nada3314 Online nada3314 komentáře u knih

Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Knihu jsem si koupila z hecu, přišla mi na poslední chvíli, abych se mohla zúčastnit společného čtení. Zaujala mě svou přenádhernou obálkou a dobou ve které se odehrává. Mám detektivky ráda, tak jsem se do ni pustila. Čekalo mě veliké překvapení jak mě čtení této knihy bavilo, každý úsek jsem zhltla ani nevím jak. Jestli vyjde pokračování s chutí si ho přečtu.

22.09.2021 4 z 5

Zlo pod sluncem Zlo pod sluncem Agatha Christie

Po dlouhé době jsem sáhla po Agathe a byla to skvělá volba. Hercule je úžasně mazaný detektiv. Ráda se zas někdy k nějaké detektivce z této série vrátím :-)

22.09.2021 4 z 5

Aristokrat Aristokrat Antonín Mazáč

Ani tomu nemůžu uvěřit, že jsem se po více než roce dočkala pokračování této mé milované série s Alexandrem Krausem. A čekání se opravdu vyplatilo. Autor je mistr v detektivních příbězích, to už jsem se, né jednou přesvědčila. Z prvního dílu jsem byla fakt hodně nadšená, autor umí skvěle barvitě popisovat jak osoby, tak prostředí ve kterém se děj odehrává.

Nebudu skrývat, že jsem zase čekala trochu něco “jemnějšího”. Byla jsem připravená na skvělou detektivní linku, se skvělými hlavními hrdiny a na nějaký ten případ z Karlových Varů, který je potřeba vyřešit…

To jsem se, ale neskutečně spletla...

Tentokráte autor vyzdvihl své spisovatelské umění ještě o level výš, a příběh postrčil do thrillerových výšin. Místy jsou scény opravdu brutální a myslím, že by se za ně nemuseli stydět ani mí oblíbení Fitzek s Carterem. Některé scény jsou tak šílené, že jsem si musela zakrývat při čtení oči…Při čtení takových scén si vždycky říkám, kde na to ti autoři chodi?? Tohle se fakt nedá vymyslet… Nebo jo? :-))

Ze začátku děj plyne pozvolna, nenásilně se seznamujeme s novými postavami- je jich tam dost, ale neměla jsem problém se orientovat...Autor nás opatrně vede Karlovarským podsvětím, odhaluje policejní práci a vše krásně doplňuje můj oblíbený toho času novinář Saša Krausů a jeho přítelkyně policistka Andrea. Nechci se rozepisovat o ději, hodně toho je nastíněno v samotné anotaci knihy. Moc se mi líbilo, jak postupně děj gradoval a zároveň přitvrzoval. V tomhle je autor opravdu MISTR!

Dlouho bych přemýšlela, co knize vytknout a stejně bych na nic nepřišla. Mám moc ráda tento typ příběhů a autor se mi opravdu trefil do vkusu….Tento THRILLER můžu opravdu doporučit všem milovníkům tohoto žánrů… Neodpustím si poznámku na závěr - škoda, že takových českých autorů Mazáčů není víc ;-) to by se nám to četlo … Děkuji za čtenářský zážitek!

14.09.2021 5 z 5

Kdo o tom ví? Kdo o tom ví? Lesley Kara

Čtení spíš oddychovějšího rázu - nenadchne neurazí.. Nečetla jsem si anotaci, tak jsem nevěděla o čem příběh bude. Nemám ráda alkoholiky, tak to byl asi ten hlavní problém proč jsem si k hlavní hrdince neutvořila žádný vztah. Stránky se , ale otáčejí samy - nemůžu vzít čtivost. Za mě 3,5 hvězdy.

12.09.2021 4 z 5

Víno a čáry Víno a čáry Luanne G. Smith

Skvělý úvodní díl série…Mám pocit, že se nám tady zrodila příjemná fantasy.

Kniha má přenádhernou obálku, která mě lákala všude, kde jsem na ni narazila, že si ji zkrátka musím přečíst…

Nevím, proč jsem čekala větší pohádku, asi jsem se nechala strhnout komentáři, ale pro mě to byl zajímavý mix žánrů – fantasy, detektivky a nechyběla ani špetka romantiky, čarodějnic a víno! Kdyby mi někdo tuto knihu daroval s nějakým dobrým francouzským vínem, vůbec bych se nebránila, tento příběh totiž svádí si ke čtení pár skleniček dopřát ;-)

Postavy jsem si zamilovala a velmi oceňuji i originální téma: o vinných čarodějkách jsem četla poprvé a musím uznat, že autorka má hodně velkou fantazii nechápu, kde na toto přišla  Příběh je naplněný magií, kouzly, démony a snad vším co k pěkné fantasy patří. Jsem moc ráda, že si nakonec ke mně cestu našla. Vůbec mě příběh nezklamal a už teď se moc těším na pokračování. Věřím, že autorka má ještě co nabídnout. Moc hezky se mi to četlo a doporučuji jako odpočinkové čtení třeba mezi thrillery.

