nada3314 nada3314 komentáře u knih

Věrný čtenář Věrný čtenář Max Seeck

Hned na začátek to ze sebe musím vypsat…tohle bylo opravdu JÍZDA! Vždy když začínám číst knihu tohoto typu a brzy (cca do 50 strany) se neobjeví mrtvola, je něco špatně  Tady nám pan autor přichystal hned krásně na začátek, vraždu manželky známého thrillerového spisovatele Rogera Koponena, a od této chvíle začíná velká „show“ kapitoly jsou krátké, nutí Vás číst dál a dál dokud není konec…. Á tu přichází další okamžik, kdy po dočtení jen koukáte, co se to vlastně stalo 

Celkově jsem z této knihy úplně paf, neskutečně mi sedl styl psaní autora, celý děj se mi přehrával na velkém plátně, jak bych byla v kině. Helsinky, kde se děj odehrává, i postavy mi byli sympatické. Už vyšel druhý díl… moc se tedy těším na pokračování, tohle si určitě nenechám ujít.

Pro toho, kdo má rád severské thrillery se sériovými vrahy bude nadšený!

21.06.2021 5 z 5

Světla nad močálem Světla nad močálem Lucie Ortega (Navrátilová)

Já mám dočteno. Co napsat... tohle není můj nejobvyklejší žánr. Fantasy čtu pomálu. Tahle kniha, mě především oslovila obálkou je opravdu přenádherná.

Je trochu divné číst fantasy, kde nosnou linkou je téma sebevražda, tohle jsem opravdu nečekala a hlavně to byla má první zkušenost s takovýmto počinem. Ale myslím, že autorka si s tím poradila náramně, moc se mi kniha nakonec líbila a četla se FANTASTICKY!

Mile mě překvapily bludičky, slovanská mytologie a, že postavy mají česká jména – Lena, Lukáš… to bylo taky takové nezvyklé. Celkově mě kniha neustále něčím překvapovala a vtahovala víc a víc do děje … Neskutečně jsem si ji užívala.

Jsem navnazená a určitě brzo sáhnu po nějaké další fantasy knížce. Děkuji autorce za zážitek, který jsem při čtení měla.

01.06.2021 5 z 5

Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Další hororový příběh z pera mé oblíbené light hororové královy Darcy Coates. Tyto knihy podle mě píše - spíše pro ženy. Mě strašidelné domy baví moc a jsem ráda, že mě mrazí jen trošičku, jsem strašný strašpytel, víc bych asi nesnesla. Mám pocit, že každá její kniha mě baví o trošičku víc – tady příběh Jo a Anny jsem zhltla ani ne za 24 hodin. Možná je to i tím, že se v knize objevují i kočičky a ty já moc ráda  Ještě pár dílů a možná začnu věřit i na duchy 

03.05.2021 5 z 5

Zlatíčka Zlatíčka Melanie Golding

Prima psycho cteni...Chapu, ze ta mysticka linka nebyla uveritelna, ale me se zpracovani libilo a nejak mi to pribeh nezkazilo. Maminkam dvojcatek preji hodne sil :-)

27.02.2021 4 z 5

Cesta domů Cesta domů Sebastian Fitzek

Nemůžu jinak, než dát 5 hvězd... Po třech přečtených knihách od autora jsem si říkala, že už mě nemůže snad ani ničím překvapit. A ejhle - to jsem byla vážně na velkém omylu. Tato kniha mě opět dostala! Je to za mě nejnásilnější a nejdrsnější příběh z kolekce Sebastiana. Tentokrát jsem si příběh musela dávkovat, nešlo mi to prostě přečíst najednou. Autor je mistr řemesla - umí skvěle příběh nakombinovat a na konci jsem opět zůstala sedět s otevřenou pusou. Děj není vůbec předvídatelný, proto mě to tak moc baví. Pro milovníky žánru velmi doporučuji!

08.02.2021 5 z 5

Volání hvězd Volání hvězd Emma Donoghue

Už se Vám někdy stalo, že posledních 50 stran knihy oddalujete co se dá? Já jsem nechtěla, aby kniha skončila... Další kniha, která ze mě vyždímala neskutečně moc emocí. Dechberoucí příběh mě chytl od první stránky, moc doporučuji❤️

13.01.2021 5 z 5

Město duchů Město duchů Victoria Schwab

Moje první přečtená kniha od Victorie a určitě né poslední. Autorka píše skvěle, velmi čtivě. Příběh byl výborný, stránky fakt ubíhaly ani nevím jak. Přečteno jedním dechem.

