nevermore3 komentáře u knih
Knížka by se asi dala zařadit do kategorie "Ezo", ale zároveň prostě Ezo není a je spíše životopisná. Příliš poutavé čtení to není, nevěřící Tomáše to asi stejně nepřesvědčí, ale když si z toho vezmeme jen aspoň několik pár malých doporučení, nebude nám to k neprospěchu.
Částečně souhlasím tady s kolegyní níže. Byla to jedna z nejobtížnějších knih, co jsem četl naráz. Věřím, že držet se popsaných postupů, tak se nám všem udělá líp. Horší je když nemůžete sehnat ve svým okolí švestičky umeboši, mořský řasy a další super věci, na které se často odkazuje. Nebo možná můžete, ale jste líní :)
Ale i tak při pročtení najdete spoustu "vedlejších" zajímavých tipů, třeba proč nepít při jídle apod. A nemyslím, že je pravda, co se píše v anotaci, že to je dobrý úvod pro laiky. No kdyby to tak bylo, tak tím laikem rovnou raději zůstanu :)
Stylová minisbírka poezie o hvězdách, doplněná dřevořezbami ze středověkého kalendáře a dalšími kosmickými vyobrazeními po chrámech, mozaikách, papyrech apod.
Až na jednu Plávkovu báseň s veršem: "komunizmu planéta sa blíži v ústrety!" se mi to líbilo velmi.
V některých bodech překonaná, ale ten obecný náhled z ní nasajete perfektně. Zas tak prudké změny ohledně SEO hned tak nenastanou.
Výborný námět, který kazí schematické sra*koidní pasáže typu: "Socialismus rozvázal ruce i srdce."
Nebýt toho šel bych s hodnocením možná i na plnou. Věřím tomu, že síla divadelního představení této hry musí být značná. Při čtení jsem měl před očima celou scénu.
Čekal jsem, že to bude podstatně horší a ideologicky zatížené. Nebylo, Weil obrazy proplouvá přirozeně.
Dyk mě svojí Milou neoslovil, ani jazykovými prostředky ani ničím. v podstatě si lze přečíst to, co tady nějakej koumes zkopíroval do anotace z wikipedie. (kompletní spoiler)
Až na tu glorifikaci Ruska (Moskvy), která mi leze vždycky na nervy v poválečném období (no, vlastně i dnes) se mi tato výmluvná obžaloba vcelku líbila.
Holana jsem neznal, avšak tato báseň si mě získala. Koncepce je dost netradiční, možná chvíli potrvá, než si na to zvyknete. Ale pokud se Vám báseň podaří sehnat tak těch 10-15 minut na přečtení je záhodno obětovat.
Mně se dostal do spárů překlad Villona od Loukotkové a musel bych zase plýtvat superlativy. Francoisův pohnutý život byl opravdu zajímavý.
Kniha se dotýká všeho, a zároveň mi přijde, že dost klouže po povrchu. Nejsem si jistý, komu je určená - pro začátečníky moc motivační ani inspirativní předpokládám nebude, a pokročilí ji zase nepotřebují.
No, čtení pro úplné blbce to není, jak jsem si původně myslel. Historie filozofie a známí filozofové se tu téměř neprotřepávají. Je tu pouze několik témat , nastolených otázkami v jednotlivých kapitolách, a to rozebráno celkem lidsky. Otázka etiky a významu slova spravedlnost byla pro mě zajímavá, ale kolik lidí o tom bude takto přemýšlet? V dnešní době by to fakt bodlo.
Neskutečná sbírka překlepů a chyb (doufám, že ne i faktických). Např. str. 18. No a v podstatě celá druhá půlka knihy. Já osobně bych byl asi nas*án, kdybych napsal knihu a korektor mi prosel takovou spoustu prohřešků. Co se obsahu týče, nic nového z této branže jsem se sice nedozvěděl, ale jinak jako shrnutí všeho možného to není vůbec špatné. Jen mám trochu pocit, že se tu řeší vše možné a zároveň nic nějak extra do hloubky, čili jak říkám, jako checklist všech možných odvětví, na která se zaměřit, dobré.
Jedná se v podstatě dnes už o překonaného průvodce (do Brazílie už vízum nepotřebujeme) a Varig - letecká společnost už taky umřela. To by ale nevadilo, spíš mě trošku zamrzelo, že celá publikace působí jako soubor varování. Já chápu, že opatrnosti není nikdy nazbyt, ale tohle byl druhý extrém :)
Kterak se dá o reklamě psát vrcholně zábavným způsobem. Publikace je proložená přesně padnoucími citáty a senzační obrázkovou přílohou.
Suchopárná odborná publikace, ale zase hutná a komplexní. Jestli už ale máte nastudovaného Kotlera mnoho nového tady pro Vás asi nebude.
Další ze série knih s debilním obalem ale uspokojivým vnitřkem. Tyto testy nejsou na čas, a na rozdíl od podobných zahrnují i testy kreativity, proto je fajn vlastnit svůj kus. Neudělejte chybu jako já a nepůjčujte si ji z knihovny, kde pravděpodobně nebude tužkou netknutá... Ty čtenáře, co vpisují něco do knížek z knihovny, by chtělo všechny proliskat.
Neškodná brožura s několika zajímavými tipy na procvičování obou, P a K. Ale nic na co bych nepřišel sám.
Paní Königová je někdy ve svých doporučeních a tipech skoro až "EZO", ale tak krásně mile lidským způsobem, že mi to prostě nevadilo.
A připomněla mi bezchybnou Montaignovu výpověď: "Můj život byl plný neštěstí, z nichž se většina nestala" :)
Jarda, jak ho neznám, optimismus nechal stranou a celkově je zamračenější. Tato sbírka možná leckoho překvapí. Nemám k Vrchlickému, kdovíjak blízko, jeho psaní na objednávku je sice obdivuhodné, ale mně to moc neimponuje. Skvrny na slunci proto mile překvapily.