mynonka

Poslední dobou se těch knih o knihách vyrojilo hodně. Nemohu říct, ze tahle by byla moje nejoblíbenější, ale velké plus za bližší seznámení s knihami, ne pouze o jakýsi výčet. Napsala jsem si Mrtvá a živá do svého čtecího seznamu a těším se, až se budu bát.

K dokonalosti maličko chybělo, ale už dlouho jsem s knížkou nešla i na záchod. A ten humor mi přesně seděl. Od první kapitoly jsem byla "zaháčkovaná" a tak to má být. Moc doporučuji.

Já si vzpomínám, jak sem si říkala po prvním dílu, že pokračování si už nepřečtu. Nakonec přečetla, protože Darcy. A udělala jsem sakra dobře! Poslední dva díly jsou nadupaný akcí a zvraty a čtenář se nejen nenudí, ale ani nemůže odtrhnout. Těším se, co dalšího na nás Darcy vymyslela.

(SPOILER) Kniha se dobře čte a obsahuje dost zajímavých zvratů, které si ovšem pečlivý čtenář dokáže předem domyslet. Jediný opravdu velký nesmysl mi přišel hluboký vztah mezi Colem a Olivií, vytvořený během pár dnů, z nichž minimálně ten první se nesnášeli.
Ale je to napínavé a je jen správně, že pachatel vás zajímá víc než milostná linka.

Kniha začala klišoidně a bála jsem se, že celá příběhová linka bude plytká, ale dočkala jsem se zvratů a vztahová linka byla zase skvěle napsaná, jak to Lin umí.
Tři hvězdy málo, čtyři moc. Kroniky prachu to nebyly, ale za mě lepší průměr.

Oproti jedničce to bylo nadupané akcí a napětím. Skoro jsem občas zapomněla dýchat.
Jediný problém pro mě byla ta neustálá romantika, která se objevovala i ve chvílích, kdy to nebylo potřeba, a působilo to až násilně vecpané (což se děje i v jiných jejích knihách). Já jim to občas prostě nebaštím.
Ale na konci jsem samozřejmě zamáčkla slzičku a už se těším na další díl.

Kniha se mi líbila trochu méně než ty předchozí. Asi proto, že mi ještě před samotnou vraždou došlo, kdo bude vrah a proč. Jelikož nejsem Hercule Poirot a u Klevisové se mi to stalo poprvé, nebude to pravděpodobně mou inteligencí (byť bych si to ráda myslela :D). Ale i tak se kniha četla velmi lehce a rychle a postavy byly skvěle vykresleny. Akorát prostředí tentokrát nebylo tak atraktivní, jak jsem v jejích knihách zvyklá. Přesto pěkné čtení.

Musím říct, že to bylo 90% času výborné. Není to žádná složitá literatura, ale Darcy umí skvěle vtáhnout do děje a nenudit vás ani minutu. Její postavy jsou sympatické a navození atmosféry opět na jedničku. Co se týká konce, je poněkud úsměvný a přehnaný, ale já jsem si čtení moc užila :).

Během čtení knihy se z Markéty stane vaše kamarádka. Tím pádem psát nějakou kritiku na knihu je vlastně komplikovaná věc. Ale pravda je, že se to strašně dobře čte a do max. dvou dnů jste na konci. Poslední kapitola sice působí lehce nadbytečně, ale zase končíte v opitmistickém duchu, a o to asi šlo. Jediným zádrhelem pro mě byla část s Brnem, kdy jsem jako několikaletá brněnská náplava drtila mezi zubama něco o Pražáčcích :D.
Závěrem...líbilo se mi to, mělo to dostatek sebereflexe, četlo se to opravdu dobře, takže doporučuji :).
( Ps: Celou knihou jsem přemýšlela, že vlastně seznámení s chlapem pro ni teď bude dost jednoduché: předá knihu se slovy: "Jestli i po přečtení budeš mít zájem, tak se ozvi". :D)

Markétiny knihy se mi hrozně dobře čtou. Nejen, že vždy vymyslí pěkný příběh, ale umí si udržet napětí a opravdu vystihnout dnešní dobu a s tím spojená sociální média a problémy, nejen partnerské, s nimi a dobou spojené. Nebojí se toho a píše z čistý přirozenosti a není tam cítit žádný rádoby umělecký tlak. Opravdu velké plus má u mě za nečekaný zvrat, i když by si někdo mohl říct, že to je klišé, tak v jejím podání ani náhodou. Piš dál, Markéto, bavíš mě i dojímáš.