27.08.2021 4 z 5

Klíč Klíč Kathryn Hughes

Minulost jedné ženy skrývá klíč k budoucnosti druhé!

Tohle byla opravdu D O K O N A L O S T ! Na začátek musím moc pochválit neskutečně přenádhernou obálku (máme ji hezčí než knihomolové v zahraničí)…

Je mi ctí, že se ke mně tahle kniha dostala, a já si ji mohla přečíst a můžu o ní napsat, že je prostě úžasná! Za mě určitě kniha roku!

Potřebovala jsem si odpočinout od thrillerů a sáhla jsem po této knize. Je to již druhý román, který jsem od K. Hughesové četla, takže jsem věděla, jak autorka píše, ale byla jsem mile překvapená, že Klíč je ještě o chloupek lepší než Dopis.

Děj knihy je rozdělen do dvou časových linií.
První linka je ze současnosti (rok 2006), knihovnice a historička Sarah je čerstvě po rozvodu, žije momentálně u nedávno ovdovělého otce a potřebuje se něčím zaměstnat. Rozhodne se, že napíše knihu -denně navštěvuje opuštěnou a polorozpadlou nemocni Ambergate pro psychicky nemocné. Chce mít vše zdokumentované dříve, než ji dělníci zbourají. Nemá moc času, ale začne důkladně propátrávat. Náhodou se zde setká s mladíkem Nathanem, který utekl z domova, a momentálně zde žije… ten se ji nabídne, že ji s projektem pomůže. Jednoho dne narazí na místnost plnou zapomenutých kufrů a jeden z nich je obzvlášť důležitý, a tím tajemný příběh začíná…

Druhá linka (rok 1956)
Hrdinkou této linky je Elen – mladá zdravotní sestřička v zácviku, která se nechce smířit s tím, že se k těmto pacientům chovají špatně, myslí si, že ona bude tím andělem, který pacientům pobyt zpříjemní svým láskyplným chováním. Den, který všechno změní je ten, kdy přiveze otec svou dceru Amy do nemocnice, kde ji na jeho žádost přijmou. Elen se v ní vidí, jsou přibližně stejně staré. Amy je sice problémová dívka, ale není psychicky nemocná s tímto se Elen nesmíří a bude jí chtít pomoct…

I když je tento příběh smyšlený, mnoho lidí, kteří byli neoprávněně umístěni do těchto nemocnic pro psychicky nemocné, by nám mohli vyprávět podobné příběhy, toto se opravdu dělo.

Kniha v sobě ukrývá velmi silný a emoční příběh. Ne jednou se mi stalo, že jsem měla při čtení husí kůži a i jsem si poplakala.

08.07.2021 5 z 5

Dítě „L“ Dítě „L“ Tammy Cohen (p)

Úžasné, absolutně ohromující psychologický thriller, který je naplněn napětím a intrikami.

Za cenu jedné knihy jsem dostala dva stejně velmi dobré příběhy, které
na konci do sebe neskutečně zapadnou. Miluji příběhy které mě chytnou a nepustí, a tento byl jeden z nich! Zapomněla jsem na svět okolo a jen četla! Celou dobu čtení si autorka udržela mou pozornost a neměla jsem pocit, že bych našla nějaké hluché místa.

Čtení knihy byl pro mě neskutečný zážitek. Autorku si dávám do oblíbených a budu moc ráda, když u nás od ní vyjde další kniha, určitě bych se za to přimlouvala.

Moc doporučuji!

06.07.2021 5 z 5

Za dveřmi tma Za dveřmi tma Anna Bailey

BRAVO, bravo, bravo…

Já opravdu tleskám! Právem je kniha literární senzací a aspirantem na jeden z nejlepších thrillerů roku 2021. Ani se mi nechce věřit, že toto je debutový román… opravdu to vypadá, že autorka napsala celou kolekci thrillerů! Teda aspoň mě přesvědčila určitě!

Děj se odehrává v malém americkém městečku Whistling Ridge v Coloradu. Ze začátku čtení jsem si říkala, že je tady nějak moc postav, ale to se jen zdá, hned si na všechny zvyknete a budete mezi nimi jako doma.

