mysticblueriver

Ze začátku mi to přišlo moc kruté, smutné, že bych knížku odložila ... s každým dalším vykreslením "příběhu života" jsem pronikala do podstaty a v závěru mi bylo až líto, že to musí tak skončit. Krásné dílo.

Krásný styl psaní, hluboký příběh. Knihu jsem si vychutnávala a jsem ráda, že se stala součástí mé knihovny.

Prvním románem od JMS jsem potěšena a zcela spatřuji v jeho díle jeho směr, myšlenky a styl ve psaní, který se odráží, pokračuje a nadále se lépe rozvíjí v následujících románech.

Příběh mě zavedl zpátky do dětství plného dobrodružných knih z Divokého západu, Jacka Londona a Zane Grey. Kniha se mi líbila o to víc, že vycházela ze skutečnosti, z jejíž linie nevybočovala. Popisy přírody a přežití byly tak věrohodné, že se nešlo od vyprávění odtrhnout.

Kniha napsaná krásným jazykem, ve které najde snad každý i kousek sebe. Jsem ráda, že tato kniha je v mé knihovně a určitě se k ní někdy vrátím.

Kniha byla opravdu vynikající! Těším se na další případy.

No to snad ne - můj závěr po dočtení. Celý děj by se dal shrnout do jednoho článku v ženském časopise. Ano, kniha je psána čtivě, má spád, je to oddechová literatura. Ale čekala jsem od toho něco víc. Celá myšlenka knihy je dost jednoduchá až stupidní a tím koncem to fakt završilo. Takže celkem zklamání. Ale za tu čtivost dávám 3 hvězdy.

Vyprávění se mi moc líbilo, četlo se lehce, často mě rozesmálo. Těším se na filmové zpracování.

Opravdu silný příběh plný odhodlání a svobodné vůle, příběh o velkém a nikdy nekončícím přátelství, příběh o víře ve velkou osudovou lásku. Román je vystavěn na jednoduché zápletce, či životním příběhu v překrásném prostředí "Skaláku" za velmi kruté válečné doby. Děj je tedy jednoduchý, nicméně, tak jak jej píše sám život a tak to ve skutečnosti je.... A pak co jiného taky v té době mohlo působit jako útěcha na duši, než víra v lásku, přírodu a přátelství.

Tak to je ta jedna z knih, která se právem řadí do oddělení hodnotné literatury. Takovou velkou osobnost, jakým byl John Muir si nelze nezamilovat. Kniha ve mně zanechala již nesmazatelný doživotní dojem... "Hory volají a já musím jít" ...

Tato kniha mě dostala. Krásné, smutné, tak silné a plné emocí. Jedná z mála knih, která už zůstane v srdci a které opravdu věřím!!!

Konec jako z filmového plátna, jinak takový průměr ... ale i přesto se pustím do dalšího dílu, že prý je to s každým jeho dalším dílem lepší a lepší ...

Ještě lepší než první díl, není co dodat, prostě skvělé.

Opět kniha od Simmela, která skvěle vykresluje danou problematiku. Řádím ji k těm hodně depresivním a smutným. I přesto mi kniha hodně dala, velmi se mi líbila a opět doporučuji k přečtení i do knihovny.

Má neoblíbenější kniha autora, tedy i pro mě nejlepší a doporučuji ji k přečtení.

tak tímhle si mě "fantasy" naprosto získalo!

Tak jsem po té senzaci kolem této knihy po ní také sáhla... Styl byl od začátku čtivý, to ano, ale pořád jsem čekala, co že se tedy bude dít, co že ta dívka z vlaku zahlédne? Kdy nastane ten čtenářův šok! A nic takového nenastalo ani do konce... Kniha mi připomněla styl Gillian Flynn, nicméně to už tu jednou bylo, právě u ní... Takže asi tak.