Mooneylan

Miluju Kingovy krátké příběhy. Tyto jsou super, je z toho cítit jeho klasická tvorba. Knihovník mě nadchl víc, než Pes.

(SPOILER) Spíš ospalá, než slovanská. Spíš díra, než trhák...
Na knihu jsem se opravdu moc těšila. Sleepy Hollow je téma, které mě opravdu hodně baví a jako film od Tima Burtona neměl chybu. A se slovíčkem "slovanská" byla pro mě kniha neodolatelným cílem. Po jejím přečtení jsem byla ale zklamaná. I když si autor dal evidentně práci s dohledáním některých historicky přesných termínů, zapomínal na příběh.
Ten jako kdyby neměl vůbec prostor se vybudovat a nastolit tu správnou atmosféru. Vše se děje rychle a nesmyslně. Čtenáři je tajemný jezdec "dost šumák". Celou dobu se těšíte na to "slovanské". Co z tohoto slovíčka ale dostanete je pouze umírající bůh uprostřed lesů, příslib pohanských rituálů hluboko v lese, u jejichž ohňů se ani nestačíte ohřát a korunuje to pár stránek na dvorci boha Roda. A aby toho nebylo málo, zdánlivě zajímavá romantická linka započne, vygraduje a vyhasne během několika nepodstatných stran.
Věřím, že kdyby se autor rozhodl své dílo rozšířit a obohatit o více detailů, s chutí si ho přečtu znovu a dám pět hvězdiček. Teď to ale bohužel udělat nemůžu...

Konečně se hlavní hrdinové vymanili z nudných pasáží a začíná se dít něco zajímavého! U všech bohů, proč jsem začala číst mangy, když mají takové cliffhangery!!! :D

(SPOILER) Skvělá kresba, čtivý příběh. Nevím, kam se s tím hermafrodismem hlavní hrdina dostane, ale bude to nářez :D

Miluji povídkové knihy. Obzvlášť, jde li o horory. Knihu doporučuji každému, kdo si se svým čajem o páté v dekadentním salónku rád vychutná i trochu té klasiky.

Sedmnáctý díl báječné série Mýty se mi konečně dostal do rukou. Po událostech v předchozím díle je zde otevřeno mnoho nových témat, ale žádné nedojde k řádnému konci. Otevírá se tak prostor pro budoucí vyprávění, které rozhodně nebude na škodu. Tři velké příběhy bez konce, nový král severního větru a malá pohádková dobrodružství. To vás čeká v tomto nesmrtelném komiksu!

Mám ráda knihy s tématem magie. A toto téma ve spojení s mangou zní jako super nápad! Příběh teprve začíná, ale věřím, že z naivního vyprávění se brzy vyklube celkem drsná zápletka! Palec nahoru za skvělou kresbu.

Pokračování bláznivé série Scottieho Younga Nesnáším Pohádkov. Myslíte si, že Pohádkov je procházka růžovým sadem? Pro Gertrudu určitě ne! A vlastně ani pro obyvatele Pohádkova, kteří jí přijdou do cesty... 3:)

Nádherný francouzský komiks o chlapci, který zažívá dobrodružství pouze na stranách svých knih. Jednoho dne, když dočte poslední stránku poslední knihy ve vesnici se rozhodne, že je potřeba dobrodružství zažít na vlastní kůži.
Skvělá kresba, nádherný příběh, krásná vazba. Silně doporučuji pro rodinné potěšení ze čtení a pro budoucí generace malých čtenářů :)

Klasika.. další cliffhanger! :D Na to si u mangy prostě musíte zvyknout, i když u tak napínavých kousků jako je Zaslíbená Země Nezemě to bolí. Na druhou stranu jsme se posunuli někam dál a víme zase o něco víc. A jestli jste si mysleli, že v předchozích dílech šlo do tuhého...inu, šeredně jste se pletli ;)

Asi to nebude moje nejoblíbenější manga, ale nemůžu upřít zajímavý nápad a zpracování. Hezky jsem si u čtení odpočinula

Proč jsem se dala na čtení mangy? Inu, potřebovala jsem se dozvědět, proč to lidi tak žerou. A doteď vlastně nechápu, co na tom mají. Nervydrásající scény, stres z toho, jestli hrdinové přežijí, cliffhangery na konci každého titulu... Ne, nic pro mě.... fakt. Nemá to smysl... Nedělejte to... Nečtěte mangu... A DEJTE MI SAKRA DALŠÍ DÍL!!!!