Moc se mi líbí, jak autorka uměla popsat tíživě dusnou atmosféru uzavřené komunity. Místní občané se bojí, jsou jak stádo ovcí bez svého názoru. A jejich „vedoucí“ pastor Lewis to je neskutečný hulvát, ten mi pil celou knihu krev … Několikrát mi při drsnějších scénách přejel mráz po kůži, v tohle je autorka machr… tyhle scény zvládla excelentně!

Hlavní poselstvím knihy je poukázání na problematiku rasismu, drog, LGBT, náboženství a posttraumatická stresová porucha, tohle všechno a mnoho dalšího autorka obsáhla ve svém románu a myslím, že výborně!

Hlavni postavy mi byli sympatické, hlavně Emmy – tu jsem si oblíbila moc, ta jediná se pokoušela přijít na to, co se Abigail stalo! Zdálo se jí, že se policie moc nesnaží, tak pátrala na vlastní pěst…

Moc jsem si čtení užívala, kapitoly jsou přiměřeně dlouhé a ani jednou se mi nestalo, že bych se nudila nebo zde bylo hluché místo… Opravdu není, kniha je nabitá dějem od začátku do konce!

01.07.2021 5 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Krásný příběh o přátelství a lásce dvou kamarádek. Hezké letní oddechové čtení.

Anotace je opravdu zavádějící, ještě že jsem ji nečetla před čtením knihy. Jinak jsem si příběh užila a líbil se mi.

24.06.2021 4 z 5

Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Super! Mám pocit, že se autor knihu od knihy zlepšuje! Tento příběh si zaslouží všech 5 hvězd! Sebastian je můj oblíbený spisovatel, četla jsem od něj již Balíček a Dárek – tato třetí kniha je stejně vynikající…

Bezmocnost sálala celým příběhem, rychlé, intenzivní a zvrácené čtení, které nemá žádné mezery – děj Vás vtáhne a nepustí …a ta zápletka? Ach – úplně to miluji – paráda, velmi chytré…

21.12.2020 5 z 5

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Jedinečný styl psaní autorky mi nesmírně sedí, všechny její knihy jsou velmi emočně nabité! Tyto povídky nejsou výjimkou! Nemůžu říct, která povídka mě dostala nejvíc, všechny jsou na stejné úrovni, každá mě něčím dostala a citově vymačkala!

13.10.2020 5 z 5

Zmizení Zmizení Charlotte Link

Bezva čtení, moc jsem si knihu užila. Kate jako vyšetřovatelka mi byla sympatická a tím, že zachránila kočičku si u mě šplhla ještě víc. Konec překvapivý, vše do sebe zacvaklo. Za mě super kniha.

11.07.2020 5 z 5

Čtyři vichry Čtyři vichry Kristin Hannah

Opět DOKONALOST od Kristin Hannah. Tohle byla poslední kniha, která mi od autorky chyběla přečíst a byla jsem na jednu stranu hodně smutná, že už na mě v knihovně nečeká, žádná její kniha, ale opět hodně spokojená. Každá kniha byla jiná a každá jinak skvělá. Autorka si vybírá témata, která nás obohatí i informacemi, máte tendenci si o událostech zjišťovat i něco víc. Její styl psaní je nabitý informacemi, a přesto stále úžasně čtivý. Hlavní hrdiny si oblíbíte a prožíváte s nimi vše až do poslední stránky.

Moc doporučuji, krásné to bylo.

29.10.2024 5 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Na tuhle růžovku jsem se těšila hned jak vyšla. Na svém TBR ji mám bezmála 4 roky a až teď jsem se k ní dostala. Vím, že u nás vyšla u i s novou filmovou obálkou i byl natočen film, ale já sáhla po té, kterou jsem si zamilovala.

Já jsem fascinována anglickou královskou rodinou a vše co o nich vyjde, tak bych si chtěla přečíst. Červená, bílá a královsky modrá sice není biografický román – jedná se o fikci, ale já jsem si ji neskutečně užila. Možná to bude i tím, že jsem příběh četla na dovolené a na tu se mi hodil hodně. Ale kdyby se to takto stalo, tak bych tomu i věřila. Krásně, jemně, dojemně napsané. Skvělé.

03.10.2024 5 z 5

Kolik barev má štěstí Kolik barev má štěstí Phyllida Shrimpton

Já nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem hvězd. Tohle pro mě byla dokonalost. Miluji mezigenerační romány. Už jsem jich pár přečetla a pořád mě to nepřestává fascinovat.

