nada3314

A je to tady :-) Má 100 přečtená kniha v tomto roce a zrovna taková krásná jednohubka ️:-)
Jak jsem již psala, tato kniha rozděluje dle recenzí knižní komunitu Buď ji milujete nebo je to nic moc! Přiznám se, že se mi do čtení moc nechtělo. O to to bylo velké překvapení, když jsem hltala jednu stránku za druhou.
Angela Marsons je moje oblíbená spisovatelka detektivek s Kim Stoneovou, její styl mi neskutečně sedí a i toto její vykročení z komfortní zóny jsem si moc užila!
Příběh tří kamarádek mě bavil hodně, oddechový nenásilný, každá z nás se v nějaké situaci pozná Takový Sex ve městě trochu jinak, ale čtivě sepsaný do příběhu. Určitě doporučuji jako takové oddechové milé čtení u kterého nemusíte přemýšlet jen se necháte vtáhnout do příběhu. ️

Tohle byl úžasný čtenářský zážitek. Krásně citlivě napsaný příběh, který má nevšední téma. Pokud máte rádi historické romány, budete nadšení. Velmi jsem ocenila, že autorka zvolila jako dogma příběhu Egypt a tajemství Tutanchamonovy hrobky, propojení s milostným příběhem mezi Evelyn a Brogravem dodává ději skutečnou přitažlivost a drží čtenáře po celou dobu v napětí.
Je to zase něco jiného než příběhy z 2. světové války, které mám ovšem taky moc ráda. Příběh je veden ve dvou časových rovinách, ale ty jsou tak krásně nenápadně napsány, že mi to přišlo úplně přirozené. Celkově děj plyne krásně, nemá žádná hluchá místa a jako bonus se ještě i něco přiučíte o tomto divu světa. Autorka nám zde odkryje část životního příběhu britského archeologa a egyptologa Howarda Cartera a Evelyn, která se stane jeho pomocnicí a poté má v příběhu hlavní roli – ve svých 70 letech nám vypráví svou verzi příběhu.
Další krásný skvost z této edice žluťásků – užívala jsem si každou stránku. Kdo ji máte ještě před sebou, doporučuji neváhat a začít ji číst! Budete šťastni, že jste si ji mohli přečíst. Doporučuji všemi 20 ti.

Úžasný thriller! Vždy je fajn, když autor do svého příběhu zanese i vlastní zkušenosti tím, že autorka sama pokořila nejednu horu, dokázala vytvořit fantastickou atmosféru, a tady to bylo opravdu hodně znát. I já jako totální nelezec jsem se skrz to dokázala vcítit do hlavních hrdinů a celý výstup jsem prožívala s nimi. Ne jednou mi byla ukrutná zima a teplé ponožky mi při čtení byly parťákem :-)
Vše se točí kolem výstupu na horu Manaslu v Himalájích. Sešla se tu opravdu povedená partička vedená Charlesem McVeighem, který potřeboval „obecenstvo“ pro svůj výstup, který se zapíše do knihy rekordů – bude první, který zdolá 14 hor nad 8000 m bez přídavného kyslíku a to vše do jednoho roku. Dále s nimi půjde znalý průvodce, filmař, generální ředitel firmy, která výstup zponzoruje a slavná influencerka z instagramu... Všechny tyto aktéry si Charles nevybral jen tak náhodně - měl k tomu dobrý důvod, ale to bych už moc prozrazovala… O naše hosty se bude starat tým šerpů – to jsem si taky musela vygooglit (Šerpové jsou etnikum obývající pohoří Himálaj v Nepálu, konkrétně jeho nejvyšší část u hranic s Tibetem (dnes část Čínské lidové republiky).
Hlavní hrdinkou tohoto thrilleru není však Charles, ale novinářka Cecily, pro kterou je to příležitost snů – vystoupat na jednu z nejvyšších hor a přitom napsat reportáž o slavném Charlesovi – tohle se ještě nikomu nepodařilo. Pokud Cecily vystoupá až na vrchol, dostane svou reportáž, která by ji mohla vynést na výsluní. Co ji však čeká si nedovede představit ani v těch nejhorších snech. Kolik lidí musí umřít, aby konečně někdo uvěřil, že toto není náhoda, ale že někde v hoře číhá vrah? Celou dobu čtení jsem o Cecily měla vážně velký strach.
Při dočítání knihy jsem nejednou lapala po dechu. Napětí je krásně vystupňované a já jsem vůbec netušila, jak toto dopadne! A ten úplný konec? To je třešnička na dortu, takový zvrat jsem fakt nečekala, ale moc jsem si ho užívala. Pro mě opravdu velké překvapení, že i já nemilovník zimy a všech zimních sportů, zhltnu tuto „horolezeckou“ knihu na posezení. Moc doporučuji!

