Ninushka komentáře u knih
Ubírám jednu hvězdičku za to, jak to bylo dlouhé. Četla jsem ji dva měsíce, do čtení jsem se musela místy nutit. Jenže ten děj je prostě tak důležitý, že jsem si knihu nedovolila odložit, chtěla jsem se něco dozvědět a dobře jsem udělala, protože jsem o událostech, které Tučková popisuje, neměla ani tušení.
Krásná kniha, tejemná... takhle to v rodinách chodilo a chodí dodnes.
Povedla se jí. V záplavě Kyšů a jim podobných, je to osvěžující a dobře odvedená práce.
Ačkoliv je to skvělá kniha, nesedne každému. Mě uchvátila. Popisy postav, jejich směřování i děj mi připadaly dostačující. Je to próza, ne faktografie, takže nemá smysl vyjmenovávat, co tam chybělo nebo mělo být jinak. Doporučuju autorům takových komentářů napsat vlastní text, kde bude vše zmiňované, ráda se na něj podívám.
Tato kniha je skvělá.
Krásný propletenec různých postav, citlivě napsané, nic mi v knize nechybělo.
Je tam přesně tolik napětí, kolik člověk unese. Chytře vystavěný příběh, který nenudí.
Objevia jsem novou spisovatelku prostřednictvím této knihy, od které bych si ráda přečetla knih víc. Krásný svěží a sdělný styl. Skvělý a chytrý příběh, doporučuju k přečtení zvláště proto, že si kniha na nic nehraje.
Je to odpočinková četba, ale líbí se mi vykreslení postav, místo a čas, kam je děj zasazen, těším se na další autorčiny počiny.
Moje velké guilty pleasure, ale musím říct, že se na to líp kouká v televizi než se to čte.
Téma anorexie považuji za vyčpělé a nudné, co za nudné nepovažuji je autorčin styl a slovní zásoba. Tleskám.
Jedna z nejsmutnějších knih tohoto autora, podle mého názoru. Nicméně je důležitým svědectvím o totalitě a zlu s ním spojeným.
Příběh, ze kterého mrazí, psaný perem opravdového mistra.
Tohle ja takový základ každého milovníka literatury. Roztomilost, která zahřeje a pobaví.
Moje milovaná klasika. Čechov v ní dokázal zachytit tragično, lásku, strach i humor, a to na minimalistickém prostoru, bez opulentních vět a otravného cynismu, který na mě vyskakuje z každé druhé české současné literatury. Lidé, čtěte klasiku. Nenudí ani po více než sto letech. :)
Klasická vztahovka. Vážná, vtipná i k zamyšlení. Text se dobře četl, ráda si přečtu u něco dalšího od autorky.
Myslim, ze je tato kniha trochu precenovana. Nuda, zadne napeti ani hloubka... ale co se nelibi mne, muze jineho oslovovat. Vlastne nerada hodnotim dila negativne.