Hodnotím 4* stejně jako předochozí díl, avšak... oproti prvnímu dílu je kniha napínavější, zajímavější a odhaluje mnohem víc z tohoto světa. Dala bych mu tedy hvězd 5, ale BOŽE.... to "chci Aspena...ne, chci Madoxe...ne, chci Aspena..." se nedalo vydržet. Chtěla jsem s ní doslova zatřást a zakřičet jí do obličeje: "tak už si vyber!!!".
Také mi u hrdinky chybí větší tvrdohlavost a stálost v rozhodování. Když něco udělá, tak si za tím má stát, a ne, že se za chvilku na to za všechno omluví. A to, co všechno odpustila Madoxovi... fuuuha...
Po dlouhé době jsem se však konečně do něčeho dokázala začíst, takže pro mě je to úspěch :).

Milá Beth Revisová, ty mě nepřestaneš překvapovat :). Nejlepší díl trilogie. Kniha se nedala odložit. Postava Syna konečně dostala sympatickou tvář a přišla jsem mu na chuť. Jediné, co mi vadilo byla mininálně dvě zbytečné smrti, které se vezou na momentálním trendu většiny knih nyní vycházejících autorek (z nichž některé sama autorka jmenuje ve svém poděkování). Také jsem čekala, že planeta nám bude více představena, nejen jedna malá oblast. Ani další zvířecí obyvatele jsme nepotkali. Ale i tak je to velmi čtivá záležitost a svých 5* si zaslouží.

Pěkný příběh :). Zase jiný pohled na dystopický svět. Kniha se četla velmi rychle a příjemně. Rozdílné typy písma u dvou odlišných a přesto stejných hrdinů byla milé zpestření. Problém je v té citové stránce. Nějak jsem z toho nic necítila. Je zde plno obětí (některé opravdu hodně šokující), a přesto žádná nebyla podle mě dostatečně oplakána. Jediné uvěřitelné jsou vzájemné city hrdinů. I když "viděl ji, okamžitě se to v něm hnulo a hned se zamiloval" mi trochu vadilo. Jinak doporučuju a těším se na další díl :).

Tahle kniha je prostě kouzelná. Nepamatuju si, kdy naposledy jsem se cítila být součástí příběhu a kdy mi postavy tak přirostly k srdci, jako zde. Možná je to tím časovým rozmezím, ale při čtení máte pocit, jako byste ten příběh znali (možná i žili) už roky a obyvatelé Nočního cirkusu byli i vaše rodina. Romantická linka byla tak krásná, že jsem občas skoro nahlas zalapala po dechu :). Samotný popis cirkusu, různých stanů a všemožných aktrakcí je něco, co vás dostane. Spisovatelka je úžasná vypravěčka. Těším se na její další dílka :). Doporučuju všem :).

Tohle jsem teda nečekala. Autora jsem neznala a neměla jsem od něj velká očekávání, ale tohle byla jízda. Navíc jsem se opravdu bavila, suchým humorem i absurditou některých momentů. Odkazy na scifi seriály a místa v ČR (jako motorest Melikana) taky cením. Navíc skvěle namluveno panem Písařovicem, jehož hlas nejde nemilovat.

Mám ráda knihy, kde se prolíná víc časových linií a kde hlavní hrdinky nejsou tuctové ženy. Přemýšlím, jestli by příběh fungoval i bez té duchařiny, ale k téhle autorce už to prostě patří. Jediné mínus byly některé zdlouhavé pasáže ke konci, kdy už vlastně všechno víte a nechápete, o čem těch dalších x stran ještě bude. Přesto hodnotím knihu velice kladně a těším se na každou její další.

A to jsem si myslela, že na fantasy už jsem stará. Těším se na další díl!

Povedená povídková sbírka. Nejlepší povídky za mě byly od Jany Pavlouškové, Markéty Lukáškové a Michaely Klevisové. Díky za tento počin, DK.

U této knihy bych uvítala původní rozdělení na dva díly. Čtené v kuse to ke konci působilo zdlouhavě. Také se hůře hodnotí, jelikož první část byla mnohem lepší než druhá. Přesto čtivé, i když se autorka začíná trochu opakovat. Co však vítám, jsou ilustrace až po ději a ne naopak, jak se dělo v předchozích knihách.

Trochu mi to připomínalo film Kosmetička a zvíře, ale bylo to moc příjemné čtení. Romantická linka mohla být trochu víc propracovaná, ale jinak si nestěžuji.