TRAMTADADÁ…. pozor, pozor a je to tady – za mě jednoznačně KNIHA ROKU 2022. Je fakt úžasná, skvělá, nechybělo jí nic, četla se sama, dech beroucí, tohle nemůže nechat chladného nikoho.
Anotace i obálka prozradí vše podstatné, další podrobnosti bych raději nezmiňovala, opravdu ten zážitek stojí za těch 655 stran. Někomu se to může zdát hodně, ale mě to nedalo a měla jsem přečteno za 3 dny. Tak moc mě hlavní hrdinové vtáhli sebou do děje, že jsem nemohla ani nechtěla přestat číst.
Tři nadějné kryptografky.
Tři nerozlučné přítelkyně.
A jedno životu nebezpečné tajemství.
Osla, Mab a Beth
Každá je jiná, každá pochází z jiné společenské vrstvy a přitom si všechny 3 najdou k sobě cestu. Všechny tři budou pracovat v BP, sídle používaném jako centrum prolamování kódů během II. světové války. Osla tam pracuje jako překladatelka. Mab umí stroje opravit a Beth (kryptografka) zapáleně prolamuje šifry.
Moc se mi líbilo, jak autorka dokázala do příběhu vměstnat spojení s Britskou královskou rodinou. Princ Philip vévoda z Edinburghu tady hraje docela velkou roli a moc mě jeho soukromí bavilo. Ponouklo mě to i k tomu, že si o Alžbětě a Philipovi ještě něco přečtu.
Je to moje první čtení od autorky, ale už teď vím, že není poslední. Je mi to jasné, že teď budu knihu doporučovat, kudy budu chodit, ale pokud, byste si měli letos přečíst jednu historickou beletrii, tak by to měla být určitě tato…
Překvapil mě i doslov, co je fikce a kdo je skutečný, tohle jsem opravdu nečekala a i slzička mi ukápla. Budu doufat, že si román užijete stejně jako já.

Tak tohle byla jízda! Skvěle namíchaný koktejl, přesně tak jak ho mám ráda. Nic mu nechybělo ani nic nepřebývalo….
Když jsem si knihu brala do rukou, tak strašně jsem byla zaslepena přenádhernou obálkou, že jsem si tak trochu víc vsugerovala, že tento příběh bude více romantický, ona ta obálka k tomu opravdu svádí, ale NEVĚŘTE JI ! :-)
Příběh je rozdělen na dvě části a je vyprávěn třemi osobami (Heather, Burke a Skye). V první části se hlavně podíváme do minulosti hlavních hrdinů a pak se vezeme dál do současnosti….
Něco tak napínavého a propracovaného jsem dlouho nečetla, do ¾ knihy jsem si nebyla jistá vůbec ničím ani nikým. Mé sympatie přeskakovaly z jednoho na druhého, nevěděla jsem, komu věřit můžu a kdo si s námi jen hraje… a nebo si to vše jen namlouvám a mám příliš bujnou fantazii :-)
První polovinu knihy jsem přečetla snad na jeden zátah, s tou druhou už to bylo takové, že jsem měla oči otevřené a čekala jsem, kde na mě vykoukne nějaké překvapení a pořád jsem byla ve střehu… Neměla jsem žádného oblíbence a ani jsem nikomu nefandila, celou knihu se mé sympatie přelévaly z jedné strany na druhou. Tohle čtení bych opravdu přirovnala k jízdě na horské dráze a to do slova!
Autorka si mě získala, píše opravdu krásně, čtivě - v knize nenajdete ani jedno hluché místo. Já jsem si čtení moc užila a mohu všem čtenářkám jen a jen doporučit!