17.11.2020 5 z 5

S pozdravem Carter S pozdravem Carter Whitney G. (p)

Romantika, oddychovka - spíš pro mladší holky ...Dvě předchozí autorčiny knihy se mi líbily moc... toto je takový průměr.

08.11.2020 3 z 5

Dracula Dracula Bram Stoker

Bram Stoker se světového úspěchu svého románu již bohužel nedožil, ale my si ho však můžeme číst a užívat už přes 100 let.

I já jsem se o to pokusila a vystoupila ze své komfortní zóny a začetla se se skupinou #klasikomilove.

Začátek knihy byl skvělý, příběh mě vtáhl, strašně mě bavilo číst o tom jak Jonatan přijíždí na hrad. Pak jsem se sekla a měla dlouhou pauzu - děj s Lucy mě nudil, nebavil! Nechtěla jsem to vzdát - zakousla se a přečetla zbytek na jeden zátah...

Bohužel nejsem z těch čtenářů, kterou by děj vyděsil nebo bych se bála, přikládám to tomu, že mám načteno hodně dnešních thrillerů a jsem už otrkaná a jen tak něco mě nedostane!

Nelituji, že jsem knize dala svůj čas ... beru to jako obohacení mého čtení ????❤️

28.10.2020 3 z 5

Román z pokoje 128 Román z pokoje 128 Cathy Bonidan

Marně vzpomínám, kdy jsem naposled napsala dopis... Už to bude možná víc i jak 10 let... Moc hezké a milé čtení.

17.10.2020 4 z 5

Faleš Faleš Sibel Hodge

Kniha Za tebou od stejné autorky se mi nelíbila, ale toto bylo super čtení. Napínavé zamotané až do konce moc jsem si čtení užila.

01.10.2020 4 z 5

Ať zemře Ať zemře Sarah Pinborough

Za mě je tento thriller výborný počin. Autorka má skvělý styl vyprávění od kterého se nedá odtrhnout, tyto samé pocity jsem již prožívala když jsem četla knihu Ví o tobě, takže to asi nebude náhoda. Celá kniha je napínavá a ten bombastický konec nemá chybu - já jsem ještě teď v šoku jak se to vše hezky rozmotalo a znovu zamotalo. Moc doporučuji knihu i autorku.

05.09.2020 5 z 5

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Kniha nebyla špatná, ale čekala jsem něco jiného. Trvalo mi cca 200 stran než jsem se vůbec začetla, vše strašně zdlouhavé a konec zase moc uspěchaný. Linka s Ead mi přišla zajímavější a čtivější.

15.08.2020 3 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Již na obálce se píše (mimochodem je opravdu krásná)! ZVRAT, ZE KTERÉHO VÁM SPADNE BRADA! Nebudeme teď, předbíhat ke konci a vraťme se zpátky na začátek knihy.
Děj ubíhá od začátku opravdu rychle, stránky se Vám samy otáčí, napomáhají tomu i krátké kapitoly (ty mám moc ráda, občas si odskočím něco udělat...) Seznamujeme se s hlavní hrdinkou inspektorkou Lottie, která se stala čerstvě vdovou, vychovává 3 děti, trochu pije, sem tam si dá nějaký prášek, v práci má svou hlavu a obchází rozkazy šéfa, ale stejně jsem ji celou dobu "fandila".

Co se týká děje, vyšetřují se podivné vraždy a tajemství Kláštera svaté Anděly, kde se děly zvěrstva a zneužívání dětí samotnými biskupy. Toto téma je velmi ožehavé a nepochopitelné! Tím, že jsem taky matka, tak jsem fakt trpěla!
Moc ráda čtu příběhy, kde hlavní vyšetřovatelkou je žena, styl mi připomínal knihy Roberta Bryndzy a Angely Marsons. Je mi jasné, že už bylo napsáno dost knih z tímto tématem, ale mě to pořád baví.

Už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu, zatím jsem viděla, že autorka již vydala dalších 5 pokračování této sympatické série s Inspektorkou Lottie.