Příběh nám vyprávějí devadesátiletý dědeček Algernon a jeho šestnáctiletá vnučka Anna. Kapitoly se střídají a každou z nich nám vyprávějí ze svého pohledu. Maminka Anny dcera Algernona se po rozchodu s partnerem vrací domů. Je to pro ni velmi těžké po smrti maminky se s otcem neviděla už 16 let – dědeček neviděl ani svou vnučku.

Kdyby byla jiná možnost, neváhala by a využila by ji, jen aby se nemusela stěhovat z města na vesničku k nerudnému otci. Přijetí domů bylo vlahé, ale to se dalo očekávat. Postupem času se však příběh vybarví a je v něm tolik emocionálních scén, které jsem hltala. Nedokázala jsem přestat číst.

Úžasné byly flashbacky do minulosti, kdy dědeček vyprávěl své vnučce vše ze své minulosti. Né jednou jsem měla slzy na krajíčku, jak to bylo dojemné. Dokázala jsem se do Algernona vcítit a bylo mi nesmírně líto, že tak dlouho žil sám. V 90 letech byl docela ještě čiperný a své vnučce dokázal poradit i když na to měl svůj vlastní způsob, kterému ze začátku vůbec nikdo nerozuměl.

Krásný příběh do těchto pochmurných dní jak dělaný. Doporučuji.

16.09.2024 5 z 5

Léčebna Léčebna Helen Fields

Tohle se mi líbilo hodně. Parádní thriller se skvělou, úžasnou hlavní postavou – Forenzní psycholožka Connie, už jednou dokázala jak je ve své práci excelentní a i tady tomu nebylo jinak. Miluji knihy, kde jsou středem zájmu staré domy, sanatoria, léčebny atd… Námět opravdu suprový.

Příběh se četl skvěle. Autorka má božský talent, který jsem již vypozorovala v „DOKONALÉ“ sérii umí hodně dobře popsat atmosféru, každý detail, i když si myslíme, že to s tím vůbec nesouvisí – na konci si to své místo najde a dokonale zapadne jako puzzle.

Malé výtky bych měla, hlavní psotava Connie je skvělá ve své práci, to ji nemůžu upřít, ale neskutečně mě štvala, jak byla nezodpovědná, chodila na místa, která byla nebezpečná, i když ji to zakazovali. Měla na starost najít malé miminko a v některých situacích jsem si říkala, tak tohle sis Connie mohla odpustit, bylo to zbytečné. Léčebna plná nejnebezpečnějších zločinců a sériových vrahů, tady není třeba si hrát na hrdinku. Takové na mě už moc Catwoman.

Sedl mi i její parťák Brodie, snad bude mít v příští knize trochu víc prostoru. Moc se těším na další díly.

12.07.2024 4 z 5

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

ÚŽASNÉ ODDECHOVÉ ČTENÍ.
Miluji Marianu Zapatu – dokázala mě neskutečně vtáhnout do příběhu, zrovna když jsem to nejvíc potřebovala. Úplně jsem se odklonila od okolního světa a jen četla. Skvělé, boží.
Autorka si vždy vybere nějaký sport, tentokrát baseball a nějaký životní příběh. Umí to tak dokonale namíchat, že jsem se prostě od čtení neodtrhla. Diana je tetou dvou kluků, které dostala do opatrovnictví. Snaží se, aby dělala vše správně, ale pořád má nějaké pochyby. Naštěstí na kluky není úplně sama a pomáhají jí babičky jak z jedné tak i z druhé strany. Aby tomu nechyběl šmrnc, musí se tu objevit i nějaký princ na bílém koni, proto všechny tyhle typy knih čteme, že? A ano je to tak i tady máme prince – ze začátku je teda spíš na bouchnutí pálkou po hlavě, ale postupem času se vše hezky učeše a v příběhu už nic nechybí.
Jednu hvězdičku ubírám – myslím, že Dianě nemuselo být tolik nakládáno, stačilo to, že zůstala na kluky sama. Ale i tak hodnotím velmi pozitivně a příběhy Mariany považuji za krásné romantické knihy, ke kterým se moc ráda vrátím.