Jooo tohle byla fenomenální jízda! Nina Guerrerová, zvláštní agentka FBI – vnesla příval nové energie do thrillerového světa! Kniha nešla odložit, věřím, že někdo zdatnější ji přečte klidně na posezení! Je to tak výborný příběh, drama a napětí stříká z každé stránky, že knihu prostě neodložíte!
Ninu a celý její tým si postupně zamilujete a budete jim všem fandit, aby hon za sériovým vrahem byl úspěšný! A musím uznat, že pachatel není žádný amatér, ale naopak má své činy promyšlené do posledního detailu, takže to s ním náš tým nebude mít vůbec lehké. Celý příběh sviští nemá žádné hluché místa, neskutečně mě udržoval v napětí a v takovém tom stavu, ještě jednu kapitolu, ještě jednu kapitolu Prostě chcete vědět, co bude dál a jak se příběh bude vyvíjet.
Moc se mi líbilo, jak Isabella Maldonado vystavěla celý příběh. Z děvčátka odhozeného v popelnici se nám vyklubala skvělá agentka FBI. Neměla to v životě lehké, ale ukázala nám, že vše jde, když má člověk silnou vůli a nechce se smířit s prohrou… Mám moc ráda knihy nebo i filmy, ve kterých vystupují silné ženy a tady máme jednu hodně silnou – sám vrah ji nazval „BOJOVNICÍ“ a zcela oprávněně!
Já bych si moc přála víc takových sérií, jsem opravdu nadšená, a chci číst další knihy autorky! Na začátku každého příběhu o sériovém vrahovi si vždycky říkám, tak čím nás autorka nebo autor překvapí??? Bude to klišé, a nebo se stane něco, čím mě autor dostane a posadí na zadek? A tady se to jednoznačně stalo! Příběh je už od první stránky velmi čtivý a originální! Určitě vřele doporučuji všem čtenářů, kteří hledají a ještě nenašli skvělý thriller, tohle se Vám bude na 100 % líbit! Slibuji!

Knihu jsem si koupila z hecu, přišla mi na poslední chvíli, abych se mohla zúčastnit společného čtení. Zaujala mě svou přenádhernou obálkou a dobou ve které se odehrává. Mám detektivky ráda, tak jsem se do ni pustila. Čekalo mě veliké překvapení jak mě čtení této knihy bavilo, každý úsek jsem zhltla ani nevím jak. Jestli vyjde pokračování s chutí si ho přečtu.

Po dlouhé době jsem sáhla po Agathe a byla to skvělá volba. Hercule je úžasně mazaný detektiv. Ráda se zas někdy k nějaké detektivce z této série vrátím :-)

Ani tomu nemůžu uvěřit, že jsem se po více než roce dočkala pokračování této mé milované série s Alexandrem Krausem. A čekání se opravdu vyplatilo. Autor je mistr v detektivních příbězích, to už jsem se, né jednou přesvědčila. Z prvního dílu jsem byla fakt hodně nadšená, autor umí skvěle barvitě popisovat jak osoby, tak prostředí ve kterém se děj odehrává.
Nebudu skrývat, že jsem zase čekala trochu něco “jemnějšího”. Byla jsem připravená na skvělou detektivní linku, se skvělými hlavními hrdiny a na nějaký ten případ z Karlových Varů, který je potřeba vyřešit…
To jsem se, ale neskutečně spletla...
Tentokráte autor vyzdvihl své spisovatelské umění ještě o level výš, a příběh postrčil do thrillerových výšin. Místy jsou scény opravdu brutální a myslím, že by se za ně nemuseli stydět ani mí oblíbení Fitzek s Carterem. Některé scény jsou tak šílené, že jsem si musela zakrývat při čtení oči…Při čtení takových scén si vždycky říkám, kde na to ti autoři chodi?? Tohle se fakt nedá vymyslet… Nebo jo? :-))
Ze začátku děj plyne pozvolna, nenásilně se seznamujeme s novými postavami- je jich tam dost, ale neměla jsem problém se orientovat...Autor nás opatrně vede Karlovarským podsvětím, odhaluje policejní práci a vše krásně doplňuje můj oblíbený toho času novinář Saša Krausů a jeho přítelkyně policistka Andrea. Nechci se rozepisovat o ději, hodně toho je nastíněno v samotné anotaci knihy. Moc se mi líbilo, jak postupně děj gradoval a zároveň přitvrzoval. V tomhle je autor opravdu MISTR!
Dlouho bych přemýšlela, co knize vytknout a stejně bych na nic nepřišla. Mám moc ráda tento typ příběhů a autor se mi opravdu trefil do vkusu….Tento THRILLER můžu opravdu doporučit všem milovníkům tohoto žánrů… Neodpustím si poznámku na závěr - škoda, že takových českých autorů Mazáčů není víc ;-) to by se nám to četlo … Děkuji za čtenářský zážitek!

Čtení spíš oddychovějšího rázu - nenadchne neurazí.. Nečetla jsem si anotaci, tak jsem nevěděla o čem příběh bude. Nemám ráda alkoholiky, tak to byl asi ten hlavní problém proč jsem si k hlavní hrdince neutvořila žádný vztah. Stránky se , ale otáčejí samy - nemůžu vzít čtivost. Za mě 3,5 hvězdy.

