Moudd Moudd komentáře u knih

Vrah a srdcová dáma Vrah a srdcová dáma Fan Vavřincová (p)

Nebylo to špatné, dobře se četlo. Ale proč tam snad každá z žen aspoň jednou omdlela? Už to bylo fakt otravné a přehnané,jak pořád někdo omdléval, každých pár stránek......

30.04.2024 3 z 5

Koldům v Litvínově Koldům v Litvínově Jan Beneš

Ucelený přehled od záměru stavět až po Koldům v dnešní době.
Plány,půdorysy,fotky (některé už ne moc kvalitní),úryvky z dobových novin, vzpomínky pamětníků,spousta údajů.
Celkově velmi dobře čtivé a zajímavé. Bavilo mě vyprávění,jak se v Koldomu lidem žilo v různých obdobích.
Za mě opravdu povedená kniha !

10.12.2023 5 z 5

Beze stopy Beze stopy Eva Brykner

Na knihu jsem se moc těšila,ale jsem docela zklamaná. Teď půjdu proti proudu,ale souhlasím s "martineden" a "MarieBerky". Konec nečekaný,ale jinak rozvleklé a tuctové.
Každopádně je to teprve prvotina, příště už to bude určitě lepší,talent autorka rozhodně má.

08.10.2023 3.5 z 5

Ztracen v džungli Ztracen v džungli Yossi Ghinsberg

Miluju survivaly a tenhle byl za plný počet hvězdiček.
Viděla jsem pak i film,ale to už nebylo ono, dějově se i místy rozcházel s knihou. Kniha nesrovnatelně lepší!

02.04.2023 5 z 5

Kořist Kořist Yrsa Sigurðardóttir

Pro mě nejlepší z jejích knih. Zase něco trochu jiného. Napínavé a mrazivé nejen prostředím.

01.04.2023 5 z 5

Naše poslední tajemství Naše poslední tajemství A. R. Torre (p)

Takový nenáročný, předvídatelný thriller pro ženy. Duel mezi manželkou a ženou, která jí chce manžela ukrást. Ale dobře se četlo, odpočinkové.

13.12.2024 4 z 5

Remoska v moderní i babiččině kuchyni Remoska v moderní i babiččině kuchyni Alena Doležalová

Nejlepší kniha pro pečení a vaření s remoskou. U každého receptu uvedeno,zda je pro 2 nebo 4 litrovou remosku, čas pečení a foto hotového pokrmu.
Vše velmi přehledné, naprostá spokojenost.

04.12.2024 5 z 5

Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Docela povedený thriller od české autorky.

02.08.2024 5 z 5

Dokonalé dvojče Dokonalé dvojče Sarah Bonner

Čtivé,plno zvratů,bavilo mě to.
Je to autorčin debut a povedl se. Doufám, že brzy bude do češtiny přeložen i její druhý thriller.

04.07.2024 5 z 5

Po vlastní ose: Hedvábnou stezkou na střechu světa Po vlastní ose: Hedvábnou stezkou na střechu světa Jolana Sedláčková

Za mě super cestopis. Zajímavý, zábavný, čtivý. Skvělé fotky a mapky.

09.08.2023 4 z 5

Hory a nekonečno Hory a nekonečno Viktorka Hlaváčková

Úžasná kniha,velmi čtivá a zajímavá, místy přímo napínavý survival. Spousta krásných fotek. Doufám, že Viktorka brzy napíše další knihu ze svého putování.

20.06.2023 5 z 5

Cyklistickým peklem Cyklistickým peklem Jan Kopka

Moc mě to bavilo, četla jsem to jako survival.

22.04.2023 5 z 5

Jediná Jediná Klára Jarunková

Kniha z mého dětství,tehdy se mi moc libila.

11.04.2023 5 z 5

Rusko sužuje pandemie Rusko sužuje pandemie Jana Vagnerová

Mě to bavilo. Napínavé, děsivé, vtáhlo mě to do děje.
Zajímalo by mě pokračování. Na "goodreads " má pokračování pod názvem Živí lidé hodnocení 4 hvězdičky. Tak aspoň jsem si k tomu přečetla recenze,u nás to už asi nevyjde.

10.04.2023 5 z 5

Moloch - Hledání rovnováhy Moloch - Hledání rovnováhy Jiří Švejda

Má oblíbená kniha z doby socialismu. Švejda má úžasný talent vystihnout atmosféru i pocity jednotlivých postav.

07.04.2023 5 z 5

Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Líbilo se mi to,ale na to, že autorka osobně opravdu vylezla na Manáslu,jsem čekala víc.
Víc do hloubky při popisech, víc autenticity z hor. Víc zúročit, že tam nahoře opravdu byla.Takhle to klidně mohla napsat z domova od počítače, aniž by měla jakékoliv zkušenosti.

05.04.2023 4 z 5

Neplakej Neplakej Mary Kubica

Dobré,ale trochu rozvleklé.První polovinu knihy se skoro nic nedělo,zato poslední třetina byla nabitá dějem i zvraty.Ta neměla chybu!Kdyby se zredukoval počet stran první půlky,knize by to jen prospělo.

03.05.2018 3 z 5

Zeměpisná šířka nula Zeměpisná šířka nula Windsor Chorlton

Úžasná,napínavá kniha.Hodně čtivá.Přesvědčila i 3 teenagery z příbuzenstva,že některé knihy stojí za to přečíst.

29.04.2018 5 z 5

Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

Moc se mi to líbilo,dobře čtivé a napínavé.Zvraty,falešné stopy,ani chvíli jsem se nenudila.Byla jsem opravdu zvědavá,jak to dopadne.

28.04.2018 5 z 5

Samorostka Samorostka Marcela Mlynářová

Autorka bývala vtipná,měla dobré postřehy,ráda jsem ji četla.Ale její poslední knihy jsou jen nudná popisování jejích cest.Nejnovější knihu jsem si půjčila v knihovně v naději,že se zase objeví její humor.Bohužel!Ztráta času,nedonutila jsem se dočíst.

28.04.2018