natalie-p6706 komentáře u knih
Nejdřív jsem měla problém se začíst, pak jsem měla problém to odložit a přestat číst, klasika....některé pasáže jsem ale přeskakovala, nemám moc ráda dlouhé opisy pocitů a toky myšlenek, co jsou delší než týden do výplaty... Tak či tak mě překvapilo, že pokračování bude v další knize, která ještě není ani napsaná. Kdybych to věděla, asi to nečtu a počkám na tu další knihu no, takhle holt budu muset čekat.
(SPOILER) Četlo se to strašně dobře, jako všechny knihy od spisovatelky, ale prostě ten Milan to je něco teda ... Ta hlavní hrdinka mi přišla za to neuvěřitelně tupá, že si nechala takhle kefrat do všeho, chytám nervy znovu jen to píšu...Jako chápu že asi nějaká zápletka musí být, ale to je vážně někdo až tak hloupý že sebou nechá manipulovat jako s hadrovou panenkou a ještě ho pak pohladí, políbí ?
Čtení bylo poutavé, a jo místy dost vulgární, ale na to upozorňuje autorka na začátku a navíc sama i píše, že to není její typická kniha, takže nemůžete říct, že vás nikdo nevaruje... Každopádně ten konec je pro mě takový nemastný neslaný, za to ubírám jednu hvězdu, jinak za mě dobrý, asi i dobrý námět na film, takové filmy s psychopatama jsou docela oblíbené
Moc krásné završení trilogie, na konci jsem zavřela knihu, přitiskla ji k sobě a zasněně jsem si vydechla... Jsem ráda za takové knihy a ještě raději, že jsem na ně natrefila!
To byla velmi zajímavá kniha, ještě jsem podobnou asi nečetla. 20 let v 300 stránkách, mnoho situací a témat, které jediný člověk snad nestihne zažít ve svém životě, ale v knize je možné všechno. Těším se na další knihy od této spisovatelky
Musím říct, že mě tohle historické čtení baví. Většinou pokračování s jinými hrdiny nemám ráda, protože mě zajímají ty hlavní postavy, ne ty vedlejší a jak se vyvíjí jejich život, ale tady tenhle román s nádechem historie, dávných zvyků a jiného přemýšlení mě poprvé fakt zaujal natolik,že jsem přečetla všechny tři díly. U vůně šafránu byly sladký bonus kapitoly o Nelle z prvního dílu série
Moc se mi líbí styl psaní autorky, strohý ale je řečeno vše co má být řečeno. Není to ale kniha, ke které bych se vracela nebo na ní nějak vzpomínala po přečtení. Nemá asi ani nějaký hlubší význam , příběh není nic extra, líbily se mi od autorky jiné tituly.
Druhý díl se mi také moc líbil, navazuje plynule na první a spouští při čtení stejné emoce jako čtení prvního dílu. Těším se na třetí !
Takové slabší, ale dá se. Přečteno rychle, protože je to celkem tenká kniha a má jen 200 stran, ale vracet se k ní nebudu
Mě se kniha četla dobře, dej předvídatelný, ale to je u všech knih tohoto typu, takže já jsem od knihy dostala to, co jsem očekávala
Tak tohle je fakt číčovina, ale musím říct, že jsem se už dlouho nesmála u knihy tak, jako u téhle... Ono je to klišé ve všem , od začátku do konce, ale prostě ten styl psaní, to není že se usmějete a čtěte dál, to je prostě že se fakt chlamete nahlas až tím zaujmete druhou polovičku a musíte se sním podělit o vtipné pasáže. Tohle je pro mě jedna z knížek, co určitě nečtu jen jednou
Tak nejdřív jsem byla zaskočená že Sarah Parsley je Šárka Heiková? Potom, když jsem viděla, že jsem od ní už něco četla a hodnotila to také 4 hvězdami, mi to i zapadlo do sebe jako dva díly skládačky. Prostě nejde se odtrhnout od čtení, přečteno na jeden zátah, ale ten styl psaní je trochu jiný, než na jaký jsem zvyklá, takový jakoby zrychlený nebo nevím jaké je přesné slovo pro to. Nejsou zde žádné obsáhlé popisky krajin a podobně, což když nad tím přemýšlím, mi na ostatních knihách vadí nejvíc... Takže vlastně mi tento styl psaní asi vyhovuje. Příběh je zajímavý, asi tedy smyšlený (škoda, kdyby to bylo podle pravdy, mělo by to takový ten nádech věřte-nevěřte), a někdy tedy máte chuť nakopat oba hrdiny do zadku za to, že si spolu neumí normálně promluvit, ale potom by zase nebylo o čem psát, takže vlastně dobrý.
Úžasná kniha, nešla odložit a odpoutat myšlenky pryč od ní bylo taky dost obtížné. Hltáte každou další kapitolu jako by na tom závisel váš vlastní život a prostě musíte vědět jak to bude pokračovat! Nečekaná odhalení, někdy i trochu čekaná, ale to už asi kvůli náznakům, kterých si lze i nelze všimnout... Umisťuji na vrchní příčky mého pomyslného žebříčku
Knihu jsem přečetla hodně rychle a i když se mi líbila, tak něco tam asi chybělo nebo mi tam něco nesedělo. První díl byl zkrátka lepší, ale tento aspon hezky uzavřel příběh, pokud teda nebude ještě nějaké pokračování z pohledu jiných členů Scarlett Luck.
Autorka má svůj osobní styl psaní, kdy rozepíše na dvě stránky pocity a myšlenkové pochody osoby, které se odehrají mezi dialogem "Ahoj, jak se máš?" a "dobře ", což je někdy trochu otravné, protože chcete prostě číst ten dialog osob, ale dá se to přehlédnout u celkového hodnocení knihy, protože i přes tohle rozepisování a 500 stránkám, jsme měla knihu přečtenou mrknutím oka.
Holokaust je smutné téma, neobejde se bez slz a soucitu k obětem, které si musely vytrpět neskutečné horory.
Tahle kniha se napříč tomu všemu aspoň trochu nese ve veselejším tónu naděje v lepší zítřky a lepší budoucnost. Eddie je úžasný muž, kniha stojí určitě za přečtení.
Skrytý klenot!
Nenapadlo by mě knihu sama vyhledat a číst, ale jsem moc ráda, že se tak stalo.
Úžasný příběh plný slz, dojetí, lásky a odvahy. Těch necelých 500 stran uběhlo jako mrknutí oka...těším se na další díly.
Za mě super! Trochu mě odrazoval ten počet stran, ale nakonec jsem to zhltala ani nevím jak ...Slow burn romance jak vyšitá, do toho i vtipné hlášky a momenty, že jsem se culila jak měsíček na hnoji a jako jo, některé scény typicky přehnané ve smyslu, že muž je ochranitel a zajišťuje bezpečí a pohodlí Ale jinak fakt super, ráda přečtu i jiné knihy od autorky
(SPOILER) Nejdřív jsem knihu docela hltala, protože mi přišel děj a temná zápletka super napínavá, no když jsme zjistila co je ta zápletka, tak jsem nevěděla čí se smát nebo brečet, protože to jako byla bída celkem a ten vztah mezi Chesem a Ellou to bylo něco strašného. Nevěřila jsem jim tu chemii... jako v jednu chvíli ji chce chránit a strašně odolává, ale v zápětí se na ní vrhne s doutnajícíma očima, to víš že jo... Dočetla jsem to čistě ze zvědavosti, jak tu trapnou zápletku vyřeší a teda taky nic moc..no druhý díl číst určitě nebudu