Minulost jedné ženy skrývá klíč k budoucnosti druhé!
Tohle byla opravdu D O K O N A L O S T ! Na začátek musím moc pochválit neskutečně přenádhernou obálku (máme ji hezčí než knihomolové v zahraničí)…
Je mi ctí, že se ke mně tahle kniha dostala, a já si ji mohla přečíst a můžu o ní napsat, že je prostě úžasná! Za mě určitě kniha roku!
Potřebovala jsem si odpočinout od thrillerů a sáhla jsem po této knize. Je to již druhý román, který jsem od K. Hughesové četla, takže jsem věděla, jak autorka píše, ale byla jsem mile překvapená, že Klíč je ještě o chloupek lepší než Dopis.
Děj knihy je rozdělen do dvou časových linií.
První linka je ze současnosti (rok 2006), knihovnice a historička Sarah je čerstvě po rozvodu, žije momentálně u nedávno ovdovělého otce a potřebuje se něčím zaměstnat. Rozhodne se, že napíše knihu -denně navštěvuje opuštěnou a polorozpadlou nemocni Ambergate pro psychicky nemocné. Chce mít vše zdokumentované dříve, než ji dělníci zbourají. Nemá moc času, ale začne důkladně propátrávat. Náhodou se zde setká s mladíkem Nathanem, který utekl z domova, a momentálně zde žije… ten se ji nabídne, že ji s projektem pomůže. Jednoho dne narazí na místnost plnou zapomenutých kufrů a jeden z nich je obzvlášť důležitý, a tím tajemný příběh začíná…
Druhá linka (rok 1956)
Hrdinkou této linky je Elen – mladá zdravotní sestřička v zácviku, která se nechce smířit s tím, že se k těmto pacientům chovají špatně, myslí si, že ona bude tím andělem, který pacientům pobyt zpříjemní svým láskyplným chováním. Den, který všechno změní je ten, kdy přiveze otec svou dceru Amy do nemocnice, kde ji na jeho žádost přijmou. Elen se v ní vidí, jsou přibližně stejně staré. Amy je sice problémová dívka, ale není psychicky nemocná s tímto se Elen nesmíří a bude jí chtít pomoct…
I když je tento příběh smyšlený, mnoho lidí, kteří byli neoprávněně umístěni do těchto nemocnic pro psychicky nemocné, by nám mohli vyprávět podobné příběhy, toto se opravdu dělo.
Kniha v sobě ukrývá velmi silný a emoční příběh. Ne jednou se mi stalo, že jsem měla při čtení husí kůži a i jsem si poplakala.

Úžasné, absolutně ohromující psychologický thriller, který je naplněn napětím a intrikami.
Za cenu jedné knihy jsem dostala dva stejně velmi dobré příběhy, které
na konci do sebe neskutečně zapadnou. Miluji příběhy které mě chytnou a nepustí, a tento byl jeden z nich! Zapomněla jsem na svět okolo a jen četla! Celou dobu čtení si autorka udržela mou pozornost a neměla jsem pocit, že bych našla nějaké hluché místa.
Čtení knihy byl pro mě neskutečný zážitek. Autorku si dávám do oblíbených a budu moc ráda, když u nás od ní vyjde další kniha, určitě bych se za to přimlouvala.
Moc doporučuji!

BRAVO, bravo, bravo…
Já opravdu tleskám! Právem je kniha literární senzací a aspirantem na jeden z nejlepších thrillerů roku 2021. Ani se mi nechce věřit, že toto je debutový román… opravdu to vypadá, že autorka napsala celou kolekci thrillerů! Teda aspoň mě přesvědčila určitě!
Děj se odehrává v malém americkém městečku Whistling Ridge v Coloradu. Ze začátku čtení jsem si říkala, že je tady nějak moc postav, ale to se jen zdá, hned si na všechny zvyknete a budete mezi nimi jako doma.
Moc se mi líbí, jak autorka uměla popsat tíživě dusnou atmosféru uzavřené komunity. Místní občané se bojí, jsou jak stádo ovcí bez svého názoru. A jejich „vedoucí“ pastor Lewis to je neskutečný hulvát, ten mi pil celou knihu krev … Několikrát mi při drsnějších scénách přejel mráz po kůži, v tohle je autorka machr… tyhle scény zvládla excelentně!
Hlavní poselstvím knihy je poukázání na problematiku rasismu, drog, LGBT, náboženství a posttraumatická stresová porucha, tohle všechno a mnoho dalšího autorka obsáhla ve svém románu a myslím, že výborně!
Hlavni postavy mi byli sympatické, hlavně Emmy – tu jsem si oblíbila moc, ta jediná se pokoušela přijít na to, co se Abigail stalo! Zdálo se jí, že se policie moc nesnaží, tak pátrala na vlastní pěst…
Moc jsem si čtení užívala, kapitoly jsou přiměřeně dlouhé a ani jednou se mi nestalo, že bych se nudila nebo zde bylo hluché místo… Opravdu není, kniha je nabitá dějem od začátku do konce!

