mpb1913 komentáře u knih
Kresba funguje perfektně, děj trochu slabší. Jako celek jsem já si knihu užil, dcera pro změnu prý větší kravinu nečetla.
Brutální doba, brutální místo, temný příběh a to vše umocněno skvělou kresbou. Cestu kostí si užijete.
Krásná jednohubka s milým koncem. Díky povedené kresbě jsem si tohle sci-fi na jeden večer fakt užil.
Hodnotím jako celek po přečtení všech osmi dílů. Jsem stejně jako u série s Hynkem Tasem z Boru nadšen. Velká, krásná pohádka pro dospělý kluky, která se odehrává ve známých kulisách Prahy, Českého Krumlova, ale i Lokte, Hradce Králové a dalších míst což románu pro mě ještě přidává na atraktivitě. Nechci nijak spoilerovat, tak jen napíšu, že rozloučení s hlavní postavou je přímé, chlapácké, dojemné a za mě to autor zakončil skvěle. Rozhodně si postavy oblíbíte a dočtete příběh dokonce za což budete krásně odměněni.
Třetí díl se nijak moc neliší od předchozích dvou, i zde je velký důraz kladen na vztah Robin x Cormoran. Co se týče napětí, akce a brutality začíná autorka mírně přikládat pod kotel, tak uvidíme kam bude série pokračovat dál.
No překvapivě žádná nuda, rozehráno spousta malých příběhů které dohromady daly jeden fakt fungující celek. Trochu masakr na závěr mi tam úplně neseděl, ale spokojenost.
Na knize je poznat, že je trochu vousatější. Dnes by autor přidal trochu syrovosti, brutality a sexu což by v tomto případě určitě nebylo na škodu. Na mě působila tak nějak roztomile dětinsky a určitě ji doporučím svým čerstvě náctiletým dětem.
Nějak extra vtipná mi teda kniha nepřišla, děj o ničem, nevím za co bych dal více hvězdiček.
Velmi dobrý nápad, s ještě lepším vyústěním, základní koncept je vážně výbornej. Škoda toho balastu okolo ( zuby, skákání ve větvích, dýchání přes pistole, pobíhání po rychlíku atd.), trochu komornější atmosféra by v tomto případě na čtenáře určitě zapůsobila více.
Hodně, opravdu hodně mi to připomíná Červenku. Opět retrospektiva, tentokrát do války na
Balkáně a opět má HH soka kterému mám chuť držet palce. Pointa není nijak přeplácaná jako u Pentagramu, není to ani žádný nesmysl jako v Nemesis prostě výborné.
Nemám moc co napsat. Po trošku slabší Nemesis je Pentagram opět návrat k 5*. Je tam akce, napětí, alkohol, záhada, prostě HH v plné formě. Snad jen ten závěr, kde autor přimotal i Olega byl trošku přes míru, ale to už jen rejpu.
Tak na takovéhle knihy jsem asi moc jednoduchej (čti blbej), ale o čem to kurva bylo? Co to všechno ty vole mělo znamenat? Nelíbil se mi styl psaní, nelíbil se mi děj, nelíbilo se mi nic. Autor se snažil čtenáře šokovat a možná i vyprovokovat k nějakému hlubšímu zamyšlení, ale já sem nepochopil o čem. Sem jen celou dobu přemýšlel nad tím, jestli mi stojí za to tuhle hovadinu číst. Ale podle celkového hodnocení není chyba v knize, ale asi ve mě.
Pro současného středoevropana je Čangi úplně jiný svět, něco jako Mordor nebo Západozemí, něco co je jenom v knížkách. Přitom to není tak dávno, kdy to bylo místo které zlomí, ohne nebo aspoň pokřiví i ten nejpevnější charakter, místo kde pár zrnek rýže navíc rozhoduje o životě či smrti, a kde vejce má cenu zlata. Jen jeden člověk si dokázal podmanit tohle místo, a proto se stal Králem a to se neodpouští.
Jak jsem byl zklamaný z jedničky, tak dvojka se líbila. Děj nebyl tak zběsilý a člověk víc pronikl do myšlení postav. Sem nečekal, že Václav I mi bude sympatičtější než jeho otec.
Moje hezčí polovička se u toho svíjela smíchy, tak sem to během dvou dnů přehrkal v autě a překvapivě to šlo. Nemám moc rád humoristické knížky, nemusím Saturnina ani Jeevese, nemusím Ernesta Goodbodyho ani Švejka, můžu jen Oveho a teď i Marii III z Kostky.
Bez litrů krve, bez psychopatického vraha, bez charismatického vyšetřovatele, bez napětí, všude jen vítr, sníh, mráz, tma a soby. Na mě to ale překvapivě fungovalo dobře.
Nemá rád knihy z prostředí velkoměst a drogového podsvětí, proto jsem tuhle knihu dlouho odkládal. Na druhou stranu mám rád alkohol v jakékoliv podobě a jakémkoliv množství, takže pocity které prožívá hlavní hrdina mi často přišli dost povědomé.
HH mě zajímal víc než příběh samotný a doufám že v dalších dílech se s ním seznámím trochu důvěrněji než tomu bylo v díle prvním.
Málo Orma, málo Fina. Olaf Tryggvasson těmhle řízkům nesahá ani po kotníky.
Z celé série se mi líbila nejmíň. Před panem Součkem klobouk dolů.