25.06.2024 4 z 5

Mrazení Mrazení Sharon J. Bolton

Sharon J. Bolton je má oblíbená autorka, její knihy mě provází celou mou „čtecí kariérou“ a vždycky si je nesmírně užiju. Odhadla bych to tak, že skoro každý rok si od ní přečtu aspoň jednu knihu. Vše začalo sérii s Lacey Flintovou, té jsem propadla a od té doby velmi ráda dávám šanci i jejím dalším příběhům.
Její dar čtenáře ukotvit u příběhu je výjimečný. Nenudila jsem se ani na chvilku jen jsem obracela stránky a lapala po dechu. Možná trochu překombinované, ale mě to vůbec nevadilo, hltala jsem příběh takový, jaký si pro nás autorka připravila. Skvělý psychothriller, který je ozvláštněný několika časovými rovinami. Musela jsem číst pozorně, děj byl tak rychlý, že jakékoliv usnutí na vavřínech by mě posunulo zpět a já bych musela číst znova. V knize je docela dost postav a každá je svým způsobem nějak intrikánská, že nevíte komu vlastně věřit a kde až chtějí zajít. Ale až se dostanete na konec, zjistíte, že vše do sebe krásně zapadne a nelitujete ani jedné stránky.
Už teď se moc těším na další knihu paní Bolton – jsem zvědavá, co si pro nás vymyslí. Určitě doporučuji, užila jsem si ji moc.

04.06.2024 4 z 5

Dívky na kopci Dívky na kopci Alison Belsham

Přečteno rychlostí blesku, tohle nemělo chybu! Neskutečné tempo, které bylo stejné od začátku do konce. To, že jsem zase rozečetla další sérii, to už radši komentovat nebudu :-) Ale tady prostě nešlo odolat. Tatérka od autorky se mi moc líbila, tak jsem tušila, že i toto bude skvělé! A nezklamala jsem se!
Hlavní vyšetřovatelka Lexi Bennetová má trochu smolíka, když se chystá první den do nové práce u policie – každé ráno před prací má ve zvyku si jít zaběhat, ale tentokrát to nebude bez následků. Objeví mrtvolu a né jednu.
Ještě se ani nestihla seznámit se svým týmem, představit se jak by se asi slušelo, když je někde nová. A nezbývá ji nic jiného než rozdávat úkoly… Takovou šéfovou si asi každý přeje
Lexi několik let pracovala v Americe v FBI. Udělala však dobře, že se vrátila zrovna do Canterbury? Třebaže se mohla dát k policii kdekoliv jinde v zemi. V Canterbury byla doma, vyrůstala tu a chodila do školy. Tak je pochopitelné, že ji to táhlo zpátky domů. Nakonec myslím, že toto rozhodnutí bylo skvělé a moc se těším na další díly. Koukala jsem na Goodreads a v zahraničí již vyšly 3 další knihy a všechny jsou hodnocené skvěle.
Vůbec se nemusíte bát, začíst s touto sérií, věřím, že nebudete zklamáni! Já jsem si čtení moc užila a doporučuji všemi 10!

13.05.2024 4 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Ano, i já jsem se nechala zlákat na tuto zlatou krásku s úžasnou ořízkou. Vůbec, ale vůbec jsem ji číst nechtěla. No člověk míní, knihy mění :-)
Nelituji ani jediné stránky, skvělé to bylo!

Čtvrté křídlo" od Rebeccy Yarros je prvním dílem série EMPYREM. Silnou stránkou je poutavý děj, kterému nechybí dobrodružství plné napětí a síly. Hlavní postava, dvacetiletá Violet Sorrengailová, se nečekaně ocitá ve světě dračích jezdců, přestože byla původně určena k jinému osudu, původně chtěla být písařkou. Musí čelit výzvám, které přináší nedostatek tréninku a fyzické přednosti ve srovnání s ostatními kandidáty, ale nevzdává se. Její odhodlání získat respekt a místo mezi dračími jezdci ji vede k nebezpečí a výzvám Basgiathské válečné školy. Rebecca Yarros mistrně vytváří svět plný dobrodružství a fantazie, který čtenáře vtahuje od první stránky. Příběh Violet nabízí inspirativní poselství o síle, odvaze a odhodlání čelit překážkám.

Romantická linka je skvělá a celý příběh dotáhne k dokonalosti.

Autorčin talent pro popis emocí a akčních scén přináší knize živost a realismus. "Čtvrté křídlo" je kniha, která vás zaujme od začátku a nepustí až do poslední stránky. Pro milovníky dobrodružství a napětí je to skvělá volba, která jim nabídne únik do fascinujícího světa dračích jezdců a nekonečného boje o přežití.

A ten konec? Jáááj to bylo úžasné, spadla mi brada a neskutečně se těším na další díl.

19.04.2024 5 z 5