Nika. Nika. komentáře u knih

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

(SPOILER) Uff!, tak tenhle příběh - to byla síla! Kniha byla napsaná skvěle, při čtení jsem byla absolutně vtažená do děje...
Musím vypíchnout postavu Millie - tuhle úžasnou slečnu jsem si nesmírně zamilovala.
Postava Jacka byla tak odporná, že jsem si doslova oddechla, když bylo jisté, že je mrtvý a nikomu už nikdy neublíží.

23.04.2023 4 z 5

Pařížská švadlena Pařížská švadlena Natasha Lester

Jedním slovem - nádhera!
Přiznávám, že mi pár stránek trvalo, než jsem se do knihy začetla.
Ale stejně jako Skříň plná Diora, i tato kniha se autorce nesmírně povedla.

20.06.2022 5 z 5

Měli jsme štěstí Měli jsme štěstí Georgia Hunter

Nádherná kniha plná emocí...
Mými emocemi cloumala obzvlášť postava malé Felicie.
I přes děj plný bolesti, krutosti a útrap války, měla rodina Kurcových, jak název napovídá - štěstí.
Rozhodně doporučuji přečíst.

10.06.2022 5 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Knížky p. Hanišové jsou pro mne vždy zárukou těžkého a depresivního "zážitku" :)). Každopádně Rekonstrukce opět dobře napsaná, jen konec byl takový nějaký moc hrrr podle mého názoru.

02.05.2022 3 z 5

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Krásná kniha - rozhodně stojí za přečtení :)
Paní baronka byla pozoruhodná osobnost.

22.04.2022 5 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Pan Javůrek prostě umí! Opět brilantní příběh. Dobu komunismu jsem nezažila, ale tahle kniha mě do ní na chvilku vtáhla.

07.11.2024 5 z 5

Kalmann Kalmann Joachim B. Schmidt

Ve finále milá a hezká knížka, i když přiznávám, že kolikrát jsem se do čtení musela nutit.
Krásně vykreslený život v odlehlé vesničce na Islandu, bravurně zpracovaná postava hlavního hrdiny...

10.03.2024 4 z 5

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Collen Hoover mě začíná bavit víc a víc! Kosti v srdci se četly samy - svižný děj, zajímavá zápletka, dvě hlavní postavy, které neměly zrovna na růžích ustláno...

25.08.2023 5 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Nádherná, dojemná knížka.
Přečetla jsem ji doslova během chvilky. Vypráví o životě v Sudetech po válce. Životě, ve kterém se mísí osudy Čechů a Němců. Životě, kde se ukazuje, že nikdy nic není jenom černé nebo bílé.
Doporučuji přečíst.

11.12.2022 5 z 5

Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Nádherná, milá a dojemná kniha.
Svět potřebuje spoustů "Arthururů Truluvů"! :))

25.11.2022 4 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Ne, nikdy by mě nenapadlo, že mě tahle kniha takhle pohltí!
První kapitoly se mi četly těžko, příběh mě moc nebavil... Kdy se stalo to, že se situace změnila a já jsem rázem byla do děje tak moc "zažraná"? Netuším!
Úžasná knížka, opravdu! :))

21.07.2024 5 z 5

Černá díra Černá díra Yrsa Sigurðardóttir

Opět fantastická Yrsa!
Její knihy jsou zkrátka sázka na jistotu <3.
Přiznám se, že jsem zápletku vůbec neodhadla.
Za mě ještě o trošku lepší děj než první díl, tedy DNA.

25.10.2023 5 z 5

Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Jasně - u knih tohoto typu a žánru je vždy tak nějak jasné, jak příběh dopadne :)).
Nicméně tomuto příběhu nelze upřít zajímavý děj, dojemné momenty a velice sympatické hlavní i vedlejší postavy:).
Bianca i její maminka si musely zákonitě získat čtenářky (nebo snad i čtenáře:)) ?) hned v úvodu... Kdežto Jackson si některé možná hned zpočátku nezískal, avšak postupem času si jej musela oblíbit každá.
Zkrátka a jednoduše - jedná se o velmi pěkný a oddechový, byť chvílemi smutný, příběh.

30.01.2023 4 z 5

Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Kniha, která rozhodně stojí za přečtení! Skvěle vymyšlená zápletka, poutavý děj, který je popsán krásně barvitě. Hlavní hrdinka byla skutečně hrdinka s velkým H.

26.01.2023 4 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Moc pěkná knížka s velmi zajímavým námětem.

07.11.2022 4 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Pěkná kniha, ale podruhé už bych si ji pravděpodobně nepřečetla.

25.07.2022 3 z 5

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Výborná kniha, které není co vytknout!
Prostředí, zápletka, děj,...
Doporučuji rozhodně přečíst.

19.06.2022 5 z 5

Poslední knihkupectví Poslední knihkupectví Madeline Martin

Milá knížka, i když zasazená do děsivého prostředí války.

10.05.2022 4 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Tato knížka se četla sama. Rozhodně doporučuji přečíst.

27.04.2022 4 z 5

Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

Lepší knihu jsem dlouho nečetla!

11.04.2022 5 z 5