně to jsem potřebovala číst o první svátek vánoční.
O šachách v podstatě nic nevím, takže jsem si myslela, že mě kniha nebude moc bavit. Ale autor a překladatel dokázali to, že při každé popisované partii jsem byla součástí hry. Moc pěkný příběh, který se netýká jen šachů. Seriál jsem doposud neviděla, jako první vždy sáhnu po knižní předloze.