NicaCola NicaCola komentáře u knih

Jeho balík Jeho balík Penelope Bloom

Tento díl mě ze série bavil asi nejvíc:)

05.01.2022 4 z 5

Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

První na knize mě zaujala obálka. Romantiku moc často poslední dobou nečtu, ale knihu mi doporučila kamarádka se slovy: od tohoto jsem se nemohla odtrhnout.
A já jsem se od toho samozřejmě nemohla odtrhnout! Potřebuji další díl!

22.12.2021 5 z 5

Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Na to, abych dala pět hvězdiček, knížce něco málo chybělo. Ale každopádně super nápad! Hned jsem si oblíbila hlavní postavy a prožívala jsem vše s nimi. Za mě palec nahoru! :)

19.05.2017 4 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Zajímalo by mě, jestli někdy ohodnotím knihu od JoJo hůř, než pěti hvězdičkami! To prostě není možný, ale přijde mi, každá její kniha je lepší a lepší. Než jsem tě poznala zůstává u mě TOPem, ale Jeden plus jedna se jí "lepí na paty".
Úžasně popsané postavy, které jsem si hned zamilovala. Výborný děj, chvílemi jsem kulila oči, chvílemi jsem se smála...VÝBORNÝ! :)

01.06.2016 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Další kniha od JoJo M., která mě nezklamala! :) Prožívala jsem příběhy Sophie a Liv jedním dechem...

06.03.2016 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Úžasně napsaná kniha, kterou jsem četla jedním dechem... přiznám se, že na konci jsem i slzu upustila! :) BOMBA!

03.06.2014 5 z 5

Hry o život Hry o život Suzanne Collins

První díl se mi líbil ze všech tří nejvíce :)) Dokonce i z filmového zpracování jsem byla nadšená. Musím dát pět hvězdiček, nedá se nic dělat :-)

28.01.2013

Rytíř ve zlaté zbroji Rytíř ve zlaté zbroji Jude Deveraux (p)

Jeden z nejkrásnějších románů od J. D. :))

03.04.2011 5 z 5

Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

"Tohle nebyl jen osamocený útok. Nešlo o kulminaci napětí. Ani o poslední smrtelný záchvěv. Kdepak, toto byl začátek něčeho děsivého. Krvavé zrození ještě krvavějšího monstra. Monstra, které by vás všechny mohlo pozřít."

"Dívej se jim do očí, když jim zabodáváš dýku do srdce..."

Tak tohle byla jízda. Po dlouhé době romantasy, kde se setkáváme s upíry! A říkala jsem už, že mají křídla? A jsou děsně sexy? Akcí nadupaný příběh, který Vás pohltí od samého začátku...

Hlavní hrdinka Oraya, nevlastní dcera všemocného krále všech upírů, je od malička vychovávaná tak, aby jednou turnaj Kejari vyhrála. Ano, jedná se trošku o Hunger Games, ale rozdíl je v tom, že zde se přihlašuji všichni dobrovolně a z 99% se souboj týká upírů...

Oraya uzavře spojenectví s upírem Raihnem, ke kterému ze začátku cítí pouze strach a odpor. Vždyť je to upír a ona upíry zabíjí! Ale samozřejmě...je to sexy upír a zde se začne odvíjet naše "Hate to Love" romance.

Oraya a Raihn k sobě postupem času pociťují víc, než by měli. Je to ale nepřístupné...vždyť turnaj může vyhrát jenom jeden. Ten druhý musí zemřít...

Doopravdy. Tohle byla jízda od začátku do konce. Osobně jsem byla z toho konce nejvíc nadšená! Vůbec jsem nečekala, že autorka dějovou linku ukončí zrovna takto. Nemůžu se dočkat dalšího dílu!

11.03.2024 5 z 5

Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Na knihu jsem se těšila už dlouho, a když mi jí kamarádka půjčila, pustila jsem se hned do čtení. Já prostě nemám knize co vytknout, jedna z nejlepších erotických knížek za poslední dobu, co jsem četla. Chemie mezi Jacksonem a Biancou byla uvěřitelná, při čtení jsem se usmívala jako blázen :-D
Pokud máte rádi HATE-TO-LOVE tak tuhle knihu doporučuji všemi deseti :)

