musska musska komentáře u knih

Vánoce v knihkupectví Vánoce v knihkupectví Jenny Colgan

Trochu nevím, jak jsem se k téhle knize dostala, že by kvůli výzvě? Ale to je trochu podvod, když to je knihkupectví a ne knihovna. No co třeba se mi do ruky dostane něco, co bude víc pasovat do tématu.

Ke knížce-zhltnuto za víkend při čekání na letišti, takže čtivost dobrá, vánoční romantika (v létě) no dobrá, Edinburgh nádhera, ale zpátky na průměr to dostává trochu předvídatelná "zápletka" a ne moc sympatická Carmen, takže celkem za tři, no.

29.07.2024 3 z 5

Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Dlouho mi tu ležela.Nebyl důvod,pro mě jako stvořená, chovám včely a pracuju v laborce.K tomu brilantní vyprávění P.Maye,paráda.

15.07.2023 5 z 5

Prodavač minulostí Prodavač minulostí José Eduardo Agualusa

Vybrané kvůli výzvě.Rozhodně nelituji.Příběh s nečekanou gradací,jen v průběhu vyžaduje větší soustředění.Následný vhled do Angolských reálií a historie přijme rozšíření obzorů.

10.09.2022 4 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Občas narazím na knížku, která když nečtu, na mě nedočkavě čeká, a tajně "pomrkává" i když jsem třeba v práci. Hrdinové postávaj a čekaj, než se bude moct jejich příběh před mýma očima odehrávat dál.
Za mě rozhodně tato minisérie ještě lepší než Světla, ale když se holky objevily, měla jsem fakt radost :-)

06.02.2022 5 z 5

Praha v srdci Praha v srdci Renáta Fučíková

Konečně. Poslední knížka do výzvy. nechala jsem se vést žebříčkem u výzvy a mám radost z výběru. Pár let jsem v Praze žila, teď jsem sice vesničanka, ale Prahu mám v srdci. A tohle byla krásná připomínka mnoha míst. Navíc spoustu zajímavých minipříběhů, o kterých by rozhodně stálo za to dozvědět se něco víc.

27.12.2021 5 z 5

Příběhy nečekaných konců Příběhy nečekaných konců Roald Dahl

Skvělé, nejvíce se mi líbila ta s výletem do Paříže. Živě jsem si představovala jak manžel zcela úmyslně zdržuje, i když ví, že jí to přivádí k šílenství a přivádělo mě to k šílenství.

17.11.2021 5 z 5

Stovka černých šicích strojů Stovka černých šicích strojů Elias Hirschl

Originální román ano,ale už se mi to zdálo moc alternativní.Možná kdyby mi bylo šestnáct a brala to jako intro ke studiu psychologie, ale teď už mě to tak nepohltilo. Ztrácela jsem se, kdy jsou to zážitky a kdy výmysly a ty psycho-teorie byly skoro nečitelný. Ovšem když si člověk představí takovou práci mít síla a klobouk dolů.

25.08.2021 2 z 5

Kocourova tajná mise Kocourova tajná mise Frauke Scheunemann

Winston a Kira. Povedená dvojice, přátelé navždy. Psáno z pohledu kocoura, zábavné...proč si lidi prostě někdy neolíznou uši, aby věděli, že se mají rádi?

07.02.2021 5 z 5

Můj brácha se jmenuje Jessica Můj brácha se jmenuje Jessica John Boyne

Vyprávění třináctiletýho kluka,silné, velmi uvěřitelné, čím vším si musí projít sourozenec, jehož idol brácha, je ségra. Hrozný ty rodiče, škola..vtipná postava trenéra fotbalu..četlo se to jedním dechem, dva večery. Skvělé fakt.

28.01.2021 5 z 5

Pachatelé dobrých skutků 2: Duchaři Pachatelé dobrých skutků 2: Duchaři Miloš Kratochvíl

Ani druhý díl série nezklamal. Tihle dva kluci jsou prostě super. Aby pomohli neváhají "googlit" řešení :) Moc nás s tohle večerní čtení před spaním bavilo.

28.01.2021 5 z 5

Američtí bohové Američtí bohové Neil Gaiman

Trochu víc se mi líbilo Nikdykde, tady jsem se místy ztrácela, trochu jenom, aby to nevyznělo moc kriticky. Líbil se mi Stín, moc, se svým "mirkodušínovským" postojem, hlavně na závěr. Nechci spoilerovat, ale ten závěr mi přišel skvělej.

28.01.2021 4 z 5

Noc Noc Elie Wiesel

Sáhla jsem po ní kvůli výzvě. Je tenká nezanechá šrámy, jsem si říkala. Ach jo, všechny takovýhle knihy-přímé svědectví...dokument v podstatě, zanechají šrámy. A musí to být, aby se nikdy nic takového neopakovalo.

22.11.2020 5 z 5

Dům v nebi Dům v nebi Amanda Lindhout

Uf tak to byla síla. Téměř nelze odložit. I když člověk ví, že to "dobře" dopadne (jinak by knížka nevznikla) místy se tomu už nechce věřit. Nechápu, kde brala sílu, vždycky ji našla, někde ze dna...a islám...no hrůza, fakt si všechno odůvodní, jsou v právu...

18.09.2020 5 z 5

Královna brouků Královna brouků Maya Gabrielle Leonard

Tohle bylo teda zase napínavé, ještě víc než první díl...a pozor spoiler...už se nemůžeme dočkat dalších dobrodružstvích.

14.09.2020 5 z 5

O botě, která si šlapala na jazyk O botě, která si šlapala na jazyk Pavel Žiška

...
Novodobé jezinky
k jídlu pijí ryzlinky,
poznáte je okamžitě
jsou to vaše maminky.
:-D

30.08.2020 4 z 5

Vítejte na onom světě Vítejte na onom světě Tonya Hurley

Četlo se to dobře, to jo, ale téma mě nezaujalo, moc americké...všechno na téhle knížce bylo moc americké...a hlavní postava spíš nesympatická, povrchní...konec knížky byl nějak moc rychlý v porovnáním se zbytkem.

30.08.2020 2 z 5

Podivuhodný nosorožík Podivuhodný nosorožík Maya Gabrielle Leonard

Brouky jsme měli rádi i předtím, na tom se nic nemění. Drželi jsme palce Darkusovi a spol. až do konce a takovou skrýš v nábytkovém lese bychom taky chtěli.

24.08.2020 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Trochu mi trvalo se do téhle knížky začíst, ale jakmile se tak stalo nechtěla jsem ji odložit. Fakt zajímavý vhled do archívů a popis práce takového hledání...ale to že je to napsané jako román, mě nadchlo.

24.08.2020 4 z 5

Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři Miloš Kratochvíl

Kniha je především o přátelství dvou kluků a jak se někdy musí porvat a pak společně zasmát. Četli jsme ji s nadšením a těšíme se na další díly, snad se do knihovny brzy vrátí.

03.03.2020 5 z 5

Nejtemnější hodina Nejtemnější hodina Erin Hunter

Závěr série opět povedený, po předchozím zaváhání, nás naopak takhle šestá kniha úplně vtáhla. Škoda, že už se s Ohnivým loučíme, rozhodně nás moc bavil.

05.01.2020 5 z 5