18.07.2019 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Neskutečně skvěle napsaná, silně emoční kniha. Není to moje první přečtená kniha od paní Hanišové. Tento rok jsem četla Anežku, a už po druhé mě styl psaní autorky uchvátil. V anotaci je vše popsáno, netřeba asi dalšího spojleru a rozpovídávání se o ději. Já jsem si anotaci nečetla a první co mě zarazilo, bylo to, že se jednalo o 25 ti letou dívku nevím, proč jsem si podle názvu myslela, že to bude příběh staré opuštěné paní, která chodí na houby, aby přežila… Nebylo tomu tak, a knížka je opravdu dokonalá, skvěle čtivě napsána a budu si ji hodně dlouho pamatovat, stejně tak to mám i s Anežkou. A o to tady jde…zážitek z knihy je nejvíc…a autorce se to velmi povedlo. Moc se těším na její další počin a to Rekonstrukci.

18.07.2019 5 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Miluji tuhle sérii s Kim Stoneovou. 7 díl této skvělé detektivky jsem si nesmírně užila! Teď mi zas nezbývá než čekat, až výjde další díl ???? Je to nespravedlivé...člověk tak dlouho čeká a pak má knihu přečtenou raz dva!

15.06.2019 5 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Výborný, napínavý, skvělý příběh ... čtení uteklo nadsvětelnou rychlostí...Já Kim prostě miluji...A kdo teď má zase to čekání na další díl vydržet :-)

06.01.2019 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Wau wau wau opět šílená jízda! Moje čtvrtá knížka ze série a opět paráda! Napětí až do konce, vůbec jsem vraha neodhalila.

04.06.2017 5 z 5

Draze zaplatíš Draze zaplatíš Rachel Amphlett

Celá série Případy Kay Hunterové je skvělá! Já jsem nadšená, moc hezky se mi knihy Rachel Amphlett čtou. Vždy je smlsnu na posezení, je to tím, že kapitoly jsou kratší a příběh je tak napínavý a zápletka skvělá, proto knihu nelze odložit.

Co se týče samotného vyšetřování a případu, tak ten jsem Kay vůbec nezáviděla. Musela vyšetřit a najít vraha, který zabil ženu, která si při nehodě našla v havarovaném autě.

Kay Hunterová je sympatická vyšetřovatelka, kde její osobní život nezasahuje do případů, naopak je pro mě velké zpestření. Její manžel Adam je veterinář, který vždy domů donese nějaké zvířátko, které potřebuje doléčit, a mě strašně baví co to bude tentokrát. Už když knihu beru do ruky a začínám číst, vždy se těším na tu pasáž, kdy nám Adam představí nějakého svého pacienta :-)

V zahraničí už vyšlo 13 dílů a můžeme se těšit na další případy. Jsou i poměrně velmi dobře hodnocené a v zahraničí velmi oblíbené. A já doufám, že i u nás se tato série dostane do povědomí a přečte si ji co nejvíce čtenářů. Já si je určitě nenechám ujít, naopak už teď se moc těším.

20.09.2024 5 z 5

Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Neskutečně čtivá záležitost. Tahle série bude boží! Má skvěle našlápnuto.
Asi se shodneme na tom, že dokud jsme nepřečetli úžasné ČTVRTÉ KŘÍDLO, autorku jsme neznali. Přiznám se, že jsem byla hodně zvědavá, jak si povede ve vodách romantiky a jsem nadšená, moc se mi to líbilo, četlo se to báječně.

S hokejovými romancemi se poslední dobou roztrhl pytel, ale tato fakt nemá chybu. Příběh není jen o hokeji, je především o lásce, vztazích v rodině. Nic nechybělo, nic nebylo navíc, krásně vyvážená romance s přesahem.

Hlavní hrdinka December mi byla sympatická, naprosto jsem chápala její chování. Nikdo nemá recept na to, jak se člověk má chovat v takových nelehkých chvílích tragédií a zármutků. Viděla jsem už mnoho verzí vyrovnávání se se ztrátou, takže mě tato její vůbec nepřekvapila. Nahoru – dolů šílená jízda emocí. Aby nebylo jen špatně, máme tu i prince na bílém koni.

Určitě nebudete zklamání, když si knihu přečtete. Ona to je opravdu oddechovka, nepřinese asi nic nového, ale skvěle se čte. Na další díly se těším moc.

24.07.2024 5 z 5