30.01.2024 5 z 5

Jestli to řekneš... Jestli to řekneš... Gregg Olsen

Přečíst knihu mi nějaký čas trvalo, ale bylo to především kvůli tomu, že jsem si potřebovala dát od všech těch zvěrstev na chvíli pauzu.
Líbilo se mi, jak byl příběh napsán... že ho vyprávěly postavy s odstupem času a vlastně vzpomínaly na všechno to... na všechen ten hnus, který se jim stal...
Jako matce dvou dětí se mi to nečetla vůbec lehce... neskutečný, že si tohle ve skutečnosti někdo doopravdy zažil:-(

04.12.2023 5 z 5

Penzion Penzion Robin Morgan-Bentley

Tato kniha mě v první řadě zaujala svou obálkou. Pak samozřejmě také anotací. Jelikož jsem máma od dvou dětí, při čtení knihy jsem byla hodně vztahovačná a občas jsem jednání hlavních postav v knize nechápala.
Jamie byl moc ukňouraný, bojacny a proste typ chlapa, který není schopný ochránit svoji rodinu. Viktorie mi přišla jako žena, která bude bojovat za své dítě až do úplného konce...
No, a pak přišel šílený zvrat ke konci knihy, že mi spadla brada až na zem.
Nejedná se o úplný top thriller, co jsem kdy četla, ale knihu Vám doporučím:) Už jen kvůli tomu super zakončení:)

18.08.2023 4 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Kniha se ke mně dostala skrz kamarádku, a já jí musím strašně moc poděkovat, že jsem si ji mohla přečíst. Sama bych si ji nekoupila... Na seriálu Přátelé jsem vyrostla, jako mnoho lidí. I když Chandler nebyl moje nejoblíbenější postava, měla jsem ho ráda. Po přečtení této knihy se na jeho postavu a především na herce Matthewa budu dívat zcela jinýma očima. 55 vicodinů denně? A to jako vážně? 60 cigaret denně? To se dá?
Bojuj, Matthew...a nikdy nepřestávej!

03.04.2023 5 z 5

Držet břitvu na tepu doby Držet břitvu na tepu doby Adam Pýcha

Tak trošku jsem čekala, že se to bude víc rýmovat :-D Pro mě osobně je hodně těžké hodnotit poezii... intimní myšlenky autora. Bohužel se mi tato sbírka "básní" nelíbila:(

03.03.2023 2 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

A mně se to líbilo! :-D Kniha mě na první pohled samozřejmě zaujala obálkou a myslím, že nejsem jediná. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla, že kniha není vyprávěná v obvyklé ich formě, ale pak jsem si uvědomila, že takhle je to fakt lepší! Hlavní hrdina mi přišel sympatický hned od první stránky, úplně jsem s ním soucítila a chápala jsem, že nejí maso :-D Je pravda, že konec knihy byl trošku "odfláknutý", ale opět moje oblíbená hláška - mně se to líbilo!

02.02.2023 4 z 5

Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

Proboha, co to mělo být? Určitě psala první dil a tento stejná autorka? Absolutně jsem se nemohla zacist, na prvních 350 stránkách se vůbec nic nedělo :-o Emilie mi nebyla vůbec sympatická, její namyšlené chování vůči Irovi bylo k pláči. Bohužel ani sexy pekelný princ tento díl nezachránil

24.01.2023 2 z 5

Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Ač nerada, ubírám jednu hvězdu na celkovém hodnocení. Moje nejoblíbenější spisovatelka opět dokázala, že její knihy se čtou jedním dechem. Dokonalý příběh, dokonale postavy v knize, ale... tentokrát je tam ALE. Strašně mi vadilo chování Bryce (jak nad každým ohrnovala nos, její slovník,...) a chemie mezi ní a Huntem jakoby ani nebyla.
Jak už je napsáno v několika komentářích níže: kniha byla zbytečně moc dlouhá... ale zase na druhou stranu, Sarah to prostě umí podat!

A ten konec!? Jakože cože? Tak jo, potřebuji další díl :-O

08.12.2022 4 z 5

Anna Boleynová – Králova posedlost Anna Boleynová – Králova posedlost Alison Weir

"Historie nám říká, jak zemřela. Tento dechberoucí román vypráví o tom, jak žila."

08.02.2022 5 z 5

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Jojo je prostě Jojo! Mám doma od ní všechny knížky a skoro všechny jsem četla. Nádherné příběhy, které se Vám zaručeně dostanou pod kůži:)

08.01.2021 4 z 5

Bentley Bentley Melanie Moreland

Super oddychovka. Tesim se na další díl

01.12.2020 4 z 5