nikikostadinova | Komentáře u knih | Databáze knih

nikikostadinova nikikostadinova komentáře u knih

Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Kniha přišla v období, kdy na čtení nebylo moc času. Ale ty chvilky, které jsem nakonec s knihou strávila byly moc fajn.

11.02.2023 4 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Doháním čtenářskou výzvu jak se dá. V místní knihovně jsou Dopisy beznadějně zarezervované tak jsem vyzkoušela audioknihu a jsem moc ráda. Příběh se mi líbil, po delší době mi byl pár sympatický a fandila jsem jim. Ale.....úplně nevím proč (možná chybějícím kontaktem s tištěnou knihou?) tolik zmiňované emoce z konce se u mě nedostavily, určitě ne v takové míře. Ale jinak se mi kniha moc líbila (+ výborně namluvené)

11.08.2022 4 z 5

Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Miluju. Miluju. Miluju

22.01.2022 5 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Čekala jsem něco zajímavého, to mi bylo poskytnuto. Postavy jsem měla během čtení pod kůží.

26.09.2021 4 z 5

Holka, kterou kdysi znal Holka, kterou kdysi znal Tracey Garvis Graves

(SPOILER) možná bych hodnotila líp, kdybych nečetla už tolik knih. Krátce - okolo třicáté strany mi došlo co se tam stane a jen jsem čekala jestli bude nebo nebude happyend. A bylo mi vlastně jedno, jak to skončilo.
Nijak jsem nepřilnula k postavám. PS: některé dialogy v jistých situacích....jako já si nepotrpím na naivní knihy ani filmy....vím že Annika měla určitý problém....ale to si autorka mohla odpustit.

13.02.2021 3 z 5

Švestka Švestka Zdeněk Svěrák

...já mám se svou hlavou starostí nad hlavu......a to si pak vždycky přečtu Cimrmany.

17.11.2020 5 z 5

Schody do nebe Schody do nebe Lenka Lanczová

Tady se autorka vytáhla. Tato kniha má jednak neuvěřitelně zajímavé postavy. Za mě nejvíce asi postava Marka. Také myšlenky, přístup hlavní hrdinky, a také uvěřitelné situace, které zkrátka vidím kolem sebe.

28.10.2020 4 z 5

Smrt na Nilu Smrt na Nilu Agatha Christie

Na Agathě se mi líbí to, že se snaží neopakovat. Při množství detektivek, které napsala, to je obdivuhodné.

01.09.2020 4 z 5

Hospoda na mýtince Hospoda na mýtince Zdeněk Svěrák

Budu asi mluvit za mnohé....vtipnější operetu neznám.

17.02.2020 5 z 5

Herečka Herečka Magda Váňová

Je to čtivé, nepředvídatelné, ale přesto je to hrozně jednoduché a naivní. Žofie mi nebyla moc sympatická, asi mi nevyhovovalo to, jak spoléhá na svou krásu a naprostou dokonalost, která teda musela být hollywoodská, podle toho, že před ní padali všichni na kolena. A navíc uměle šťastný konec.

16.02.2020 3 z 5

Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Další zkouška čtení v angličtině, i když to bylo náročné, tak jsem příběh vnímala a postavy mi přišly zajímavé. Příběh je v něčem předvídatelný (kdo zná historii) ale najdeme i zvraty. Stojí za to si to přečíst.

23.12.2019 4 z 5

Příliš hlučná samota Příliš hlučná samota Bohumil Hrabal

Tak půlhvězdičky navíc za neotřelý styl, příběh je zajímavý a hlavní postava hezky charakteristická.

10.12.2019 4 z 5

Záhada Modrého vlaku Záhada Modrého vlaku Agatha Christie

Děsně jsem se ztrácela. Možná to je mým zběsilým tempem, kterým teď procházím. Ale jinak je to kvalitní četba.

19.11.2019 3 z 5

Vražda Rogera Ackroyda Vražda Rogera Ackroyda Agatha Christie

Jedno slovo: dokonalý

11.08.2019 5 z 5

Darda Darda Irena Dousková

Hodnotím stejně jako Oněgina, který byl jen o trošku slabší než Hrdý Budžes. Mně se kniha dobře četla a líbilo se mi, jak příběh ubíhal. Někomu se nemusí pokračování líbit, ale mně Dousková prostě sedí

31.03.2019 4 z 5

Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Zdeněk Šmíd

Po přečtení této knihy (čtenářská výzva) mě mrzí že jsem byla na vodě akorát jednou a to ještě na turistickém kurzu se školou...musím to napravit

29.03.2019 4 z 5

Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

Čerstvý zážitek. Jsem naštvaná a rozčarovaná. Kniha je napsána krásně, příběh je samozřejmě tragický, jazyk občas trošku složitější.
Pochopil někdo sebemenší příčinu k tomu nenávidět to dítě? Minimálně ze strany služebnictva mi to přišlo naprosto bezdůvodné a absurdní. Možná jsem to jenom nepochopila.

31.12.2018 4 z 5

Rýmované komentáře Rýmované komentáře Karel Kryl

Mám velmi zvláštní dojmy. Jak je vůbec možné, že tento člověk tady už není ? Dost tu chybí. Jeho komentáře, básně i písně mám moc ráda a jsou nadčasové.

24.04.2017 5 z 5

České nebe České nebe Zdeněk Svěrák

Pro mě je tohle něco tak krásného a nepostižitelného. Stejně jako ostatní díla.

19.04.2017 5 z 5

Zvuk slunečních hodin Zvuk slunečních hodin Hana Andronikova

Někdy tyhle témata hůře snáším, ale moc se o ně zajímám. Tohle je moc krásná kniha. Některé momenty jsou otřesné. Ale měla jsem nádherný literární zážitek.

17.12.2016 5 z 5