Mufka komentáře u knih
Zaujal mě název i obálka, začátek mě moc nebavil, ale potom jsem se už začetla. Myšlenka zajímavá, opakuje se v různém zpracování (nejen v této knize). Svět asi tohle potřebuje, ale je zřejmě dost náročné, začít mnohdy u sebe. Na sebe je člověk přece jen většinou přísnější než na své okolí.. :-)
Zajímavý vhled do života a společnosti Saúdské Arábie. Kniha má pěkné fotografie, škoda jen, že jsou v černobílém provedení. Zaujaly mě i odkazy, které autorka dává jako zajímavosti ke shlédnutí např. na youtube.
Strašně moc jsem se těšila do Istanbulu, kde jsem chtěla strávit aspoň týden touláním po tomhle zajímavém městě. Bohužel přišla situace s covidem a já mám aspoň na nějaký čas s výletem utrum. Snad proto sahám po všem, co se Istanbulu a Turecka týká. Kniha má zajímavé ilustrace a je rychlým a stručným seznámením s městem.
Knihy této autorky mám ráda, příběhy, události i zážitky - ať už své nebo jiných - vždy popisuje s laskavostí sobě vlastní.
Tento titul jsem poslouchala v audioverzi a musím říct, že jsem si myslela, že ji rozhodně nedoposlouchám a divila se, jaké "šílenství" se kvůli knize strhlo v knihovnách při jejím vydání. Nakonec jsem vydržela, namluvená je zajímavě a našla jsem si v poslechu i zajímavé myšlenky.
Někdy ve čtvrtině knihy jsem si ji dala do kolonky "Právě čtených" a při té příležitosti si přečetla i komentáře. Zas tak strašné, jak by se mohlo po přečtení komentářů zdát, to nebylo. Prostě oddechovka, která popisuje jednu z profesí, o které možná dost lidí sní nebo má o ní možná zkreslené představy.. :-) Jako i u jiných povolání, někde to jde, někde ne, někdo nese potíže profese hůře a někdo s větším nadhledem. Rozhodně je to určité nahlédnutí pod pokličku delegáta.
Milé čtení, u některých historek jsem se pobavila a musím říct, že jsem ráda, že mě podobná zkušenost (zatím) minula :-) Asi bych na to neustále zkoušení a hledání neměla náladu :-)
Mám tyhle povídky ráda, jsou plné pohody a vždycky pohladí na duši, i mimo období svátků. Nejsem si ale jistá, jestli zcela chápu povídky Pepy Snětivého :-) Ať už tady v této konkrétní knize nebo v jiných, které jsem četla dříve :-)
Kdyby překladatel raději nechal knihu ve slovenštině, udělá lépe. Že je slovenština relativně příbuzná ještě neznamená, že z ní umí každý překládat. Jinak příběh docela zajímavý, ale podruhé už bych po něm asi nesáhla.
Výborná a zajímavá kniha, s dobrým zpracováním, nechybějí ani potřebné statistiky. Zaujmout by měla nejen fotbalové fanoušky :-)
Autorčiny knihy mám ráda, proto jsem sáhla i po této. Začátek se mi trochu táhl, stále jsem čekala, kdy už se Lyssa vydá na své dobrodružství a tu část jsem si pak užila. Je to zase jiné prostředí, a to mě baví. Určitě si u toho člověk příjemně odpočine.
Kniha mě zaujala názvem, a protože jsem od něj četla už i jinou knihu, byla jsem dvojnásob zvědavá. Milá a čtivá kniha vás vtáhne do některých částí Montevidea, která bych ráda navštívila a porovnala, i když je jasné, že ta místa už pravděpodobně ani neexistují.
Kniha přímo určena na letní dovolenou k bazénu nebo na pláž, kde se taky odehrává děj téhle knihy. Typicky dovolenkové čtení.
Čekala jsem další knihu prodchnutou vzdycháním a podrobným popisem sexu, ale kniha mě příjemně překvapila. Měla zajímavý děj, pěkně propracované postavy a já se těším na další pokračování.
Pěkná obálka, ale... :-) Nějak jsem čekala něco jiného, ještě do půlky jsem si říkala, že dlouho už sem nic tak blbého nečetla, ale s blížícím se koncem mě to nějak ukolébalo a výsledek není až tak strašný. Název je asi trochu zavádějící, ale jako jo... Po té, co jsem si knihu střídavě půjčovala a vracela a půjčovala a vracela (protože obálka se mi fakt líbila), jsem ji teda dočetla. Nemůžu ale tvrdit, že bych ji s klidným srdcem čtenářům doporučila.
Původně mě zaujala autorka, chtěla jsem knihu pro mamku, protože jsem si myslela, že by se jí postavy, mající blízko k Maďarsku líbily, ale nakonec jsem po přečtení od toho nápadu upustila. Kniha je určitě zajímavá, místy jsem sice měla problém s vulgarismy nebo některými situacemi, místy je kniha až syrová, ale po přečtení to všechno tak nějak do sebe zapadá.
Po knize jsem sáhla, protože mám ráda Finsko a vše kolem, ale příběhy jsou to chvílemi až drsné, každopádně rozhodně uvěřitelné. Znovu mě to donutilo k zamyšlení, že vlastně můžu být ráda za to, kde a kdy žiju, i když samozřejmě nikde nic není jen růžové :-)
Když jsem viděla název knihy, nevěděla jsem, co přesně si představit, ale příběh mě zaujal, hlavní postavy byly sympatické a zajímavé a vyřešení celého příběhu mě prostě bavilo.
Dobrá oddechovka, měla jsem po ruce i předchozí díl, takže jsem nemusela na pokračování, jak do vlastně dopadne čekat. V předvánočním období se mi líbily a hodily starosti a radosti řecké vesničky, které se také odehrávaly v tomhle období.
Kniha se mi líbila, čekala jsem oddechovku a taky ji dostala. Měla jsem po ruce oba "díly" najednou, takže jsem se rovnou mohla pustit do pokračování.