Dobrý no... Zase mám pocit, že se stala spousta věcí, ale další spousta věcí se otevřela a já chci číst dál!!! Jinak cením fór se superhrdiny (obzvláště s Pinochiem v kolčkovém křesle). Palec hore a těšení na další díl.

Kulma drát, to je nářez! Ta zelenovlasá holčička, která vypadá na první pohled tak roztomile, je ve skutečnosti dospělá žena, která už třicet let bloudí pohádkovým světem a nemůže ven...a je tak trochu psychopat. Na druhou stranu, vůbec se jí nedivím. Být na jejím místě, chovala bych se stejně...a sakra bych si to užila! Mwahahahaaaaa!!!!

Hra o tebe, první Sandman, které jsem kdy přečetla. Teď v karanténě čtu celou sérii znovu, hezky popořadě a konečně mi dává příběh Hry o tebe smysl :D
Ne že by nedával smysl i na poprvé, ale měla jsem ho trochu vytržený z kontextu, který si teď už umím dosadit.
Příběh se sice odehrává ve Snění, ale velkého Snivce tady potkáme jen na několika stranách. Celý příběh je o princezně Barbie a jejích přátelích, kteří se jí snaží zachránit před zrádnou Kukačkou. Když tak nad tím přemýšlím, neměli jste také někdy pocit, že vaše sny napadl parazit...kukačka? Zvláštní nad tím přemýšlet....a vzpomínat si.

Sandmana jsem četla poprvé na střední škole, kdy jsem na něj narazila v dětském oddělení (jaký to poklad!) naší městské knihovny. Četla jsem ho vždy na přeskáčku, ale i tak mě vtáhl do svých snových sítích a nepustil. Nyní ho čtu tak, jak to má být, hezky popořadě, díl po dílu. V Údobí mlh se blíže podíváme na zoubek Peklu, které je zde skvěle popsáno, stejně jako různé panteony světových (i mezisvětových) božstev. A kdo nakonec získá klíč k Peklu, kterého se vzdal samotný Lucifer? (aha, tak tady začal ten seriál!!!). To už se dozvíte sami. Jediné, co vám mohu říct je, abyste vstoupili a tiše našlapovali. Nikdy nevíte, komu byste mohli narušit sen...

Jeden z mých oblíbených Kingových románů. V roce 2020 snad ještě aktuálnější, než kdykoli jindy. Když Kapitán Trips, vražedná chřipka zachvátí Zemi, není úniku! Leda byste měli štěstí a přežili... Pak se ale ženete do náruče samotnému ďáblu! Nebo obstojíte?
Post apokalyptický příběh plný napětí, přátelství, naděje a znovuzrození rozhodně stojí za přečtení. Stejně jako jeho adaptace v seriálové minisérii. Plánuje se remake, tak zbystřete! :)

Sen noci svatojánské nebo tisíců koček.. Metamorfóza díky egyptskému bohu nebo dokonce uvěznění samotné múzy. Ať se otočíte kamkoli, Sen je s vámi a vy s ním. Doporučuji lehce přikusovat k odpolední kávě.

Někdy se jen narodíte a žijete svůj život. Někdy se ale může stát, že se narodíte někomu, kdo sní.. A pak už váš život nikdy nebude stejný. Můžete se totiž stát vírem snění a Morpheus pak bude mít nelehký úkol...
Domeček pro panenky ale není jen o víru snění. Je o honu na uniklé noční můry i snové země. Je o naději, Touze a příslibu věčného života. Stačí zavřít oči...

Když si myslíte, že můžete vyvolat a zajmout Smrt a místo toho se vám podaří zajmout Sen... No, podle mě by bylo lepší zemřít. Zahrávat si s Věčnými pro vás totiž nikdy neskončí dobře. Ať už jste obyčejný člověk, nebo třeba Lucifer.
Preludia a Nokturna jsou prvním dílem nesmírné, fantastické a snové série Sandman, která vás očaruje a ze svých snových světů už vás nepustí. Dokonalá kresba, dokonale propracovaný svět a silné charaktery. Doporučuji k šálku earl graye a smyčce ambientní hudby.