Krásný příběh o přátelství a lásce dvou kamarádek. Hezké letní oddechové čtení.
Anotace je opravdu zavádějící, ještě že jsem ji nečetla před čtením knihy. Jinak jsem si příběh užila a líbil se mi.

Super! Mám pocit, že se autor knihu od knihy zlepšuje! Tento příběh si zaslouží všech 5 hvězd! Sebastian je můj oblíbený spisovatel, četla jsem od něj již Balíček a Dárek – tato třetí kniha je stejně vynikající…
Bezmocnost sálala celým příběhem, rychlé, intenzivní a zvrácené čtení, které nemá žádné mezery – děj Vás vtáhne a nepustí …a ta zápletka? Ach – úplně to miluji – paráda, velmi chytré…

Jedinečný styl psaní autorky mi nesmírně sedí, všechny její knihy jsou velmi emočně nabité! Tyto povídky nejsou výjimkou! Nemůžu říct, která povídka mě dostala nejvíc, všechny jsou na stejné úrovni, každá mě něčím dostala a citově vymačkala!

Bezva čtení, moc jsem si knihu užila. Kate jako vyšetřovatelka mi byla sympatická a tím, že zachránila kočičku si u mě šplhla ještě víc. Konec překvapivý, vše do sebe zacvaklo. Za mě super kniha.

Nevěřím, že tohle napíšu… Až doteď jsem se považovala za velkou milovnicí thrillerů, ale po přečtení KATEŘINY ARAGONSKÉ – PRAVÉ KRÁLOVNY – prohlašuji, že jsem se zamilovala do historie. Tohle mě tak neskutečně bavilo. Nepotřebovala jsem spánek, nepotřebovala jsem jíst – jen jsem potřebovala číst.
Kniha patří do série o ŠESTI TUDOROVSKÝCH KRÁLOVNÁCH – Autorka se velmi poutavě zaměřuje na život první manželky Jindřicha VIII.. Dozvíme se vše od jejího dětství až po její tragický konec, kdy byla odstavena od dvora a zbavena titul královny.
Nikdy jsem se nepovažovala za přehnaně feministickou, ale tahle doba byla co se týká hlavně chování k ženám strašná! I když Kateřina působí jako statečná žena, která bojuje za své postavení a práva i tak ji tato doba semlela.
Alison Weir umí skvěle vykreslit historickou atmosféru, detailně popisuje dobovou politiku, dvorskou etiketu i každodenní život. Přestože se jedná o historický román, nepostrádá napětí a emoce.
V recenzích jsem často viděla, že se čtenářům zdála kniha dlouhá, ale já to tak vůbec nevnímala. Právě naopak, kdyby kniha měla dalších 500 stran já bych četla a četla.
Neskutečně se těším až se zase ponořím do další knihy této autorky – teď na mě čeká Anna Boleynová.
Už jste tuhle sérii četli? Nebo se chystáte? Pokud váháte, určitě do ní jděte. Zaručuji velmi silný zážitek!

Po dočtení mi až slza ukápla. Já jsem nadšená a velmi spokojená. Moc děkuji všem, kteří mě „donutili“ si knihu koupit. Přesně tyhle příběhy miluji a vyhledávám. Čtyři sestry, každá jiná, ale přesto je spojuje silné rodinné pouto. Za mě úžasná kniha, plná emocí, bolesti a lásky.

Trochu kontroverzní záležitost – někoho nadchne, jiného nechá chladným. A co já?
„Sněhová bouře“ mi svým námětem připomněla styl Agathy Christie – skupina přátel uvězněná na odlehlém irském ostrově, odříznutá od světa díky sněhové bouři. Chtěla jsem lehčí thriller s atmosférickým prostředím, a přesně to jsem dostala.
Velké plus dávám čtivosti – děj odsýpá, žádná hluchá místa, a i když téma „odříznuté společnosti“ není nijak originální, autorka ho dokázala podat tak, že jsem se nenudila a chtěla vědět, jak to dopadne. Knihu jsem zvládla za den.
Pokud máte rádi pomalejší, postupně gradující příběhy, nejspíš nebudete zklamaní. Jen se na tuhle atmosférickou jednohubku musíte správně naladit.