Nartaya | Komentáře u knih | Databáze knih

Nartaya Nartaya komentáře u knih

V Dlouhonosech zlobí čerti V Dlouhonosech zlobí čerti Jiří Kahoun

Naše holky (6 a 9) byly nadšené.

03.01.2022 5 z 5

Dárek pro Moniku Dárek pro Moniku Hana Pražáková

Četla jsem ji čtyřleté dcerce. Ale poslouchal i dceřin tatínek a vždy jsem musela dokončit kapitolu, i když čtyřletá již spala.

29.04.2020 5 z 5

Zavři oči, otevři pusu Zavři oči, otevři pusu Jana Červenková

Autorku jsem dosud neznala. Půjčila jsem si knihu v knihovně, na blind... a k ní ještě Pozdní láska. První jsem vzala do ruky právě Pozdní lásku a ne a ne se začíst... Odložila jsem ji.

U této knížky to bylo naprosto jinak. Hned mne "chytla". Přišlo mi, jako by ji psala žena o pár let starší, než jsem já. Sloh svěží. Bavil mne i návrat do let, kdy vyrůstala moje mamka.

Zkrátka, kniha se mi moc líbila.

29.04.2020 5 z 5

Legenda o Kožešince 1 - Výprava do neznáma Legenda o Kožešince 1 - Výprava do neznáma Isobelle Carmody

Útěk z reality do země splněných snů. Možná...

07.05.2018 5 z 5

Klíč k určování kouzelných tvorů Klíč k určování kouzelných tvorů Tony DiTerlizzi

Milé čtení pro děti.

16.02.2018 5 z 5

Panenka z kostí Panenka z kostí Holly Black

Četla jsem šestileté dcerce, ale té přišly některé pasáže zbytečně dlouhé, miluje akci. Nakonec jsem si ji ze zvědavosti dočetla jako oddychovku, abych ji mohla vrátit do knihovny.

14.02.2018 3 z 5

Panenka z kostí Panenka z kostí Holly Black

Čtu šestileté dcerce a je spokojená :-) Zatím jsme na cestě, tak uvidíme, kam dorazíme a co nás čeká. Eleanor mhouří oči...

08.02.2018 3 z 5

Dny mého života - Vzpomínky na Gulag Dny mého života - Vzpomínky na Gulag Helena Frischerová

Ztracené životy v prostředí, kde by člověk marně očekával lásku... Nemyslím fyzickou, ale souznění duší. Jenže v takovém prostředí je zrádné nacházet přátele, neb nevíte dne ani hodiny, kdy tito přátelé z vašeho života navždy zmizí bůhvíkam... Ale i v otřesných podmínkách lze nacházet krásu, která vás drží při životě, která vám dává jakýsi smysl, zatímco váš život plyne jaksi mimo vás.

07.02.2018 5 z 5

Dobrou noc, zombie Dobrou noc, zombie James Preller

Další z "děsivých" příběhů pro malé děti. Přečte se jedním dechem. Šestiletá dcerka byla spokojená.

31.01.2018

Křič! Křič! Křič! Křič! Křič! Křič! James Preller

Šestiletá dcerka chtěla nějaký strašidelný příběh a tak jsme využily mé návštěvy knihovny, kde jsme měla rezervované dvě knihy, a vybraly si něco "děsivého". Přečetly jsme ji najednou, jde o krátký povídkový příběh - zatímco šestiletá dcerka napjatě poslouchala, dvou a půl letá při mé četbě dováděla a já ji musela překřikovat. Ale byla to pěkná společná chvíle.

31.01.2018

Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě! Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě! Olga Krumlovská

Mám ráda vyprávění Olgy Krumlovské. Nechybí ani legrace, ani tajemno.

28.01.2018 5 z 5

Syn větru a prsatý muž Syn větru a prsatý muž Josef Formánek

Formánkovy knížky mám ráda pro jejich smutnou atmosféru.

26.05.2017 5 z 5

Pusinky Pusinky Stanislav Rudolf

Tyhle Velikonoce jsem věnovala návratům... Zatím jsem tedy zvládla jenom jeden, ale stálo to za to. Pusinky jsem četla už několikrát a vždy potěší příběh nešťastné první lásky :-)

17.04.2017 5 z 5

Smolný rok Smolný rok Joshilyn Jackson

Chtěla jsem si odpočinout, nic neřešit a bavit se. Všechna tato kritéria knížka splnila. Bavila jsem se, chvílemi i trochu toho napětí prožila, psychicky se oprostila od reality alespoň po dobu čtení, a vůbec nic jsem neřešila... Děj knihy plynul a já plynula s ním...

Jo, pokud nehledáte nic hlubokého a jde vám opravdu jenom o to na chvilku vypnout a baví vás pohádky pro ženy (těžko si představit, že by tuto knihu četl muž), ale nechcete zase červenou knihovnu, ačkoli i zde jsou trochu její prvky, pak po téhle knížce sáhněte a bavte se spolu s Velkou, Lizou i Mosey.

01.02.2017 3 z 5

Pes ve městě Pes ve městě Veronika Hájková

Knížka splnila svůj účel - odpočinula jsem si u ní, zasmála se.

19.11.2016 5 z 5

Polednice Polednice Julia Franck

Ze začátku jsem byla nadšená a libovala jsem si: "Ta se bude číst sama." Jenže byly pasáže, které mě vyloženě zdržovaly, nudily a bez kterých by se klidně knížka obešla. Mám ráda spád, běh událostí a žádné zdržování nad nicotnými detaily.
Třeba: "Wilhelm žvýkal jablko, žvýkal mocně... slyšela šťávu mezi jeho zuby, sliny, slast, předklonil se, zkoumavě se na Helenu zadíval, odhodil jí neposedný pramen vlasů z obličeje a políbil ji na čelo...."
Jak z červené knihovny, kterou fakt nemusím. Takže snaha popsat milostné chvíle, kdy někdo drtí mocně jablko, mi přišla zbytečná.
Je to asi tím, že raději čtu drsné knížky - takové živočišnější. A to jsem si mohla přijít na své v pasážích popisujících sex a následné omývání ohanbí v octové vodě..
Dobře, nebudu hnidopich, taková odpočinková knížka to byla a k létu se hodila. Občas jsem se málem uzívala k smrti, ale jinak to šlo.
Mohu doporučit, už jen pro udělání si vlastního názoru.

31.08.2016 3 z 5